RS Totem Manitou Travis albo 888wc ?
RS Totem Manitou Travis albo 888wc ?
Witam zastanawiam sie nad zmiana widelca do DH aktualnie mam 888rc z którego jestem zadowolony ale chciałbym zmienic go na jakiś inny :) Do wyboru mam
Travis Triple TI Intrinsic 200mm lub 180mm
Rockshox Totem Solo Air 180mm
Marzocchi 888 wc ale do tego amorka musze jeszcze troche dozbierac i nie wiem czy to ma sens :)
Możecie też proponować jakis inne amorki tylko prosze nie pisać mi o Boxxerkach bo to odpada pozdro
Travis Triple TI Intrinsic 200mm lub 180mm
Rockshox Totem Solo Air 180mm
Marzocchi 888 wc ale do tego amorka musze jeszcze troche dozbierac i nie wiem czy to ma sens :)
Możecie też proponować jakis inne amorki tylko prosze nie pisać mi o Boxxerkach bo to odpada pozdro
888 ale po co od razu wc. rc2x va i amor do downhillu zawodowy. do maniciakow nie mam przekonania bo to wciaz zamkniety kartusz. a totem to ladny amor, ladnie pracuje, ale mi on poprostu do dh nie podchodzi, zeby amor byl sztywny to musi miec te 2 polki.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
-
- Kontakt:
Dhs pisze:888rc2x odpada przy travisie do dh
tak sie sklada ze mialem 888rc2x i jezdzilem na travisie i powiem jedno: tylko marzoch !
Travis nie ma plynnej pracy w ogole i bardzo dziwnie chodza regulacje. Jak masz teraz RC to bedziesz zadowolony z rc2x va lub WC. Praca sie jakos wybitnie nie roznia bo w koncu to te same tlumiki tylko troszke zmodyfikowane (wiecej regulacji)
a czemu boxxer odpada? :)
teraz masz wzmocnione golonki, co prawda sa bardziej awaryjne od 888, ale sa to drobne awarie ;) no a przede wszystkim ma ładna prace pod DH
owszem czasem wkurza mnie to ze cos leci, cos stuka, dlatego zastanawaim się jakby sie smigalo na 888 RC2X ... ktos ma porównanie [czytaj: jezdził na jednym i drugim amorze] ??
teraz masz wzmocnione golonki, co prawda sa bardziej awaryjne od 888, ale sa to drobne awarie ;) no a przede wszystkim ma ładna prace pod DH
owszem czasem wkurza mnie to ze cos leci, cos stuka, dlatego zastanawaim się jakby sie smigalo na 888 RC2X ... ktos ma porównanie [czytaj: jezdził na jednym i drugim amorze] ??
0gór pisze:a skad wiesz ze jest taki baaardzo sztywny ? jezdziles ? masz taki ? czy tylko slyszales ? :/
m.in czytałem np tu: http://www.nsmb.com/gear/totem_review_06_07.php
a co nie wierzysz, że jest sztywny?
-
- Kontakt:
echhh jezdzilem na totemie i bym go nie bral ... moze tylko jeden egzemplarz taki ale rzyga olejem i od hamulca straasznie trzeszczy sterowka ... nie wiem czemu tak sie dzialo ... praca nawet spoko ale przez to rzyganie oleju pewnie niezbyt porownywalna z pelnowartosciowym totemem , nie wiem czy tylko tamten taki byl ale jak wszystkie to raczej srednio
kubabike skoro czytales to sie nie wypowiadaj czy jest sztywny czy nie skoro nie jezdziles :/
jak ja poczytam ze 888 jest gorsze niz rst to mam w to wierzyc ? nie bardzo :/ wiec zanim cos skomentujesz i poradzisz to najpierw sie na tym przejedz :)
ja osobiscie nie lubie RS , jezdzilem na lirycu jakis czas temu i powiem szczerze ze fajnie pracuje ale jak dla mnie to marzo fajniej pracuje :)
jak ja poczytam ze 888 jest gorsze niz rst to mam w to wierzyc ? nie bardzo :/ wiec zanim cos skomentujesz i poradzisz to najpierw sie na tym przejedz :)
ja osobiscie nie lubie RS , jezdzilem na lirycu jakis czas temu i powiem szczerze ze fajnie pracuje ale jak dla mnie to marzo fajniej pracuje :)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
[quote="0gór"]kubabike skoro czytales to sie nie wypowiadaj czy jest sztywny czy nie skoro nie jezdziles :/
jak ja poczytam ze 888 jest gorsze niz rst to mam w to wierzyc ? nie bardzo :/ wiec zanim cos skomentujesz i poradzisz to najpierw sie na tym przejedz [quote]
Było pytanie czy totem nada sie do DH. Oczywiście, że sie nada. Jest sztywny jak na jednopółkę... ale może ty sadzisz, że skoro RS to musi byc kupa, miękki i w ogóle. Pozatym nie powiedzialem że totem jest lepszy czy gorszy od ..... [wpisać odpowiednie] tylko, że jest sztywny. Staram sie unikać porównań "co jest lepsze". Kiedyś jeżdziłem tylko na marzochu, teraz mam boxxera, bo chciałem zobaczyć z czym to się je. Lubie marzocha za czułość działania i za trwałość a RS za jakość wybierania dziur, stabilnośc prowadzenia i mozliwości regulacyjne.
Pozdro i wiecej luzu ;)
jak ja poczytam ze 888 jest gorsze niz rst to mam w to wierzyc ? nie bardzo :/ wiec zanim cos skomentujesz i poradzisz to najpierw sie na tym przejedz [quote]
Było pytanie czy totem nada sie do DH. Oczywiście, że sie nada. Jest sztywny jak na jednopółkę... ale może ty sadzisz, że skoro RS to musi byc kupa, miękki i w ogóle. Pozatym nie powiedzialem że totem jest lepszy czy gorszy od ..... [wpisać odpowiednie] tylko, że jest sztywny. Staram sie unikać porównań "co jest lepsze". Kiedyś jeżdziłem tylko na marzochu, teraz mam boxxera, bo chciałem zobaczyć z czym to się je. Lubie marzocha za czułość działania i za trwałość a RS za jakość wybierania dziur, stabilnośc prowadzenia i mozliwości regulacyjne.
Pozdro i wiecej luzu ;)