Prezentacja Bottlerocketa

Spaced
moderator
Kontakt:

Prezentacja Bottlerocketa

Post autor: Spaced »

Poniżej prezentacja bottlerocketa
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=341979

Wrzucam nie tyle, dlatego, że jestem fanem firmy (bo nie jestem) ale raczej dlatego, że na taka trase typowy polski rider wziłałby banshee albo innego kloca. Może sie niektórzy zreflektują, że wcale nie trzeba miec 200+ skoku i bika ważącego ponad 20kg żeby jeździć po naszych rodzimych trasach FR.

btw. Zbierzmy sie i zbudujmy tak płynna trase! ;)
slazak
Kontakt:

Post autor: slazak »

http://www.youtube.com/watch?v=hYOVRMqY6i4 Spacedmala pomylka :D trasa jest lajtowa na dobra sprawa spoko freeridowka :D wiesz kazdy bierze to co ma ale popatrz: jak ktos chce sie rozwijac w czyms innym to sklada inny rower a jego sprawa jak mu to wychodzi. Ja np lubie podownihilowac wiec chcialbym dwie polki i troche wiecej skoku, bo jak bede robil postepy to potem taki rower zacznie mnie troche ograniczac
gruczniak
Kontakt:

Post autor: gruczniak »

a ja jestem fanem tranzytów ;) a co...

Faktycznie podpisuje się Spaced. Może osobiście wolałbym dirtbaga, ale to też tylko 170.
Spaced
moderator
Kontakt:

Downhill to co innego ale sporo riderów u nas jeździ freeride, a nasze trasy fr z geguly nie sa jakos specjalnie hardcorowe,w ogóle? ;)(weź pod uwage, że jednak kamera spowolni go i zmniejszy hopy i pewnie na zywo wyglada to lepiej).

btw. trasy dh u nas też w 3/4 sa średnio hc ;)
bart.ek
Kontakt:

Post autor: bart.ek »

No ale jak ktoś już decycuje sie jeździć DH to lepiej sprawić sobie +20kg rower i niezastanawiać sie przed skoczeniem dropa czy sie cos nie urwie :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Jak ktos jeździ dh poważnie to zależy mu na czasach i szuka raczej tak 17-19 kg ;) Btw. Od kiedy dropy są czescią dh? Widziałem na trasach stepdowny ale drop raczej nie był predkosciową przeszkodą ;) Zreszta jak sie umie lądować to i na HT sie dropa wyląduje.
bart.ek
Kontakt:

Spaced pisze:Od kiedy dropy są czescią dh?
CHodziło mi o to, że jak ktoś kupuje baja do grawitacji za xxxxx$ to musi być w miare wszechstronny. 8)
[=Groove=]
Kontakt:

Post autor: [=Groove=] »

To co w Polsce wszyscy zwą Freeride gdzie indziej uważa się za enduro i taka jest prawda. Mnie osobiście śmieszą filmy gdzie ktoś jedzie po lesie czasem walnie małą hopkę i nazywa to freeridem. Ciekawe co by na to Bender albo Romaniuk powiedzieli? Do naszego polskiego "freeride" butelka spokojnie starczy.
Spaced
moderator
Kontakt:

Bartek gdybyś wiedział w jak wielu rzeczach ludzie jej używają.

Groove no własnie dlatego ja nie rozumiem czemu ludziom sie u nas wydaje, że potrzebują bender bików na nasze trasy.
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

moze po prostu lubia miec kanape? Ja jakbym mial tyle kasy tez bym nie kupil bottle rocketa chociaz jest fajny to wolalbym cos wiekszego;) No i nie kazdy jak mowicie jezdzi fr ktore jest enduro;) a w ogole to jeszcze nie tak dawno temu pewnie sami zachwycaliscie sie benderbikami a teraz przyszlo moda na "slope style" i male lekkie rowerki i wszyscy sie tym tak jaraja ze HO!! Nie ma co isc za moda! Ja jezdze tak jak lubie i na tym co lubie i modzie mowie stanowcze **** pani w dupe;) a raczej nie wasza sprawa kto, co i na czym jezdzi;) jak bede chcial to na szose udeze demo9 a na dh kolarka;]
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Spaced
moderator
Kontakt:

Podniecałem sie benderbikami kiedy nie wiedziałem jak bardzo są niepraktyczne Tak. Ale tu nie chodzi o mode tylko raczej o użyteczność bików. Nie wiem jak ty ale ja na rowerze jeżdże i od tego uzależniam co jest fajne. Butla po prostu w Polsce sie sprawdza, demo 9 (wolalbym 7 jeśli już) to troche jak walenie z armaty do komara (fajna zabawka ale nie ma sensu, a i trudniej trafic)
Nemero
Kontakt:

Post autor: Nemero »

hehe.. ja mam banshee chaparrala i ma 150-180skoku.... i waży niecałe 19 kg... i co zatkało <lol2>??
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
bart.ek
Kontakt:

Zaraz dojdziemy do tematu "lans" 8)

Chodzi o to, że np. ja wolałbym mieć miękko pod tyłkiem, zapas skoku i pływać po lesie niż ładować triki na slopestylowym biku. Co z tego, że taki benderbike jest niepraktyczny.... ale i tak bym wolał takiego klocka:)
ODPOWIEDZ