Nawiercanie obręczy
Nawiercanie obręczy
Witam
Mam pewne pytanko otóż chciałem jak najbardziej zbić z wagi roweru. Nawierciłem przednią obręcz pomiędzy szprychami. Myślę o nawierceniu bocznych ścianek co o tym sądzicie? Bardzo spadnie wytrzymałość obręczy? Warto w to się bawić? W trialu niby tak kolesie modzą. Dodam iż cała robota robiona jest w bmxie. Pozdrower
Mam pewne pytanko otóż chciałem jak najbardziej zbić z wagi roweru. Nawierciłem przednią obręcz pomiędzy szprychami. Myślę o nawierceniu bocznych ścianek co o tym sądzicie? Bardzo spadnie wytrzymałość obręczy? Warto w to się bawić? W trialu niby tak kolesie modzą. Dodam iż cała robota robiona jest w bmxie. Pozdrower
-
- Kontakt:
Froger rozwalisz tylko przy takich chałupniczych naprawach obrecze. Tez rozumiem, ze masa rotacyjna jest najważniejsza ale to przejdz np. na bezdetkowe (a zyskasz przy okazji mozliwosc ladowania niskich cisnien). Do tego możesz np. zmienić oske na alu albo powymieniac wszystkie sruby w biku na tytan(zbijesz na tym moze z 80-100g). Załadować możesz też jakies lekkie siodło zamiast dh/fr kanapy, gripy lżesze(60g stracisz tutaj).
Zresza to jest gadanie jak masz mało kasy bo jak masz to spoko do 16kg zejdziesz z bikiem
Zresza to jest gadanie jak masz mało kasy bo jak masz to spoko do 16kg zejdziesz z bikiem

Uważam iz nawiercanie obeczy nie jest zbyt szkodliwe. Ale na logike wydaje mi sie że zrobienie 2 otworów z lewej i z prawej strony i pozostawienie zmostowania między szprychami da lepsza wytrzymałość na wginanie obręczy.
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
mój kumpel tez tak zrobil tylko z tyłem, bardzo żałował ze spiepszył dobra obręcz (Primo) , teraz nie ma jak tego sprzedac ani nic.Mozesz jeszcze powiercic kierownice w miejscu gripów. Nie wpływa to na wytrzymałośc kiery a gripy nie będą sie ślizgac.Poskracaj sruby,możesz je dac tez do przewiertania. Opony i szprychy tez ponawiercaj lol