naprawa snowboardu
-
- Kontakt:
naprawa snowboardu
wypelnial juz ktos ubytki (rysy) w desce za pomocą pałeczek kofiksowych? takie co się podpala i zalewa tym dziurę w ślizgu. Czy to każdą rysę tym robić czy raczej te większe tylko? i poźniej czym usunąć nadmiar?
No Pain, No Game
Spaced nie wiem czy wiesz,ale w serwisach tez do tego uzywaja paleczek kofiksowych,z ta droba roznica ze nie podpalaja ich a uzywaja do tego takich "pistoletow" jak do silikonu.
druga roznica jest to,ze po takim zabiegu deska laduje na maszynie do zbierania slizgu,ktora wyrownuje slizg.potem sie ja smaruje.
w domu teoretycznie mozesz zebrac nadmiar twarda cyklina,ale tylko teoretycznie bo skutki sa rozne.Radze sie nie bawic z tym w domu tylko pojsc do normalnego serwisu gdzie deska najpierw pojdzie na maszyne,ktora sciagnie mniejsze rysy,a nastepnie doswiadczony serwisant wypelni glebsze ubytki.
p.s.polecam serwis multisportu na zyblikiewicza,przy nasypie kolejowym
.
druga roznica jest to,ze po takim zabiegu deska laduje na maszynie do zbierania slizgu,ktora wyrownuje slizg.potem sie ja smaruje.
w domu teoretycznie mozesz zebrac nadmiar twarda cyklina,ale tylko teoretycznie bo skutki sa rozne.Radze sie nie bawic z tym w domu tylko pojsc do normalnego serwisu gdzie deska najpierw pojdzie na maszyne,ktora sciagnie mniejsze rysy,a nastepnie doswiadczony serwisant wypelni glebsze ubytki.
p.s.polecam serwis multisportu na zyblikiewicza,przy nasypie kolejowym

Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Jeżeli są to małe dziurki, to jak dasz na maszynę to Ci to ładnie wyrównają , bo zbyt małych dziur nie warto zalewać bo taka "lata" dobrze trzymać sie nie będzie i podczas pierwszego zjazdu na zleżałym śniegu zostanie to wyrwane ze ślizgu.Więc to przydaje się przy głębszych ranach. Do Elektry jak i zwykłego tłoka stosuje sie takie same pałeczki kofiksowe. Na jakość ślizgu i jego szybkość to nie wpłynie o ile uszkodzenie nie pokrywa dużego procenta ślizgu..co zamiast do naprawy kwalifikowałoby go do wyrzucenia.