RS Totem Manitou Travis albo 888wc ?
RS Totem Manitou Travis albo 888wc ?
Witam zastanawiam sie nad zmiana widelca do DH aktualnie mam 888rc z którego jestem zadowolony ale chciałbym zmienic go na jakiś inny :) Do wyboru mam
Travis Triple TI Intrinsic 200mm lub 180mm
Rockshox Totem Solo Air 180mm
Marzocchi 888 wc ale do tego amorka musze jeszcze troche dozbierac i nie wiem czy to ma sens :)
Możecie też proponować jakis inne amorki tylko prosze nie pisać mi o Boxxerkach bo to odpada pozdro
Travis Triple TI Intrinsic 200mm lub 180mm
Rockshox Totem Solo Air 180mm
Marzocchi 888 wc ale do tego amorka musze jeszcze troche dozbierac i nie wiem czy to ma sens :)
Możecie też proponować jakis inne amorki tylko prosze nie pisać mi o Boxxerkach bo to odpada pozdro
RS jak już...
totem to raczej fr, jak chcesz platwormowca to bierz travisa, jak chcesz bujac to bierz 888, mi osobiscie bardziej odpowiadają ósemki (choć nie kolorystyką) ale ja mam sentyment do marzocchi a przy manitou zawsze trzeba było grzebać (teraz ponoc tak nie jest)
totem to raczej fr, jak chcesz platwormowca to bierz travisa, jak chcesz bujac to bierz 888, mi osobiscie bardziej odpowiadają ósemki (choć nie kolorystyką) ale ja mam sentyment do marzocchi a przy manitou zawsze trzeba było grzebać (teraz ponoc tak nie jest)
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
-
- Kontakt:
Dhs pisze:888rc2x odpada przy travisie do dh
tak sie sklada ze mialem 888rc2x i jezdzilem na travisie i powiem jedno: tylko marzoch !
Travis nie ma plynnej pracy w ogole i bardzo dziwnie chodza regulacje. Jak masz teraz RC to bedziesz zadowolony z rc2x va lub WC. Praca sie jakos wybitnie nie roznia bo w koncu to te same tlumiki tylko troszke zmodyfikowane (wiecej regulacji)
a czemu boxxer odpada? :)
teraz masz wzmocnione golonki, co prawda sa bardziej awaryjne od 888, ale sa to drobne awarie ;) no a przede wszystkim ma ładna prace pod DH
owszem czasem wkurza mnie to ze cos leci, cos stuka, dlatego zastanawaim się jakby sie smigalo na 888 RC2X ... ktos ma porównanie [czytaj: jezdził na jednym i drugim amorze] ??
teraz masz wzmocnione golonki, co prawda sa bardziej awaryjne od 888, ale sa to drobne awarie ;) no a przede wszystkim ma ładna prace pod DH
owszem czasem wkurza mnie to ze cos leci, cos stuka, dlatego zastanawaim się jakby sie smigalo na 888 RC2X ... ktos ma porównanie [czytaj: jezdził na jednym i drugim amorze] ??
m.in czytałem np tu: http://www.nsmb.com/gear/totem_review_06_07.php0gór pisze:a skad wiesz ze jest taki baaardzo sztywny ? jezdziles ? masz taki ? czy tylko slyszales ? :/
a co nie wierzysz, że jest sztywny?
-
- Kontakt:
echhh jezdzilem na totemie i bym go nie bral ... moze tylko jeden egzemplarz taki ale rzyga olejem i od hamulca straasznie trzeszczy sterowka ... nie wiem czemu tak sie dzialo ... praca nawet spoko ale przez to rzyganie oleju pewnie niezbyt porownywalna z pelnowartosciowym totemem , nie wiem czy tylko tamten taki byl ale jak wszystkie to raczej srednio
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
kubabike skoro czytales to sie nie wypowiadaj czy jest sztywny czy nie skoro nie jezdziles :/
jak ja poczytam ze 888 jest gorsze niz rst to mam w to wierzyc ? nie bardzo :/ wiec zanim cos skomentujesz i poradzisz to najpierw sie na tym przejedz :)
ja osobiscie nie lubie RS , jezdzilem na lirycu jakis czas temu i powiem szczerze ze fajnie pracuje ale jak dla mnie to marzo fajniej pracuje :)
jak ja poczytam ze 888 jest gorsze niz rst to mam w to wierzyc ? nie bardzo :/ wiec zanim cos skomentujesz i poradzisz to najpierw sie na tym przejedz :)
ja osobiscie nie lubie RS , jezdzilem na lirycu jakis czas temu i powiem szczerze ze fajnie pracuje ale jak dla mnie to marzo fajniej pracuje :)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ale one nie chce totema oil tylko totem solo air... to raz. na pewno 2polki sa mieksze od jedno polek, przez co sa bardizej wrazliwe. polecilbym Ci bardziej boxxera world cupa anizeli totema. jakos ladniej wyglada w rowerze, a no obu mialem okazje pojezdzic ;)
www.dhslaves.com - Downhill Slaves Rzeszów
http://tiny.pl/77n7 <- na sell
http://tiny.pl/77n7 <- na sell
[quote="0gór"]kubabike skoro czytales to sie nie wypowiadaj czy jest sztywny czy nie skoro nie jezdziles :/
jak ja poczytam ze 888 jest gorsze niz rst to mam w to wierzyc ? nie bardzo :/ wiec zanim cos skomentujesz i poradzisz to najpierw sie na tym przejedz [quote]
Było pytanie czy totem nada sie do DH. Oczywiście, że sie nada. Jest sztywny jak na jednopółkę... ale może ty sadzisz, że skoro RS to musi byc kupa, miękki i w ogóle. Pozatym nie powiedzialem że totem jest lepszy czy gorszy od ..... [wpisać odpowiednie] tylko, że jest sztywny. Staram sie unikać porównań "co jest lepsze". Kiedyś jeżdziłem tylko na marzochu, teraz mam boxxera, bo chciałem zobaczyć z czym to się je. Lubie marzocha za czułość działania i za trwałość a RS za jakość wybierania dziur, stabilnośc prowadzenia i mozliwości regulacyjne.
Pozdro i wiecej luzu ;)
jak ja poczytam ze 888 jest gorsze niz rst to mam w to wierzyc ? nie bardzo :/ wiec zanim cos skomentujesz i poradzisz to najpierw sie na tym przejedz [quote]
Było pytanie czy totem nada sie do DH. Oczywiście, że sie nada. Jest sztywny jak na jednopółkę... ale może ty sadzisz, że skoro RS to musi byc kupa, miękki i w ogóle. Pozatym nie powiedzialem że totem jest lepszy czy gorszy od ..... [wpisać odpowiednie] tylko, że jest sztywny. Staram sie unikać porównań "co jest lepsze". Kiedyś jeżdziłem tylko na marzochu, teraz mam boxxera, bo chciałem zobaczyć z czym to się je. Lubie marzocha za czułość działania i za trwałość a RS za jakość wybierania dziur, stabilnośc prowadzenia i mozliwości regulacyjne.
Pozdro i wiecej luzu ;)