Przełom na Skrzycznym??? HAKI NA ROWERY??? Niezły prezent!!!

biker1978
Kontakt:

Przełom na Skrzycznym??? HAKI NA ROWERY??? Niezły prezent!!!

Post autor: biker1978 »

Dziś idąc do domu na piechtę do domu - bo wyciąg jest remontowany - między 13 a 14 słupem zobaczyłem dziwne krzesełko... Podchodzę bliżej i co widzę??? HAK - moim zdaniem na rower!!! Jak pragnę podskoczyć może w końcu coś się ruszyło wszak krzesełka odnowione to pomyśleli żeby ich nie poobijać. Cyknąłem fotkę - jak mi ktoś powie jak ją załączyć do tematu to zabaczycie. Hak oblany plastikiem z łańcuszkiem zabezpieczonym żeby nie ocierać ramy taką plastikową giętką rurką. Acha - ma ruszyć 8 grudnia - podobno. Tak więc Panowie i Panie bądżmy dobrej myśli!!! :))
Pozdro
Doraźna Pomoc Rowerowa.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

biker1978 pisze:ma ruszyć 8 grudnia - podobno.
Dzieki za informacje :)

a co do fotki to wrzuc na www.tinypic.com i daj link :P pozdro
biker1978
Kontakt:

Więc jako pierwszy w Polsce publikuję co następuje

http://tinypic.com/view.php?pic=7x35mdd&s=0

Mam nadzieję że się nie mylę...
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

Wg mnie jest to hak na rowerek:D Bo ma takie gumo podobne obicie, Wreszcie są te uchwyty, ale to nie w każdym jest taki hak, na ten przykład na Harendzie w Z-nym jest co czwarte krzesełko takie mocowanie
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
piter krk
Kontakt:

Post autor: piter krk »

Jestem w szoku,mam nadzieje że to żeczywiście na rowery,ale będzie smiganie w przyszłym roku,w końcu niebedzie trzeba trzymać tego żelastwa,w końcu!!!!
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Jakie od PIMPowane te krzesełka :D
piter krk
Kontakt:

Post autor: piter krk »

Tylko to są te nowe krzesła z 2 wyciagu czyli górna trasa,na tych dolnych starych też montują??
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

tydzien temu podysłałem do COS`u foty jak wygladaja haki na wyciagach w Słowacji, nie jest to to samo ale podobnie pomyślane.
mokrynosek
Kontakt:

Post autor: mokrynosek »

Owszem sa to haki na rowery, puki co sa w fazie testów - informacja ta została potwierdzona przez wice dyrektora COS, Jak by to powiedzieć w koncu ma być tam pozgrywany Puchr Polski i Mistrzostwa Polski to COS sie ryszył, jeszcze niech wprowadzą w zycie projekt Nuestro-Mundo (Karnety z ubezpieczeniem i Bike park.)
biker1978
Kontakt:

Zdjęcie z dolnego odcinka. Nastąpiła wymiana liny na nową i są zmodernizowane krzesełka. Wiktor - wielkie sorry że jeszcze nic nie naskrobałem... ale poprostu nie mam czasu. Postaram się w niedzielę. Pozdro
koleś
Kontakt:

Post autor: koleś »

idzie nowe wielkimi krokami,cywilizacja juz sie zbliża.wypas
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

Niech mnei ktos osiwieci, jak na to sie rower montuje (albo brak wyobrazni albo brak perspektywy na tej fotce mnie zalatwil)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Coś tam niby jest, ale też nie wiem jak to ma działać...pewnie dlatego że nigdy nie używałem lol ale czy nie trzeba drugiej osoby do wrzucania roweru tam? no bo albo sie wsiada, albo zakłada rower chyba....czy zakłada i sprint
http://dhcyc.pinkbike.com
biker1978
Kontakt:

Więc jest to zwyczajny wieszak i pewnie obsługa - nader miła i przejazna bikerom, z wielką radością będzie je wieszać i zdejmować mówiąc proszę i dziękuję. Bikerzy będą również dziękować i wszystko będzie jak w bajce. Kultura, uśmiechy na buziulkach itd. Normalnie poezja...
Furmek
Kontakt:

Cos czuje ze bedzie niezla zabawa z bieganiem zeby zdazyc zdiac swoja maszyne (wyciag do szybkich nienalezy, a teraz to juz chyba bedzie ultra wolny), i jakos watpie zeby obsluga miala ochote zdejmowac/zakladac zablocony rower :(

Puki co badzmy dobrej mysli, testuja jedna sztuke, wiec jest szansa ze jak ergonomia bedzie do dupy to zamontuja cos innego :D
Wyslac im tam kilku testowych rowerzystow, zeby nie byla takiej wpady jak wieszaki w pkp gdzie opona powyzej 2.3 z powietrzem niewchodzi (niewspominajac juz o braku przejscia dla ludzi jak rower ma z przodu amora)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Nie ma szans żeby obsług takie obowiązki wypełniała, bo po 10 minutach poprostu nie będa mili siły, ja bym w momencie dostania takich rozporządzeń rzucił ta robote....samemu jeszcze jakoś, no ale wyciąg by pewnie troche zwolnił jak napisał Furmek. Jak dla mnie śmiechem na sali było to jakie były wcześniejsze krzesełka, jeśli teraz będą normalne jak w Myślenicach to mnie nie przeszkadza rower na kolanach wogóle...
http://dhcyc.pinkbike.com
pano_dh
Kontakt:

Post autor: pano_dh »

no Tobie moze i nie przeszkadza ale włascicielą wyciągu napewno. na starych krzesłach mieli problemy jak był brudny rower to teraz na nowych tymbardziej
Furmek
Kontakt:

niech zrobia tak jak w szpindlu, co drugie krzeslo rowerowe i jak rowerzystom pasuje niech jezdza na brudnych i po sprawie...
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Hmm.. a powie mi ktoś jak to ma się ściągać z tych haków? Ze co, dojeżdżam na górę i muszę szybko zeskoczyć i lecieć za wagonik, żeby dorwać bike'a zanim zjedzie na dół? Bo nie czaje :roll:
ODPOWIEDZ