Przełom na Skrzycznym??? HAKI NA ROWERY??? Niezły prezent!!!
Poważnie mówiąc nie wyobrażam sobie jak miałoby to wyglądać jeżeli obsługa nie będzie się zajmować rowerami. Tam gdzie są haki tam z reguły ładuje je obsługa - no chyba że ktoś poda mi inny przykład, może o czymś nie wiem. NIe rozumiem po co się nad tym zastanawiać - to już sprawa cosu i tyle. A jak komuś się nie podoba praca na kolejece i rowerzyści to niech... zmieni pracę i tyle. Po co trzymać niereformowalne osoby w pracy? NIe i idziesz ze zmianami wypadasz. Ja osobiście podejrzewam że może się to źle skończyć - jeżeli cos wpadnie na to że za rower trzeba będzie nie daj Boże dodatkowo zapłacić i tą kasę będzie brać np obsługa wyciągu... Nie chcę wywołać burzy ale mam nadzieję że nic takiego się nie stanie. A jak nie dodatkowa opłata to wyższa cena za wjazd - która i tak przy całodniowej jeździe i braku karnetów w okienku jest poprostu wysoka - na jedno wychodzi. Zobaczymy na czym stanie, narazie grunt że coś się ruszyło i jest chęć zmian - z tego powinniśmy się cieszyć i koniec. Czas pokaże na czym stanie
Pozdro
Pozdro
Johnyk biker1978 - panowie no co jest, w wierchomli sie kladzie rowery na krzeselko, ale jedno na jedno z tylu, wiec u gory nei ma problemow ze sciaganiem
W szpindlu sa uchwyty, obsluga niepomaga, wyciag pomyka jak zaden inny w PL (chyba - nei bylem na wszytkich
) i tez nie ma problemow - kumpel byl z dziewczyna i dziewczyna dawala rady zdiac akite, a wy sie stresujecie :P
W szpindlu sa uchwyty, obsluga niepomaga, wyciag pomyka jak zaden inny w PL (chyba - nei bylem na wszytkich

Nie śmiej się bo to Polska a tu wszystko możliwe, Przy dobrych wiatrach będzie to działać jedynie trzeba sie bać, żeby czasami im nie strzeliło, że za rower trzeba płacić a przy okazji mogliby rozwiązać problem bramek bo to przenoszenie bika nad jest chore. IMO w Wierchomli jest to fajnie zrobione wsiadasz, pracownik kolejki kładzie ci bika na krzesełko za tobą i rura na górę.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
GG:1560098
Furmek w sumie ok tylko w spindlu jest spowalniacz wiec krzesła ida bardzo powoli. Tez sie nad tym zastanawialem i np. na Raczy jest już trudniej zalożyć 2 biki. Jakby mieli spowalniacz byłoby wypas ale jakos wątpie w aż takie udogodnienia. Bedzie trzeba sie sprężać i tyle. Nie ma co narzekać. Chociaż fajnie by było gdyby całe te uchwyty były obłozone gumą bo za duzo tam odsłoniej stali i ja nie mam zamiaru dac sobie bika porysowac o to.
-
- Kontakt:
Jest rok 2012 Górska miejscowość ogrodzona murem w roku 2008 po wybuchy straszliwej epidemii która spustoszyła cała ludność tej przepięknej miejscowości została otwarta, ekipa naukowców po wejściu do strefy Szczyrk była przerażona skalą epidemii w mieście nie pozostał żywy mieszkaniec, wirus krwawej sraczki był bezlitosny zabijając mieszkańców zniszczył sam siebie nie pozostawiając sobie naturalnych żywicieli, Służby medyczne po dokonaniu szczegółowych badań wydały pozwolenie na ponowne zasiedlenie tej miejscowości. Kryteria doboru mieszkańców były bardzo wnikliwie analizowane, władze pragnęły ze Szczyrku uczynić najlepsza miejscowość turystyczna na świecie, więc w Szczyrku mogli zamieszkać tylko ludzie, którzy widzieli ta miejscowość jako turystyczny raj i przedstawiali wizje swoich projektów, niespełna po 2 latach Szczyrk wygrał światowy konkurs miejscowości turystycznych, Dzięki swoim szlakom turystycznym, atrakcją sportowym, nartostradom i super nowoczesnym wyciągom, parki rowerowe rozciągające się na wszystkich stokach w dolinie roją się od rowerzystów, ludzie uśmiechają się do siebie jak nigdy dotąd. A na 2015 rok planowany jest finał mistrzostw świata w Downhillu rozgrywany w Bike parku Nuestro Mundo na górze Skrzyczne.
Jedynie taka wizja Szczyrku może dać szanse rozwoju tej miejscowości.
Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem, ale taka jest prawda, jeżeli ludzie się tu nie opamiętają to wykończa sami siebie
Jedynie taka wizja Szczyrku może dać szanse rozwoju tej miejscowości.
Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem, ale taka jest prawda, jeżeli ludzie się tu nie opamiętają to wykończa sami siebie
Akcja "Ratujmy Presesa Nuestro Mundo Wiktora" zatacza coraz szersze kręgi. Trafiła również na DH Zone. Wiktor jest w głębokiej depresji widząc głupotę i opieszałość w tworzeniu tras w Szczyrku - temat już był na DH Z i powtarzać się nie trzeba. Pomóżmy Wiktorowi wyjść z depresji. Dobre słowo pod wyciągiem, poklepanie po plecach czy cukierek z pewnością ukrócą okres permanentnej depresji tej udręczonej osobie. Jednocześnie apelujemy do Ciebie Prezesie - odstaw kwas na bok, nie znajdziesz w nim ukojenia!!! Będziemy Ci/Nam sobie pomagać. Żywimy też nadzieję że taka zjadliwa sraczka cię nie dopadnie.
Sekretarz NM
P.S
Jeżeli ktoś ma w fiolce takiego wirusa prosimy o wypuszczenie w w/w miejscowości - przyśpieszmy budowę tras
Sekretarz NM
P.S
Jeżeli ktoś ma w fiolce takiego wirusa prosimy o wypuszczenie w w/w miejscowości - przyśpieszmy budowę tras

A jak tam teraz ze śniegiem wygląda? Ciekaw jestem, czy po otwarciu wyciągu nie dało by się zorganizować jeszcze jakiegoś małego błotnego DH 
A haki ciekawe, tylko też mam obawy co do zakładania. Zraził mnie nieco patent z Wielkiej Raczy, który sprawiał, że trzeba było na speedzie biegać naokoło krzesełka, żeby zawiesić/zdjąć rower (a tam zwalniają wyciąg!). Z tym, że tam były to dodatkowe haczyki, które się brało i zakładało z rowerem, co nieco komplikowało sytuację (trzeba trzymać rower z haczykiem i jeszcze nim celować). Przy hakach na stałe może nie będzie tak źle? W każdym razie kolejny krok naprzód w stronę rowerzystów - więc wygląda na to, że działalność Nuestro Mundo przynosi rezultaty
Gratuluję!

A haki ciekawe, tylko też mam obawy co do zakładania. Zraził mnie nieco patent z Wielkiej Raczy, który sprawiał, że trzeba było na speedzie biegać naokoło krzesełka, żeby zawiesić/zdjąć rower (a tam zwalniają wyciąg!). Z tym, że tam były to dodatkowe haczyki, które się brało i zakładało z rowerem, co nieco komplikowało sytuację (trzeba trzymać rower z haczykiem i jeszcze nim celować). Przy hakach na stałe może nie będzie tak źle? W każdym razie kolejny krok naprzód w stronę rowerzystów - więc wygląda na to, że działalność Nuestro Mundo przynosi rezultaty

Wooyek Z tego co mi wiadomo, to w terenach bardziej wysuniętych na południe Beskidu Zywieckiego, śladu śniegu są znikome i pozostały jedynie wysepki [jak ktoś chce wiedzieć to chodzi mi o miejscowość Węgierska Górka - niedaleko Żywca.]
No ale ponoć zapowiadają opady śniegu od środy/czwartku, to nie wiem czy coś by się dało zrobić.... Poza tym, 15 już za 5 dni, więc w takim czasie raczej nic nie zorganizujesz
No ale ponoć zapowiadają opady śniegu od środy/czwartku, to nie wiem czy coś by się dało zrobić.... Poza tym, 15 już za 5 dni, więc w takim czasie raczej nic nie zorganizujesz