Jak nie MAXXIS to co??? Problemy z oponami na 2008r.

mokrynosek
Kontakt:

Jak nie MAXXIS to co??? Problemy z oponami na 2008r.

Post autor: mokrynosek »

Jak nie Maxxis to co????

W roku 2008 zapowiada sie prawdziwy problem z oponami firmy Maxxis gdyż polski dystrybutor robi spore problemy ze sprzedażą tych opon dla sklepów i niebawem może sie okazać ze z popularnych highrolleró i Swamthingów będziemy musieli sie przesiąść na innego producenta gumek nie będę się zagłębiał w politykę Dystrybutora maxxisów na Polskę powiem tylko tyle możemy mieć tzw. Lipe w 2008r i pytanie brzmi na jakie oponki byście się przesiedli jeżeli maxxisa by nie było??? Osobiście polecam Tioge lub Panaracer
Prenrzyk
Kontakt:

Post autor: Prenrzyk »

Opony Nokiana tak samo.....
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

no to w 2008 śmigamy na samych felgach :D a tak poważnie to rzeczywiście może być lipa, bo mam już kolejne maxxisy i są naprawdę dobre! :/
tioge miałem przez niesamowicie długi okres paru godzin, po czym sie roz***** w drobny mak...
jednak pozostaną po za tymi co podałeś jeszcze (uogólniając, bo nie wyszczególniam tu modeli) :
specialized -bardzo chwalone za granicą i to właśnie ku nim bym sie skłaniał,
intense -też świetne, ale miękka guma=szybkie zużywanie
michelin-calkiem ok
schwalbe (imho szmaty)
conti(takie sobie),
kendy(mocno średnie)
więc nadal będzie w czym wybierać.
milkman
Kontakt:

Post autor: milkman »

suchyFR miszczu ty mi lepiej powiedz gdzie dostaniesz opony speca tego nigdzie nie ma wiem bo sam szukałem w końcu staneło na intensach
http://www.pinkbike.com/photo/1826155/
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

mi sie wydaje ze miniony 40a w cenie 59zł były bezkonkurencyjne , bo jakby nie patrzeć intensy, micheliny kosztują duzo duzo wiecej
www.mudserwis.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Michelin i Huchinson przebijaja maxisy na tylko u nas w kraju są drogie. Syncross i Intense też ma pare fajnych opon. Panaracer i IRC również warte polecenia. Po prostu musicie w koncu przejżeć na oczy i przestać kupować w tym zapyziałym kraju gdzie dostępność sprzętu jest mniejsza niż srajtaśmy za komuny ;)

Suchy ze speców to jak sa fani rolek to epec ma twin rollera, który trzyma nawet lepiej od rolek. Teraz ze specem jest dziwnie ale warto poszukać.
saturas
Kontakt:

Post autor: saturas »

Ja chyba bym wybrał oponki panaracer, skoro ma nie być nokian'ów i maxxis'ów, ale moim zdaniem nic nokiana nie zastąpi.
suchyFR
Kontakt:

Spaced dokładnie, co więcej spec jest lżejszy.

milkman to coś słabo szukałeś... bo nawet na mkbike jest pare modeli.
ale właściwie kto jest teraz dystrybutorem specializeda na Polske? bo ski team już nie... i faktycznie może być problem :?
Spaced
moderator
Kontakt:

Przez czechów to idzie. Dokładne info jest dość zamajtane ale też coś o tym w BA nowym jest. Anyway dystrybutor jest. Spec chce być w polsce dystrybuowany tylko mocno sie na ski team wkurzyli (oj baaaardzo mocno)
suchyFR
Kontakt:

a nie wiesz o co dokładnie poszło?

swoją drogą to ski team dla każdego chyba jest wkurzający :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Nie pamietam ale ogólnie jak usłyszałem to walnałem pare razy głową o cos twardego. Skonczyło sie na tym, że ludzie ze speca podobno wykupili wszystko co speca w ski teamie!!! Wiec draka musiala być niezla. Pomijam fakt, ze to troche cienki sklep gdzie zostaja 3-4 letnie modele na półkach ;)
suchyFR
Kontakt:

a no, ze sponsoringiem teamu "specialized 4x team" czy jakoś tak, też były niezłe jaja, przez ski team właśnie.
ogólnie to bardzo dobrze że zmienią dystrybutora... byle szybko, bo czas działa tu na niekorzyść i naszą i specializeda...
Spaced
moderator
Kontakt:

Nie no juz oficjalnie wszystko jest wiec czas tylko az biki dojda do sklepów. Na bank beda na nowy sezon.
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

no to ludzie trzeba robić zapasy :D bo nastaja ciezkie czasy......
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

No to chyba bede musial kupić 2 komplety bo inaczej nie wyrobie :roll:
Tak to jeszcze panaracera bym kupił, no i zawsze pozostaje możliwość kupienia na np. chain reaction cycles :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Teraz żyjemy w EU to trzeba korzystać z braku ceł i niskich cen wysyłki. Nie tylko CR wysyła. Sporo z niemczech da sie sprowadzic (nie wiem jak teraz ale w swoim czasie po opłaceniu wszystkiego na luzie opłacało sie bardziej brac magure od niemieckiego sklepu niż od polskiego dystrybutora)
jurasek666
Kontakt:

Post autor: jurasek666 »

Ja polecam MArzocchi do fr lub dh ........SA VErY ok
Ścigam się po lesie więc wiem co to hardcore dziwko. !
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

kur.wa to niech zmieni sie dystrybutor, bo czemu mam rezygnowac z opon na których mi się świetnie jezdzi i są jeszcze we w miare normlanej cenie (albo byłyby gdyby nie było problemów z dostępnoscią, jak w jakimś pierodo.lonym prl-u ;/)

Napisałem nie tak dawno maila do dystrybutora:

'Chciałbym się dowiedzięc czy na 2008 rok będą jakies sensowne opony jak
Miniony w rozmiarze 2,5 w miękkich mieszankach 40, 42st i 50, tak samo
High rollery dostępne w naszym kraju. Oczywiście na koła 26'.' + pare argumentów dlaczego powinny być dostępne i pytanie kiedy będą.

Opowiedź:

'Niestety opony w rozmiarze 2,50 będą dostępne tylko w mieszance podstawowej
oraz 40a w modelu HighRoller.

Pozdrawiam,

Merida Polska'

Czy więc oni sa tak ślepi ze nie widzą potrzeb, czy to sam Maxxis olewa nasz kraj i nie zamiarza udostępniac najlepszych opon do sprzedaży tutaj??? ;/

bikerman, zapasy...hehe nie wiem z czego, bo nie ma juz chyba nic sensownego do kupienia tylko same dziwactwa co zostały bo nikt nie chciał. Może chociaż ten hr 2,5 40a będzie dawał rady, ale i tak wolałby 42a, chociaż kij wie czy różnica jest jakaś znaczna w scieralnosci :|
http://dhcyc.pinkbike.com
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

no kurde;/ Takie fajne oponki;/ I akurat nokian i maxxis(lubie te firmy;p) a na high rollerach jezdzi mi sie bardzo dobrze;/ Naszczescie jeszcze troche bieznika zostalo, ale kiedys trzeba bedzie zmienic i nie wiem co zrobie;/ Dokladnie jak cycu mowi: pierdolony prl;/ Ja jebie0_o kapota z taka dystrubcja...
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
ODPOWIEDZ