SMX

ramzess_lodz
Kontakt:

SMX

Post autor: ramzess_lodz »

Napewno słyszeliście o tym typie sportu... Jest on opisany na stronie głównej dh-zone.
Powiedzcie czy będe do niego pasował przy masie 100 kg i wzroście 187 cm??
Gdzie można dostać sprzęcior do tego sportu??
Pozdrawiam Ramzes.
GG. 7664078.
Pisz!
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

ajajaj i gdzie chcesz na tym smigac?? na malince?? dla mnei to strata kasy
ashes to ashes...
ramzess_lodz
Kontakt:

Post autor: ramzess_lodz »

niee.. Na malince to tylko sie będe uczył....
A słuchaj gdzie ty mieszkasz, na jakiej dzielnicy w Łodzi to moze bysmy se pojezdzili razem na rowerach......
Co do SMX pytam tak z ciekawości ;)
GG. 7664078.
Pisz!
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

ramzess_lodz obczaj........kupujesz tanie stery......mostek i kiere bmx.......do tego narty dzieciece no i wedle życzenia jakiś amorek typu rst...jak chcesz bardziej kombinować to mozesz załadować damper na tył .w zależnosci od weny.....rame składasz np. z profili prostokątnych... przynajmniej ja tak sobie wymysliłem wszystko ładnie spawasz i masz zajebistą maszynke za góra 150 zł...ja sobie już zrobiłem projekt i jak znajde trochę czasu to go wykonam. Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

ale nie wydaje mi sie ze bedzie dzialac tak jak SMX...
ashes to ashes...
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

był taki temat w zeszłym roku,ale pewnie archiwum zostało zmniejszone wraz ze zmianą wystroju strony.Był też link do strony dystrybutora bodajże.Możesz poszukać....a może znajdziesz
Kruszyna-Kr
Kontakt:

Post autor: Kruszyna-Kr »

Raczej na pewno nie bedzie działać tak samo , pozatym połozy ( narty ) sie połamią zegną , czy bedę za wąskie w przeciwieństwie do ty ch przy smx'e które mają tez ograniczony kat uniesienia przodu/tyłu płozy.
Tak samo jest z pracą i ułożeniem nóg.

Polecam Smx'a bo to naprawde fajna zabawka.
Pomoze wam w doćwiczeniu trików , które mozna robić później na rowerze.
Jeździ sie na tym bardzo fajnie.
Kąty/geometria itp idealnie dobrane.
Odnośnie twojego wzrostu i wagi nie masz sie czym przejmowac to jest nie lekka zabawka-stalowa :).
Nic jej sie nie stanie :) www.northlegion.com :) i rozkmiń film.
Zapraszam też na polską strone Smx'a , a człowiekiem dzięki któremu mozemy cieszyć sie tym sprzetem w pl , bez zbednego sprowadzania go z austri/niemiec itp jest:
Łukasz Pociecha-Pociech.
W razie kontaktu piszcie do niego , odpowie na kazde pytania , i moze uda zrobić sie troszkę lepsza cene niz przewidział producent lub ewent. do mnie.

Pozdrawiam Kruszyna.
bikerman
Kontakt:

NApisałem wyżej o tańszej........dużo tańszej wersji Smx-a a co do nart i działania całego systemu nie ma problemu.....oczywiście jak sie wie jak to zrobić :wink:
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

wątpie zbey domowy projekt chulał jak tamto czy podobnie jak przyjdzie co do czego, zwłaszcza że płozy tylne potrafią cały czas być równolegle do ziemi, a wykombinowanie czegoś takeigo z amortyzacją i zeby nie ważyło tone i było mocne nie jest chyba najłatwiejsze...do tego zeby amortyzatory chodziły (rst nie jest raczej amorek który pracuje, zwłaszcza w zime :P)
http://dhcyc.pinkbike.com
bikerman
Kontakt:

Ja nie mowie ze to by chociaż w malym stopniu konkurowało z orginałem, bo tak by nie było. Sam sobie obczaiłem HT bo za dużo jebania by było z damperem....ale bym już zrobił z ruchomymi płozami tylnymi......myśle ze taki sprzecik na lokalne górki to dobra sprawa :) a co do rst to każdy wie co to jest ... ale przynajmniej ma lepsza prace niz sztywny wideł.....nawet w zime :D:D:D a jak nie bedzie chciał chodzić to wymontuje z roweru 66 .... :)
bobek3
Kontakt:

Post autor: bobek3 »

a ile kosztuje ten smx
matekozak
Kontakt:

Post autor: matekozak »

8000 koron norweskich + przesyłka do Polski tak mi sie wydaje
Iron horse sunday 08 WC
denus
Kontakt:

Post autor: denus »

moim zdaniem jest to droga zabawka i tyle, dostajesz jakiegos dja pod miekka os jeszcze damper dnm'a... taki chyab setup ma najtaszny smx ? no i mowimy o wadze 19 kg ...
www.TOTEMSHOP.pl
Kruszyna-Kr
Kontakt:

Post autor: Kruszyna-Kr »

ok.18 kg , cena sugerowana przez producenta , i podawana w katalogach to ok.5300 zł , w tej chwili mozna było by je dostać taniej o około 1000 zł .. :D , a moze i 1300 :D , Wystarczy tylko napisać do polskiego przedstawiciela porozmawiac , postawić zajebistą Vódkę :D i sie dogadacie :):)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Drogie to jest :P ale w mielcu by ci zrobili tanio taka rame chyba
ODPOWIEDZ