Mandaty

Liwcio
Kontakt:

Post autor: Liwcio »

kur.wa mać, przestańcie ludzie bluzgac po tej policji, gdyby ich nie było, no, zadajcie sobie takie pytanie, rozpierdol na świecie i bez kałasza nie mozna by było wyjśc z domu. ale jasne, kozaczcie dalej, bluzgajcie se po policji, a jak komus gębę obija na miescie to do mamusi polecicie i szybciutko na komisariat... żal mi was wszystkich (bluzgających)

taka sytuacja, ukradziono mi telefon (pobicie itd), zgłosiłem (z mamą) na policji kradzież, na drugi dzień pojechałem na portret pamięciowy, za pare dni było okazanie, niestety, żaden to nie był ten, dostałem do domu papier, że sprawa umozona. Pół roku potem, w podobnych okolicznościach mój kolega został okradziony, co sie potem okazało, przez tego samego kolesia co ja, znowu byłem wezwany na okazanie, i tym razem to był jeden z tych kolesi, i mimo tego, że telefonu nie odzyskałem, to jestem zadowolony z pracy policji...

a mandaty... żadko ;)
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
tanque
Kontakt:

Post autor: tanque »

ja tam bym poleciał po kumpli a zresztą mama tez by mi pomogła ma 1 dan w ju-jitsu.hehehehehe :D
Riverside
Kontakt:

Post autor: Riverside »

piotrex pisze:Nie "psy" tylko policja.
Skąd taki szacunek:D???
mlody8899
Kontakt:

Post autor: mlody8899 »

piotrex byla to godzina okolo 19-20 jechalem sobie powoli chodnikiem nie szybciej niz 10km/h bo to jeszcze pod gorke i nie chcialo mi sie specjalnie pedalowac, i nie zebym jeszcze cos na tym chodniku odwalal buny hopy czy Bog wie co, normalnie sobie jechalem jak takie stare babcie a ci przejzedzaja obok mnie iszybko po hemblach i wyskakuja jakbym kogos zabil.... czy moga mi dac az 250zl za takie cos??
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

JA DOSTALEM MANDAT MIESIAC TEMU:

"ZA BRAK WYMAGANEGO PRZEPISAMI OSWIETLENIA"

50 ZL, NIE ZAPLACILEM DO DZIS
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
mlody8899
Kontakt:

do mojego kumpla dopiero po pol roku przyszedl komornik
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

piotrex, ja mam same nieprzyjemne wpsomnienia wiec dla mnie policja w PL to DNO, nie wiem jak gdzie indziej, moze macie inne doswiadczenia i inaczej postrzegacie policje ale wedlug mnie pieniadze przeznaczane na policje to zwykle marnotrastwo, moglyby zostac 100x lepiej zagospodarowane (przepraszam za bledy ale jestem pod wplywem)
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
Sebo
Kontakt:

Post autor: Sebo »

Panowie gdyby nie Policja, ludzie nie mieli by się czego bać!
Nastąpiłbym chaos, który doprowadziłbym do końca Świata!
Każdy by latał z bronią w łapie!
Mi kiedyś Policja uratowała dupę, i dzięki nim do teraz tu jestem.
Pozdrawiam i ludzie... nie ma co obwiniać Policji bo dysponują chu*owym sprzętem a nie nie wiadomo jakim za 18milionów.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

mlody8899 no ale chwila-za wykroczenie dostaje sie mandat kredytowany,albo sie odmawia przyjecia i policja kieruje sprawe do sadu grodzkiego.skoro nie chcieli Ci wypisac mandatu to nic Ci juz nie zrobia.

Szakall wczoraj wracalem po 23 samochodem od znajomej,odwozilem jeszcze kolezanke.nagle zatrzymala mnie policja,dokumenty,prawko,dow.rejestracyjny,polisa oc.dokumenty ok,zapraszam do samochodu-"rutynowa kontrola trzezwosci panie kierowco".to teraz sobie uswiadom co by bylo gdyby taki policjant nie stal przy drodze ze swoja maszynka i kazal w nia dmuchac.nigdy.ktokolwiek przejmowalby sie ze nie mozna jezdzic pod wplywem?

p.s.zeby nie bylo-mialem 0.00 mg/l ;)
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
mlody8899
Kontakt:

ale ja dostalem ten mandat ten kredytowane i co to w ogole oznacza??
piotrex
Kontakt:

to znaczy ze placisz go na poczcie,a nie policjantowi do reki.jak dostales mandat to musisz zaplacic,trudno.mogles odmowic przyjecia,mialbys sprawe w sadzie grodzkim i pewnie skonczylo by sie na umorzeniu albo pouczeniu.a tak-nic nie zrobic,po ptakach.
Badur1986
Kontakt:

Post autor: Badur1986 »

50 PLN-ów na dworcu za jazde na bajku! ale przy następnym spotkaniu z pałami już sie udało...

Mam Panu wlepić mandat?

Krótko odpowiedź: Nie bo sie spieszę na pociąg ! :mrgreen:

I WIO :D
Kto smaruje ten jedzie:D
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

a zdazylo wam sie kiedys uciekac przed nimi???
Launor
Kontakt:

Post autor: Launor »

Hoho:P mi nie raz:D Ale czesciej przed strazakami miejskimi niz przed policja...
Mnie tez SOK zatrzymal za jazde po dworcu ale jak zwykle falszywe dane i wsiedlismy na rowery i dalej jechalismy po dworcu:P
http://picasaweb.google.com/LaunorFR
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Launor ale żeś zabytek odświerzył... :mrgreen:
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

Już dawno sie nie odzywałem tutaj ale jak zobaczyłem temat i wypowiedź dhcyca na początku wątku to mi sie noż w kieszenie otworzył. Tamten numer z mandatami w myślenicach na długo utkwi mi w pamięci. Ale nie z powodu samego mandatu , bo fakt faktem wykroczenie było ,6 punktów i 300 zł poszło ale dobiło mnie zachowanie "kolegi" bikera. Otóż wyobraźcie sobie,że stałem na zakazie obok jednego z myślenickich bikerów, który znał tamtych policjantów i pozwolił sobie DONIEŚĆ im że stoje tam bez tej przepustki !:/ Normalnie do gości zadzwonił jak oni tam spisywali od dołu i podał mój numer rejestracyjny... Oczywiście sam owej przepustki nie miał i jego znajomi stojący obok również... A wracając do tematu jeszcze to pomimo wielu zatrzymań rowerowych mandatu jeszcze nie dostałem. Niestety z samochodowymi gorzej ...
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
inq
Kontakt:

Post autor: inq »

piotrex pisze: to znaczy ze placisz go na poczcie,a nie policjantowi do reki.jak dostales mandat to musisz zaplacic,trudno.mogles odmowic przyjecia,mialbys sprawe w sadzie grodzkim i pewnie skonczylo by sie na umorzeniu albo pouczeniu.a tak-nic nie zrobic,po ptakach.
albo mi sie zdaje albo jetem słabo zaawansowany ^^
Policjanotowi mandatau do reki sie nigdy nie placi i nie ma prawa takowego przyjac (jest to normalna lapowka) kazdy mandat placi sie na poczcie lub w innej placowce.
piotrex
Kontakt:

inq zgadza sie,przepisy zmieniono pare lat temu i od tamtej pory policjant/straznik miejski nie moze wziac do reki pieniedzy.Kolega zapytal co znaczy mandat kredytowany,to mu wyjasnilem.
biketrial12
Kontakt:

Post autor: biketrial12 »

Czytam od początku ten temat i wiele osób pisze ze gdyby nie policja to wszyscy by chodzili z bronia były by cały czas kradzieże itd... ja się z tym zgadzam ale skoro jest ta policja ,skoro wszyscy jak by nie patrzeć dajemy im pieniądze na pensje itp. to powinni robić to co powinni a nie np. zamiast łapać złodziei rowerów to łapia tych co jada po chodniku bez świateł "niech robią to co powinni skoro już są"

Oczywiscie nie wszyscy tacy sa ale to tylko mała gruba policjantów
ODPOWIEDZ