no to tez jeszcze zalezy od ramy. Jezeli Drag to bierz 14. Ja osobiscie mam UMFa 16 ktory i tak jest zajebiscie krotki i zwrotny bardziej niz niejedna 14. Ale na 14 mozesz miec problem z uderzaniem kolanami o kiere wiec zastanow sie. aha do draga 16 wchodzi szersza oponka...
kup sobie bmx'a tam nei ma problemu ze amor za maly i sie jebie cala geometria i mniej sie moze rozwalic a do streetu jest zajebisty nei zamienilbyl juz na mtb no chyba ze jakis fulik do fr ... ale ogolnie sie jezdzi bardzo fajnie na bmx'ie
Eee Jak bym kupil Destroyera. Jest tanszy noi ze stali. 4 Cross Night w Toruniu przezyl wiec jest git. I maja fajny niebieski kolorek.
Sam mam Draga 16 i jest do dupy. Probuje zlamac zeby miec preteks do zakupu czegos innego ale nie moge ;(((
Sorry ze odswiezam stare watki ale...
Niewiem w koncu jaka ta rame 14 czy 16 niektorzy pisza ze 16 to hujnia. Mam 1.90 i dopiero zaczynam ostrzej jezdzic (tj hopy-dropy) I musze tez sporo jechec po chodnikach aby pojechac w jakas miejscowke, wiec co brac ?
Ja sie przesiadłem z 21 na 14,8 bodajże (koshmar :P) i na spokojnie potrafie zrobić 80 kilosów dziennie więc o dojazdy sie nie masz co martwić plery mnie tez nie bolą a mam coś ok. 180 wzrostu. A co do lotów to 14 zajefajna!!!
co do rozmiaru to 14" the best , mam 1,82m i wymiata sie super , a na jakieś dłuższe traski po prostym to siodełko w góre i jazdaaaa , niedawno zrobiłem 90km do ustronia i z powrotem !!