odległość kolan od kierownicy przy skręcie kona stinky 07

marcinw
Kontakt:

odległość kolan od kierownicy przy skręcie kona stinky 07

Post autor: marcinw »

Witam,

kupiłem kone stinky 07 (tak jak doradziliście:-)) - 16cali rama - mój wzrost 184cm

1.gdy siedzę na rowerze w pozycji - pedała ustawione równo do zjazdu i skręcam kierownicę (jakies 45stopni) to zachaczam kolanami - nie wiem czy tak ma być

2. Jeżeli rama jest ok - to napiszcie o technice skrętu - czy np skręcając w lewo odchylacie kolano też w lewo (wtedy nie zachaczam) i jak to jest z tym siedzeniem na siodełku przy zjeździe - proszę o pomoc

takie podstawy na początek zebym się nie zabił na pierwszym stoku

pozdrawiam,

Marcin
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

jasne ze kurna jak zjezdzasz to nie siedzisz na siodelku :O czlowieku ten rower nie jest do jezdzenia po bulwarze na siodelku w pozycji wyprostowanej tylko do zjazdu a tam rzadko korzysta sie z siodelka
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Nerwus
Kontakt:

Post autor: Nerwus »

W zakręt wchodzisz na stojaka (cały zjazd jedzie się na stojąco), wtedy jest inaczej, chyba, że jedziesz piecem ) wtedy podpierasz się w zakręcie nogą przysiadając na siodle, podobnie jak robią to w motocrossie. Chociaż ja czasami mam ten sam problem, że jak jestem w zakręcie i przy wyjściu chce dokręcić to zdarza mi się jebnąć kolanem.
dm88
Kontakt:

Post autor: dm88 »

Jezus,nie rozumiem takich ludzi,kupują rowery za tyle kasy ze niektorzy moga sobie tylko pomarzyc a nie wiedza nawet jak na tym usiasc o skrecaniu juz nie wspominajac...n/c
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

dm88 - masz z tym jakis problem ? jak goscia stac to co mial kupic najpierw makrokesza ?

Ale wracajac do problemu, zassij sobie troche filmikow i po podgladaj jak "to" sie robi :) ewentualnie zacznij jezdzic z kumplami i ich podgladaj.
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

ja w swojej ramie w kółką roąbe kierownice od spodu jak z rytmu wypadne ale nie panikuje wiec raczej wszystko ok, bo pozatym jezdzi mi sie dobrze ;P
http://dhcyc.pinkbike.com
marcinw
Kontakt:

Post autor: marcinw »

Dzięki Panowie za pomoc - oczywiście oglądałem już trochę filmów ...ale chciałem się upewnić ...wcześniej miałem przygodę w MTB - a downhill od jakiegoś czasu mnie fascynuje :-)

dm88 - nie przejmuj się chłopie - kupiłem bo był bardzo mocno przeceniony

pozdrawiam,

Marcin
dm88
Kontakt:

Post autor: dm88 »

Bardziej przejmowałbym się o Ciebie widząc z jakimi "problemami" się borykasz ale co tam :lol:.Pzdr.
ODPOWIEDZ