Żałoba narodowa
-
- Kontakt:
http://www.pardon.pl/artykul/2160/jkm_p ... onstytucje
Całkiem ciekawy artykuł...
Całkiem ciekawy artykuł...
Na polskich drogach dziennie ginie ponad 50 osob, i jakos nikt zaloby nie oglasza. Nikt tez rodzinom nie przekazuje 100k.
Pod Czestochowa za doszczetnie zniszczone domy dostana odszkodowanie ok. 160k na glowe. Gdzie tu jest kurwa sprawiedliwosc.
Ten wypadek to zjawisko medialne, prezydent przy okazji podniesie sobie notowania bo wiekszosc wyborcow to totalni kretyni i nie widza drugiej strony takich zagrywek. Te 2,5m zł ktore sie rodzinom ofiar NIE NALEZA (bo jaka kurwa rodzina w polsce dostanie takie pieniadze jak jej czlonek zginie w wypadku) moglyby byc przeznaczone na cos duzo bardziej pozytecznego.
Pomijam juz fakt ze nikt pewnie nic nie dostanie. Ale obiecywac trzeba.
Pod Czestochowa za doszczetnie zniszczone domy dostana odszkodowanie ok. 160k na glowe. Gdzie tu jest kurwa sprawiedliwosc.
Ten wypadek to zjawisko medialne, prezydent przy okazji podniesie sobie notowania bo wiekszosc wyborcow to totalni kretyni i nie widza drugiej strony takich zagrywek. Te 2,5m zł ktore sie rodzinom ofiar NIE NALEZA (bo jaka kurwa rodzina w polsce dostanie takie pieniadze jak jej czlonek zginie w wypadku) moglyby byc przeznaczone na cos duzo bardziej pozytecznego.
Pomijam juz fakt ze nikt pewnie nic nie dostanie. Ale obiecywac trzeba.
www.trialshop.pl
Witam. Bartec zgadzam się w zupełności. Póki co, nikt z poszkodowanych w okolicach Częstochowy (nie znam nazwy miejscowości, bo TV rzadko to pokazywała) nie dostał jeszcze znaczącej sumy na naprawę (lub nowy) dom. Nie mam żalu do polityków, którzy podlizują się wyborcom w zamian za poparcie, gdyż nie uważam aby mieli oni jakiś honor -grają jak im sytuacja zagra, więc ten temat uważam za zamknięty. Odnośnie wypłaty pieniędzy... myślę, że Państwo powinno zadbać o właściwą opiekę obywateli poszkodowanych za granicą oraz ich powrót do domu, o ile ich ubezpieczenie tego nie obejmuje!! Wypłaty pieniędzy za śmierć to jakaś groteska - zgadzam się z moimi przedmówcami. Jak można gratyfikować śmierć?! Im bardziej spektakularna, tym lepiej opłacana? Żeby było jasne, żałuje ofiar oraz ich rodziny, to niewyobrażalna strata, ale 100tys zł jest oczywistą przesadą, w ogóle jakiekolwiek pieniądze wyrażone w formie innej niż opieka zdrowotna to kpina! Żałoba narodowa... tego nie będę komentował, bo była jakby jej nie było.. Nawet tego nie zauważyłem.
Jeszcze jedna kwestia - media! Oglądałem TVN24. Już od pewnego czasu przestałem szanować tę jedna z najbardziej opiniotwórczych telewizji w naszym kraju, ale to, co działo się w czasie od wypadku przez czas trwania żałoby narodowej podpada pod jakiś żart i nie podlega chyba żadnej krytyce. Ciągle zapraszani eksperci, którzy tylko rozsiewali plotki komentując zdarzenie, na którego miejscu żaden z nich nie był! Prezenterki mówiące jedno zdanie przez 30sek (mierzyłem czas) -było to spowodowane brakiem nowych informacji, a oni ciągle chcieli o tym trąbić, pokazując w kółko te same ujęcia i komentarze. Ludzie! Opamiętajcie się! Waszych działań nie dostrzega hołota i ciemnota, którą próbujecie manipulować, a nie ludzie świadomi i wykształceni!! TVN24, podobnie jak inne tv (ale oni w największym stopniu) szuka taniej sensacji.. A później te czarne wstążki na każdej stacji tv... Ehh...
Jeszcze jedna kwestia - media! Oglądałem TVN24. Już od pewnego czasu przestałem szanować tę jedna z najbardziej opiniotwórczych telewizji w naszym kraju, ale to, co działo się w czasie od wypadku przez czas trwania żałoby narodowej podpada pod jakiś żart i nie podlega chyba żadnej krytyce. Ciągle zapraszani eksperci, którzy tylko rozsiewali plotki komentując zdarzenie, na którego miejscu żaden z nich nie był! Prezenterki mówiące jedno zdanie przez 30sek (mierzyłem czas) -było to spowodowane brakiem nowych informacji, a oni ciągle chcieli o tym trąbić, pokazując w kółko te same ujęcia i komentarze. Ludzie! Opamiętajcie się! Waszych działań nie dostrzega hołota i ciemnota, którą próbujecie manipulować, a nie ludzie świadomi i wykształceni!! TVN24, podobnie jak inne tv (ale oni w największym stopniu) szuka taniej sensacji.. A później te czarne wstążki na każdej stacji tv... Ehh...
"Words of wisdom - Full Face helmet"