Jak nie MAXXIS to co??? Problemy z oponami na 2008r.
-
- Kontakt:
Jak nie MAXXIS to co??? Problemy z oponami na 2008r.
Jak nie Maxxis to co????
W roku 2008 zapowiada sie prawdziwy problem z oponami firmy Maxxis gdyż polski dystrybutor robi spore problemy ze sprzedażą tych opon dla sklepów i niebawem może sie okazać ze z popularnych highrolleró i Swamthingów będziemy musieli sie przesiąść na innego producenta gumek nie będę się zagłębiał w politykę Dystrybutora maxxisów na Polskę powiem tylko tyle możemy mieć tzw. Lipe w 2008r i pytanie brzmi na jakie oponki byście się przesiedli jeżeli maxxisa by nie było??? Osobiście polecam Tioge lub Panaracer
W roku 2008 zapowiada sie prawdziwy problem z oponami firmy Maxxis gdyż polski dystrybutor robi spore problemy ze sprzedażą tych opon dla sklepów i niebawem może sie okazać ze z popularnych highrolleró i Swamthingów będziemy musieli sie przesiąść na innego producenta gumek nie będę się zagłębiał w politykę Dystrybutora maxxisów na Polskę powiem tylko tyle możemy mieć tzw. Lipe w 2008r i pytanie brzmi na jakie oponki byście się przesiedli jeżeli maxxisa by nie było??? Osobiście polecam Tioge lub Panaracer
Opony Nokiana tak samo.....
no to w 2008 śmigamy na samych felgach
a tak poważnie to rzeczywiście może być lipa, bo mam już kolejne maxxisy i są naprawdę dobre! :/
tioge miałem przez niesamowicie długi okres paru godzin, po czym sie roz***** w drobny mak...
jednak pozostaną po za tymi co podałeś jeszcze (uogólniając, bo nie wyszczególniam tu modeli) :
specialized -bardzo chwalone za granicą i to właśnie ku nim bym sie skłaniał,
intense -też świetne, ale miękka guma=szybkie zużywanie
michelin-calkiem ok
schwalbe (imho szmaty)
conti(takie sobie),
kendy(mocno średnie)
więc nadal będzie w czym wybierać.

tioge miałem przez niesamowicie długi okres paru godzin, po czym sie roz***** w drobny mak...
jednak pozostaną po za tymi co podałeś jeszcze (uogólniając, bo nie wyszczególniam tu modeli) :
specialized -bardzo chwalone za granicą i to właśnie ku nim bym sie skłaniał,
intense -też świetne, ale miękka guma=szybkie zużywanie
michelin-calkiem ok
schwalbe (imho szmaty)
conti(takie sobie),
kendy(mocno średnie)
więc nadal będzie w czym wybierać.
Michelin i Huchinson przebijaja maxisy na tylko u nas w kraju są drogie. Syncross i Intense też ma pare fajnych opon. Panaracer i IRC również warte polecenia. Po prostu musicie w koncu przejżeć na oczy i przestać kupować w tym zapyziałym kraju gdzie dostępność sprzętu jest mniejsza niż srajtaśmy za komuny 
Suchy ze speców to jak sa fani rolek to epec ma twin rollera, który trzyma nawet lepiej od rolek. Teraz ze specem jest dziwnie ale warto poszukać.

Suchy ze speców to jak sa fani rolek to epec ma twin rollera, który trzyma nawet lepiej od rolek. Teraz ze specem jest dziwnie ale warto poszukać.
-
- Kontakt:
kur.wa to niech zmieni sie dystrybutor, bo czemu mam rezygnowac z opon na których mi się świetnie jezdzi i są jeszcze we w miare normlanej cenie (albo byłyby gdyby nie było problemów z dostępnoscią, jak w jakimś pierodo.lonym prl-u ;/)
Napisałem nie tak dawno maila do dystrybutora:
'Chciałbym się dowiedzięc czy na 2008 rok będą jakies sensowne opony jak
Miniony w rozmiarze 2,5 w miękkich mieszankach 40, 42st i 50, tak samo
High rollery dostępne w naszym kraju. Oczywiście na koła 26'.' + pare argumentów dlaczego powinny być dostępne i pytanie kiedy będą.
Opowiedź:
'Niestety opony w rozmiarze 2,50 będą dostępne tylko w mieszance podstawowej
oraz 40a w modelu HighRoller.
Pozdrawiam,
Merida Polska'
Czy więc oni sa tak ślepi ze nie widzą potrzeb, czy to sam Maxxis olewa nasz kraj i nie zamiarza udostępniac najlepszych opon do sprzedaży tutaj??? ;/
bikerman, zapasy...hehe nie wiem z czego, bo nie ma juz chyba nic sensownego do kupienia tylko same dziwactwa co zostały bo nikt nie chciał. Może chociaż ten hr 2,5 40a będzie dawał rady, ale i tak wolałby 42a, chociaż kij wie czy różnica jest jakaś znaczna w scieralnosci
Napisałem nie tak dawno maila do dystrybutora:
'Chciałbym się dowiedzięc czy na 2008 rok będą jakies sensowne opony jak
Miniony w rozmiarze 2,5 w miękkich mieszankach 40, 42st i 50, tak samo
High rollery dostępne w naszym kraju. Oczywiście na koła 26'.' + pare argumentów dlaczego powinny być dostępne i pytanie kiedy będą.
Opowiedź:
'Niestety opony w rozmiarze 2,50 będą dostępne tylko w mieszance podstawowej
oraz 40a w modelu HighRoller.
Pozdrawiam,
Merida Polska'
Czy więc oni sa tak ślepi ze nie widzą potrzeb, czy to sam Maxxis olewa nasz kraj i nie zamiarza udostępniac najlepszych opon do sprzedaży tutaj??? ;/
bikerman, zapasy...hehe nie wiem z czego, bo nie ma juz chyba nic sensownego do kupienia tylko same dziwactwa co zostały bo nikt nie chciał. Może chociaż ten hr 2,5 40a będzie dawał rady, ale i tak wolałby 42a, chociaż kij wie czy różnica jest jakaś znaczna w scieralnosci

http://dhcyc.pinkbike.com
no kurde;/ Takie fajne oponki;/ I akurat nokian i maxxis(lubie te firmy;p) a na high rollerach jezdzi mi sie bardzo dobrze;/ Naszczescie jeszcze troche bieznika zostalo, ale kiedys trzeba bedzie zmienic i nie wiem co zrobie;/ Dokladnie jak cycu mowi: pierdolony prl;/ Ja jebie0_o kapota z taka dystrubcja...
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!