ultymatywne obręcze :>
ultymatywne obręcze :>
Siema, chodzi mi o obręcze które byście zapakowali do roweru żeby miec właściwie pewność że się to nie rozleci, nie pęknie, nie zacznie centrować, nie złapie wgniota z powodu jakiegos słabego punktu w konstrukcji, czy Bóg wie co jeszcze. Do tej pory latałem na double trackach, nie były moze najgorsze, ale z tyłu wgniot to standard, centra czasami się pojawiała często, czasami dłuuugo nie, no a teraz przyszedł czas na przód, gdzie po ostatnich zawodach zauważyłem zamiast dużego wgniota koło wentylka -którego bym się mógł jeszcze spodziewać- małego i pęknięcie niedaleko niego od wewętrznej strony koła centralnie przechodzące poprzez otwór na nypel...lol teraz pytanie, czy te Atomlaby Trailpimp to jedyny sensowny zakup? O obręczach szukam info juz od jakiegoś czasu, bo w kółko mam z nimi jakieś problemy, ale przydały by się świeże informacje :> Nie interesują mnie specjalnie ciężkie klocki, ale o lżejsze i mocjniejsze od atomlabów trudno, nie? dt z góry już skreślam, tak samo jak chyba i tym samym reszte wypustów Sun Rimsa....w Mavicach najbardziej obawaiłbym się tego że też mogą szybko popekać, choć mają dobre opinie i są lekkie. No a poza wymienionymi firmami nie ma już chyba zabardzo innych produkujących pancerny sprzęt dostępny w Polsce, czy może jednak sąąą :>>> co byscie zrobili w takiej sytuacji?
http://dhcyc.pinkbike.com
Re: ultymatywne obręcze :>
Na Twoim miejscu wzialbym Mavic'i D321/EX729 . Tyle ze Ty masz 26/24 z tego co wiem... a Mavic'ow nie ma w wersji na 24". W sumie wytrzymalosc jest podobna do Double Trackow, ale sa wykonane z mniej podatnego na wgniecenia stopu i sa sporo lzejsze. Mozesz tez sprobowac Intense MAG, ale to ponoc Double Track z lekko zmienionym stopem i innymi naklejkami.
podłącze sie do tematu.
mam dylemat.
czy kupic używanego DeeMaxa na tył za 500zł czy złożyć koło na Mavic EX729 piasta NOVATEC na oś przelotową 10mm i szprychach DT CHAMION/DT ALPINE 3.
koszt takiego kola na szprychach DT ALPINE 3 to 573zł.
i teraz nie wiem co sie bardziej oplaca.
wiem ze DeeMaxy są dobre ale to raczej kola RACINGowe do DH a ja potrzebuje cos do FR.
i zastanawiam sie które koło bedzie MOCNIEJSZE i dłuzej wytrzyma bez centry.
pozdro
mam dylemat.
czy kupic używanego DeeMaxa na tył za 500zł czy złożyć koło na Mavic EX729 piasta NOVATEC na oś przelotową 10mm i szprychach DT CHAMION/DT ALPINE 3.
koszt takiego kola na szprychach DT ALPINE 3 to 573zł.
i teraz nie wiem co sie bardziej oplaca.
wiem ze DeeMaxy są dobre ale to raczej kola RACINGowe do DH a ja potrzebuje cos do FR.
i zastanawiam sie które koło bedzie MOCNIEJSZE i dłuzej wytrzyma bez centry.
pozdro
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
-
- Kontakt:
Ziomek ma Atomlaby. Fajne i lekko klocowate ale coś za coś. DX 32 jest fajny ale najlepszy to on bankowo nie jest. Generalnie czasem jeszcze należy zainwestować w dobre szprychy, plecione na 5 krzyży by mieć pewność do końca. Single Wide wydają sie dość fajne. Syncross ma też niezły model obręczy ale drogi.
słuchajcie, moze nie jezdze najlepiej ale jestem dosc ciezki (117 kg) wiec musze meic wytrzymały sprzet..z przodu mam dx32 a z tyłu double wide,, fakt mój rover to krowa na ramie dm ds2.0 ale wazy wiecej od kumpla krossa signa ;] no ale co do obreczy.. dx32 wczesniej miałem z tyłu jest to napewno mocna obrecz ale czesto mi łapała bicia góra dół no i snake.. teraz mam go z przodu i jest git a doule wide .no jest wytrzymały i mocny . mam go pół roku i jeszcze zero centry nic jak pisałem jestem ciezki czasem walne niedolota w garb londowiska i wszystko to znosi bardzo dzielnie z tym ze minusem jest waga.. ale słyszałem gdzies ze bardzo mocna alternatywa a duzo lzejsza sa obrecze atomblab pimp cos tam :P
http://www.pinkbike.com/photo/1144109/
ok w takim razie zostaje DoubleWide i kupuje piaste NOVATEC na oś przelotową 10mm.
A tak apropos piast to znacie jakies piasty na oś 12mm i rozstaw 135mm?? w granicach 300zl.
bo ja mam ramke DC COCK i tam sa haki na OŚ 12mm!! i dali mi takie tulejki mosiężne które redukująśrednice osi do 10mm.
pozdro.
A tak apropos piast to znacie jakies piasty na oś 12mm i rozstaw 135mm?? w granicach 300zl.
bo ja mam ramke DC COCK i tam sa haki na OŚ 12mm!! i dali mi takie tulejki mosiężne które redukująśrednice osi do 10mm.
pozdro.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]