mastiff

xuserx
Kontakt:

Post autor: xuserx »

taa.. ja tez czekalem najpierw po pojawieniu sie pierwszego pekniecia w transalpie 3 miechy az sie pojawia mastiffy, bo jeszcze sie dalo jezdzic ale pozniej mi jebla glowka i czekalem jeszcze jednego miecha juz bez ramy, a oni ciagle przesuwali termin dostawy.. i to nie to ze oni sami mnie o tym informowali, dowiadywalem sie tego dopiero jak dzwonilem z pytaniem czy ramy jzu doszly. n/c generalnie
--
http://www.GRBF.com ziom ;]
leo
Kontakt:

Post autor: leo »

Mi juz zepsuli wyjazd - ktory mialem zaplanowany - no bo rower rozebrany na czesci - rama poszla - po wyjezdzie przyjechalem i co .. - i nic - nie wspomne nerwow i straconego czasu - wakacje zmarnowane krotkie bo krotkie ale mialo byc tak pieknie :)...

Fakt to jest Polska a firma Duncon znalazla luke w rynku i stara sie ja wypelnic wlasnie swoimi produktami - i tak powstalo Polskie gowno robione na tajwanie.
To jest dopiero SZTUKA.

Pozdro
daxxxon
Kontakt:

Post autor: daxxxon »

szkoda, szkoda ja chciałem tosa inu ale po przeczytaniu o tym jakie są problemy z ramami i gwarancjami na 90 % się rozmyśliłem
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

wiecie co....czytam wszystkie wasze wypowiedzi i wnioskuje tylko jedna rzecz - nie ma na naszym rynku ramy full (do dualu i lekkiego fr) w rozsadnej cenie.Jedyna przystepna(ale narazie malo testowana) i zarazem nie taka tania jest dm fr 2.0,ale piszecie ze ona jest ciezka,z drugiej strony azon tez jest potfornie ciezki :/

boze napiszcie cos szybko bo w nadniach musze kupic rame i jezeli nie okaze sie ze jest cos dla mnie to ide i kupuje NS suburbana i jebie fule jak tak sprawy sie maja
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
leo
Kontakt:

Na pewno z Polskich producentow - nie ma w czym wybierac - cock'a haki nadaja sie do sklepu z plastelina - pitbulle z tymi futurystycznymi azurowymi hakami powinny wisiec w muzeum ( jak nie nalezy robic ) w ogole zastanawia mnie czy nie mozna tych hakow zrobic pancernych np- jak w Santa Cruz Chameleonie ?? - widac ciezko jest - - lepiej wszystko odchudzic tak zeby gielo sie jak zapalka albo pekalo.

Jezeli masz kupic sztywniaka to kup sobie porzadna rame Cro-mo w alu to mozna zainwestowac ( na wlasne ryzyko ) - czego przyklady widzisz na forum.

A fulla to lepiej powyzej 2.500 .. jest wiekszy wybor. I nie jestes "testerem" ramy - bo wiadomo ze papier przyjmie wszystko i te wszystkie testy i inne swiecace strony - z produktami dla najwiekszych "zjebow" maks hardkorowe mega czadowe .... mozna miedzy bajki wlozyc.

Pozdro
leo
Kontakt:

To takie moje skromne zdanie - i nie musicie sie z nim zgadzac.

Pozdro
leo
Kontakt:

Przyszlosc pokaze w jakim kierunku to wszystko sie rozwinie i czy producenci ( z naszego kraju ) wezma sobie te i inne uwagi - do serca i zrobia z tym co do nich nalezy. Ja czekam na nowa rame ( pitbula ) bo "ponoc" idzie do mnie ... ( to juz ciekawe - bo jak idzie to moze i nasra jeszcze i zaszczeka przed drzwiami )
leo
Kontakt:

gorzej jak w drzwiach pojawi sie el chupacabra ;))
brzydal
Kontakt:

Post autor: brzydal »

a co to za pomysł full do dualu? nie rozumiem tego trendu.. a całym swiecie ludzie rozumieją ze amortyzacja nadaje sie tam gdzie kozen na kozeniu lub dropy na płaskie ale do dualu? w szczecinie na trasi dh (podobno najtrudniejsza w polsce) najlepszy czas wykrecil koles na sztywniaku!! wszedzie tam gdzie trzeba duzo pedałowac tam kazdy rodzaj amortyzacji jest uciazliwy. kumpel na v-10 z boxxerem miał problem zeby sie na szczawiane rozpedzic bo mu tłumienie siłe nóg pochłaniało.

dobry przykład ze zadna amortyzacja nie jest potrzebna na hopach? dh bmx... 15 metrów kazda hopa a oni sztywne widelce sztywne tyły i zaden koles na dh czy dualu by ich tam nie dopadł.
------------------
www.sklep.dirt.pl
------------------
leo
Kontakt:

moze nawet jezdzic na wigry 3 w zjezdzie !! w koncu to jest sprawa indywiduala..i to nie powinno dziwic.

Pozdro
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

brzydal:

stary poogladaj sobie zawody w 4x,dualu i zobacz na jakich rowerach startuja najlepsi i na jakich wygrywaja - tam bardzo zadko sie zdarza ze ktos startuje na sztywniaku :/ mowisz ze na trasie dh trudno rozpedzic fula,na mistrzsotawach swiata zawodnicy osiagaja po 100 kilkanascie km/h to jest malo?moze twoj kolega na bmx'e tyle pojedzie albo na sztywniaku :D

pomysl z malym skokeim do ram 4-crossowych czy dualowych ma pomoc zawodnikom i tak tez robi,a to ze kogos nie stac albo lubi ostra jazde na sztywniaku to luz,powodzenia.

Jezdzilem przez 3 tygodnie na ramie fula ktora miala okolo 10cm skoku,to co wyprawialem na tym rowerze przechodzilo ludzkie pojecie,rower byl REWELACYJNY pod kazdym wzgledem,swietny baniak,manual,cat walk,piwoty czy skoki no poprostu zajebiscie,jedyny minus ze obrotow nie mozna walic bo szkoda wachacza.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
Yacoolek
Kontakt:

Post autor: Yacoolek »

niech ktos zapoda zdjecie tej ramy;P
<<szukam sponsora>>
EDI
Kontakt:

Post autor: EDI »

Brzydal : szczerze muwiąc to np Prokop startuje na sztywniaku , ale cała reszta to fulle, to wszystko chyba dlatego ze full wybacza błędy. I zastanawiua mnie jakim cudem najtrudniejsza trasa w polsce znajduje sie w szczecinie (nie byłem tam) ale nie wydaje mi sie ze nie jest dłuższa jak 500 m, a długośc trasy zajebiscie wpływa na jej trudność(chodzi o wytrzymałość),na kryutkiej trasie gdzie nie ma korzeni,kamieni i innych naturalnych przeszkód po prostu jest gładko ,a jedynymi utrudnieniam sa hopki,przewage ma sztywniak.
To jest chyba oczywiste ze amortyzacja na hopach nie jest potrzebna pod warunkiem ze nie lądujemy na płaskie. Widze ze chyba nigdy nie jeżdziłes w gurach pewnie tylko dirty skaczesz, a przejedź sie do myślenic i zobaczysz na poczatku cłowiek ma siłe i jakos sie jedzie ale tak w połowie trasy ręce cie przestajom słuchać i wtedy wiesz juz po co pan Bóg wymyslił fulla :D
EDI
Kontakt:

Post autor: EDI »

noh a mastiff to moim zdaniem w tej chwili najlepsza ramcia w stosunku do tej ceny przecież sam damper kosztuje 900 zł czyli sama rama kosztuje tylko 600 zł,a myśle ze zabawa na tej ramci bedzie przednia , szkoda ze nie mam tych 1500 zł teraz :P

to chyba bedzie taki rower na kturym mozna zrobić wszystko prawie jak bullit :D
leo
Kontakt:

No niestety zle porownanie .. Bullit to zupelnie inna bajka - qmpel ma Bullita i to jest ramka - jezdzi tak jak wyglada czyli zajebiscie i nie udalo mu sie przez te 2 lata nic tej ramie zrobic po prostu nic - a skacze gdzie popadnie i delikatnie jej nie traktuje.. czego nie powiedziec o mastiffie - fakt nie mialem stycznosci z ta ramka - ale nie budzi to zaufania zwlaszcza jak jest to DC. a z DC i ich ramami mialem i bede mial raczej do czynienia - a szkoda.

Pozdro
leo
Kontakt:

male sprostowanko. - dokladnie z pitbullem sie pogryzlem i mialem do czynienia z ram DC teraz znowu bedzie mnie gryzl - ale mam nadzieje ze pozyje dluzej niz ten pierwszy model z azurowymi hakami ..

Pozdro
ODPOWIEDZ