Kośc niechce sie zrastać ;/ Jakies porady...
-
- Kontakt:
Ale sie rozpisaliscie
MIło z waszej strony.Niestety niekazdemu moge odpisac bo pisanie jedna reką jest dla mnie dosc trudne i meczące.Niby lekarz kazał mi ruszac reka ale szczerze mówiąc to sie troszke boje.Wiem ze on sie zna najlepiej na złamaniach ale ten mój RTG to nie za fajnie wyglada.Jak zaczne cwiczyc i ruszac reka tak na boki to czuje ze mi kosc peknie
Nie za fajne uczucie.
A co do "stila" to błedy faktycznie mały problem ale niechodzi tu o to.Myslisz ze na dhzonie sami polinisci wchodza.Jakbym wiedział ze masz tak pisac to bym sie wczesniej polskiego uczył ;/
dyga1990 Dzieki za wsparcie.Masz racje zdrowie wazniejsze.Od paru lat skacze na biku.Moze nie zawodowo ale to wdg mnie to najfajnieszy sport :P Zqwsze lubiałem jezdzic i chce to kontynuowac.Wiem ze szybko niebede sprawny na te reke ale chciałbym przyspieszyc sposób na jej leczenie.
Zapisałem sie do lekarza na wizyte niedaleko ZOO.Jest tam centrum rechabilitacji i czegos tam jeszcze
Babka w recepcji powiedziała ze kolejki sa duze i niewiem jak szybkoaczne rehabilitacje ;/ Zapisałem sie na leczenie LASEREM a nie cwiczeniowe.Podobno sie szybciej kosci zrastaja ale nie wiem jak to jest.Chodził ktos z Was na takie leczenie ?????????
Dzieki wszystkim za odpowiedzi i rady

A co do "stila" to błedy faktycznie mały problem ale niechodzi tu o to.Myslisz ze na dhzonie sami polinisci wchodza.Jakbym wiedział ze masz tak pisac to bym sie wczesniej polskiego uczył ;/
dyga1990 Dzieki za wsparcie.Masz racje zdrowie wazniejsze.Od paru lat skacze na biku.Moze nie zawodowo ale to wdg mnie to najfajnieszy sport :P Zqwsze lubiałem jezdzic i chce to kontynuowac.Wiem ze szybko niebede sprawny na te reke ale chciałbym przyspieszyc sposób na jej leczenie.
Zapisałem sie do lekarza na wizyte niedaleko ZOO.Jest tam centrum rechabilitacji i czegos tam jeszcze

Dzieki wszystkim za odpowiedzi i rady

http://studioporzadku.pl/
Czyszczenie-dywanow-krakow/Czyszczenie wykładzin Kraków
co za pierdolenie?? lekarz CI powiedzał ze sie nie zrosła?? czy sam jestes taki mądry i ogladajac zdjęcia to stwierdzasz? chcesz po 2 miechach unieruchomienia reka odrazu ruszac? ja po 3 tygodniach palucha w gipsie nie moge go do tej pory zgiac... pokazales foty lekarzowi a ten co powiedal? o faktycznei nie zroslo sie panu - niech pan zdejmie gips i temblak? mądry ty jestes?
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
-
- Kontakt:
Qcor i o co się czepiasz myślisz że sobie to wymyślił nie wiem po co by miał to robić??
Wracając do sprawy ja miałem oba nadgarstki złamane raz jeździłem na rowerze w gipsie ale to nie było za dobre bo po ściągnięciu gipsu miałem problem z ruszaniem ręki dopiero po 2tyg. mogłem normalnie działać ale mam słabo zrośnięty i nieraz pobolewa
Ale 3miechy hmm......nie wiem co to by mogło być pierwszy raz słyszę o takim czymś dziwne że tak długo
Wracając do sprawy ja miałem oba nadgarstki złamane raz jeździłem na rowerze w gipsie ale to nie było za dobre bo po ściągnięciu gipsu miałem problem z ruszaniem ręki dopiero po 2tyg. mogłem normalnie działać ale mam słabo zrośnięty i nieraz pobolewa
Ale 3miechy hmm......nie wiem co to by mogło być pierwszy raz słyszę o takim czymś dziwne że tak długo

...?
-
- Kontakt:
Qcor Ale głupoty gadasz.Chyba wiem jaka jest róznica miedzy zrosnieta koscia a koscia kótrej troche do tego brakuj ;/ Nieznasz sie to nie gadaj.Chyba widziałem rtg i niejestem z tego zadowolony.Ty............. ja niemarudze z tego powodu ze niemoge ruszac po 3 miesiacach reka tylko co zrobic by mi sie szybciej zrosła !!! Czytaj uwzanie.
Reka ruszam nawet nieźle i niechodizło mi o to ze reka niemoge ruszac po 3 miechach tylko o to ze kosc mi sie niechce zrastac.Niektórzy chyba czytac nie umieją.
Szakal Boss No wiesz nadgarski to nie to co złamanie reki ale tez przechlapane ;/ Faktycznie jazda w gipsie to nic fajnego bo skoro Cie teraz pobolewa.Tez miałem zamiar wsiąśc na bika z reka w gipsie ale to niebyłby dobry pomysł ;/
Niewiem co bedzie z ta reka.MOze i sie zrosnie a moze i nie.Mam nadzieje ze ta rechabilitacja mi pomoze.
Reka ruszam nawet nieźle i niechodizło mi o to ze reka niemoge ruszac po 3 miechach tylko o to ze kosc mi sie niechce zrastac.Niektórzy chyba czytac nie umieją.
Szakal Boss No wiesz nadgarski to nie to co złamanie reki ale tez przechlapane ;/ Faktycznie jazda w gipsie to nic fajnego bo skoro Cie teraz pobolewa.Tez miałem zamiar wsiąśc na bika z reka w gipsie ale to niebyłby dobry pomysł ;/
Niewiem co bedzie z ta reka.MOze i sie zrosnie a moze i nie.Mam nadzieje ze ta rechabilitacja mi pomoze.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jest tyle sposobów od maści po laser że w naszych czasach tylko ktoś cofnięty nie znalazłby na to sposobu. Proces zrastania u każdego jest inny. Jeżeli nie nadużywasz alkoholu który ścina białko i przyjmujesz prócz leków pokarmy bogate w błonnik, wapń itp i nie nadwyrężasz ręki nie ma opcji by się nie zrosło trzeba czasu. Ja mam rękę w gipsie drugi miesiąc bo niedawno wyjęli mi z niej druty a i tak nic nią nie robie bo dalej boli i się zrasta. To indywidualna sprawa i trzeba czasu. Nie panikuj, wiem po sobie.
Ja bym poszukał jakieś inne forum z problemami zdrowotnymi obejmujące ten problem co ty masz i poszukał opinii na temat leczenia leserem sam nie słyszałem o leczenie laserem jedynie o naświetlaniu lampami leczniczymi które raczej polega na tym samym co laser .. ja osobiście byłem naświetlany lampami na rany i goiło sie bardzo szybko z kolejni mój wujek naświetla kręgosłup bo miał wypadek mówi ze pomaga
ale laserek powinien być skuteczniejszy w końcu medycyna XXI wieku
.. a no i nie chodziło mi o to ze zdrowie ważniejsze od jazdy
bo to jest jak miłość hehe
.. pozdro ..

.. pozdro ..
Ja ci powiem tak kiedy zdjeli mi gips za pierwszym razem i zobaczylem swoja reke to sie przerazilem... reke mialem nie prosta a wygieta w luk do srodka... lekarz uznal ze sie wyprostuje... smiech na sali i fotomontaz :P idz do innego lekarza, niech inny to zobaczy, najlepiej znajomy lekarz.
no mialem duze rpzemieszczenie i zlamane obydwie kosci przedramienia... jak znajde foto to zapodam na forum
no mialem duze rpzemieszczenie i zlamane obydwie kosci przedramienia... jak znajde foto to zapodam na forum
PAU:)
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=38940
nie moge z tego tematuxD
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=38940
nie moge z tego tematuxD
-
- Kontakt:
[=Groove=] No raczki nienadwyrezałem ani nic bo chciałem by sie szybciej zrosła i wogóle
Z alkoholem tez był spokój bo tez mi sie zdawało ze moze jakos na reke wpłynąc.Ja pierwszy raz reke zlamałem ale nie martwie aie atrasznie.Poprostu chce isc na bika.Sami wiecie jak to jest jak nie mozna isc pojezdzic :P Widze ze miałem gorzej odemnie ;/ A co takiego zrobiłes...?
dyga1990Tez nie wiem czy ten laser cos pomoze.Wiem z przykładu mojej girl co tez złamala noge a dokładnie złamała 2 kosci z przemieszczeniem.Leczyli ja laserem i pomogło
Nie mam znajomego lekarza wiec ciezko bedzie o dobre rady.
ZygierOj to faktycznie dziwne :P Dziwnie bo jak moze sie reka potem wyprostowac.Nieznam sie ale to dziwne :P A co narobiłes z ta reka ??
Foto chetnie zobacze.Do innego lekarza bym poszedł ale sa straszne kolejki.Jak miałem reke złamana to miałem 1 miesiac czekac na wizyte a to glupota.A poszedłem gdzies indziej i po tyg mnie przyjeli.

dyga1990Tez nie wiem czy ten laser cos pomoze.Wiem z przykładu mojej girl co tez złamala noge a dokładnie złamała 2 kosci z przemieszczeniem.Leczyli ja laserem i pomogło

ZygierOj to faktycznie dziwne :P Dziwnie bo jak moze sie reka potem wyprostowac.Nieznam sie ale to dziwne :P A co narobiłes z ta reka ??
Foto chetnie zobacze.Do innego lekarza bym poszedł ale sa straszne kolejki.Jak miałem reke złamana to miałem 1 miesiac czekac na wizyte a to glupota.A poszedłem gdzies indziej i po tyg mnie przyjeli.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Brzunio Hmmmm niewiem dokładnie co to jest:P Ty wiesz bo widze ze byłes.A co palca złamałes ze musiałes na to łózko chodzicA pozatym to ja niewiem gdzie i do kogo sie z tym zwrócic by na to łózko chodzic.Moze na tej rehabilitacji cos takiego bedzie.W najbli...... wtorek ide do lekarza i powie jaka bede miał rehabilitacje
nie ruszaj ręką, nie przekręcaj jej ani nic z tych rzeczy tylko palcami ruszaj słyszałem że to ponoć przyspiesza zrastanie kości.
O badanie nie chodziło mi o RTG tylko z krwią ( nie wiem jak się dokładnie nazywają)
A jeżeli poszedłeś do lekarza i termin miałeś za miesiąc może był dobry niż ten u którego sie kurowałeś
Proponuje jeszcze lekarza prywatnego wiem że to kosztuje ale taki państwowy lekarz za tę kasę co on zarabia Cię dobrze nie wyleczy
A i ciekaw jestem tego zdjęcia jak będziesz miał czym zrobić to pokarz bo jestem ciekaw jak to wygląda
O badanie nie chodziło mi o RTG tylko z krwią ( nie wiem jak się dokładnie nazywają)
A jeżeli poszedłeś do lekarza i termin miałeś za miesiąc może był dobry niż ten u którego sie kurowałeś
Proponuje jeszcze lekarza prywatnego wiem że to kosztuje ale taki państwowy lekarz za tę kasę co on zarabia Cię dobrze nie wyleczy
A i ciekaw jestem tego zdjęcia jak będziesz miał czym zrobić to pokarz bo jestem ciekaw jak to wygląda
ale powiedz mi chlopie bo kurwa nie rozumiem. Pokazales oba zdjęcia lekarzowi... i CO?
Lekarz stwierdził, że sie nie zrosły? Powiedział Ci, że Ci się kość nie zrosła? poczym kazał zdjąć temblak? ***** wiesz co widzisz na tym RTG i pewnie na nie od złej strony patrzysz... Powiedz mi co powiedzł lekarz jak zobaczył Twoja nie zrośniętą po 2 miesiącach kość!
Lekarz stwierdził, że sie nie zrosły? Powiedział Ci, że Ci się kość nie zrosła? poczym kazał zdjąć temblak? ***** wiesz co widzisz na tym RTG i pewnie na nie od złej strony patrzysz... Powiedz mi co powiedzł lekarz jak zobaczył Twoja nie zrośniętą po 2 miesiącach kość!
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
-
- Kontakt:
marowa Mam cyfrówke wiec fotke zrobie jutro 
Qcor Pokazałem mu zdjecia i nic nie powiedział.Pokazałem mu przez przypadek zdj z przed miesiaca a ten powiedział ze sie zrasta a jak dałem to zdjecia aktualne i nagle powiedział ze trzeba zdjac gips bo cos tam sie okostna robi.Ale okostna to dobry znak wiec nie wiem po co mi gips taK nagle sciagnoł.Koles jest spoko ale cos niekumaty chyba bo dla niego zdj z przed miecha nie robi róznicy ze zdj z teraz ;/
Moze faktycznie sie nie znam ale widac na zdjeciu ze barkuje kosci do całkowitego zrosniecia.A skoro kazal mi ruszac to kosc powinna byc zrosnieta ! Bo widac na RTG ze jest inaczej a jak ma mi sie zrosnac skoro nia ruszam.
marowaZa połtora tyg ide do chirurga do kontroli wiec zdziwi sie jak reke bede miał nierozruszana bo kazał mi ja cwiczyc.... co Ty na to..????

Qcor Pokazałem mu zdjecia i nic nie powiedział.Pokazałem mu przez przypadek zdj z przed miesiaca a ten powiedział ze sie zrasta a jak dałem to zdjecia aktualne i nagle powiedział ze trzeba zdjac gips bo cos tam sie okostna robi.Ale okostna to dobry znak wiec nie wiem po co mi gips taK nagle sciagnoł.Koles jest spoko ale cos niekumaty chyba bo dla niego zdj z przed miecha nie robi róznicy ze zdj z teraz ;/
Moze faktycznie sie nie znam ale widac na zdjeciu ze barkuje kosci do całkowitego zrosniecia.A skoro kazal mi ruszac to kosc powinna byc zrosnieta ! Bo widac na RTG ze jest inaczej a jak ma mi sie zrosnac skoro nia ruszam.
marowaZa połtora tyg ide do chirurga do kontroli wiec zdziwi sie jak reke bede miał nierozruszana bo kazał mi ja cwiczyc.... co Ty na to..????