odległość kolan od kierownicy przy skręcie kona stinky 07
odległość kolan od kierownicy przy skręcie kona stinky 07
Witam,
kupiłem kone stinky 07 (tak jak doradziliście:-)) - 16cali rama - mój wzrost 184cm
1.gdy siedzę na rowerze w pozycji - pedała ustawione równo do zjazdu i skręcam kierownicę (jakies 45stopni) to zachaczam kolanami - nie wiem czy tak ma być
2. Jeżeli rama jest ok - to napiszcie o technice skrętu - czy np skręcając w lewo odchylacie kolano też w lewo (wtedy nie zachaczam) i jak to jest z tym siedzeniem na siodełku przy zjeździe - proszę o pomoc
takie podstawy na początek zebym się nie zabił na pierwszym stoku
pozdrawiam,
Marcin
kupiłem kone stinky 07 (tak jak doradziliście:-)) - 16cali rama - mój wzrost 184cm
1.gdy siedzę na rowerze w pozycji - pedała ustawione równo do zjazdu i skręcam kierownicę (jakies 45stopni) to zachaczam kolanami - nie wiem czy tak ma być
2. Jeżeli rama jest ok - to napiszcie o technice skrętu - czy np skręcając w lewo odchylacie kolano też w lewo (wtedy nie zachaczam) i jak to jest z tym siedzeniem na siodełku przy zjeździe - proszę o pomoc
takie podstawy na początek zebym się nie zabił na pierwszym stoku
pozdrawiam,
Marcin
-
- Kontakt:
W zakręt wchodzisz na stojaka (cały zjazd jedzie się na stojąco), wtedy jest inaczej, chyba, że jedziesz piecem ) wtedy podpierasz się w zakręcie nogą przysiadając na siodle, podobnie jak robią to w motocrossie. Chociaż ja czasami mam ten sam problem, że jak jestem w zakręcie i przy wyjściu chce dokręcić to zdarza mi się jebnąć kolanem.