Filmy - nielegalne wyścigi, mafie....

Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Zygier, w sumie fakt, trochę zjebałem... No ale to tylko jeden film :]

Aronofskyego jeszcze na pewno Requiem dla snu, jeden z obowiązkowych filmów do obejrzenia w życiu.

A po filmach chwila refleksji przy Younger Brother - Your Friends are Scary, ale to dla freaków psychodeli :]
Zygier
Kontakt:

Post autor: Zygier »

Jaca Requiem dla snu genialnei tak jak powiedziales obowiazkowe^^ Podobny tematyce film wedlug mnie godny obejzenia Human Traffic, opowiada o 5 jednym weekendzie 5 znajomych. moze nie konczy sie tak tragicznie jak Requiem ale ukazuje styl zycia mlodych ludiz a takze w pewien sposb bledne kolo wktore wpadli.
PAU:)
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=38940
nie moge z tego tematuxD
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Human trafic nie jest tak dobre, jak requem chociaż niezle sie oglada tyle, że jest to raczej portret brytyjskich młodych ludzi niż naszych. U nas jednak "kultura" zabawy jest inna.
Jaca do Younger Brother daj linka na imdb moze czy gdzies bo nic o tym znaleść nie moge.
Wojtas90 Eastern jest w sumie niezłe. Czuć mocno, ze to film Cronenberga. Świetna rola Mortensena. Naomi Watts jak zawsze średnio.

Jak sensacyjne to w sumie można polecic kultowy Johna Woo - Hardboiled no ale to trzeba lubic kino z HK.

Z tego co ostatnio widziałem to jeszcze Xiu Xiu. Uwielbiam chińskie kino i to jest naprawde świetny film tyle, że dość przygnębiający.

Ale może jak chcemy w akcje to filmy klasy B, exploitation i grindhousy? Bo to jest dopiero dobry gatunek.

Swoja droga coś mi filmów z dysku chyba ubyło... Dziwne.
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

Spaced rzeczywisice, zupelnie zapomnialem... nie zmienia to faktu, ze dziwnie mi sie ogladalo tego goscia w roli czarnego harakteru ;]

blow gangsterski moze nie, ale o mafii jak najbrdziej...

moge jescze polecic WSCIEKLE PSY
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
Jaca
Kontakt:

Spaced, Younger Brother to nie film, to kolaboracja muzyków :]

http://www.psyshop.com/shop/CDs/twi/twi1cd032.html

Your Firends are Scary: http://217.160.71.18/f/twi/twi1cd032h4.ram

Psychic Gibbon: http://217.160.71.18/f/twi/twi1cd032h9.ram

tak tylko... po obejrzeniu "Pi" i innych dziwadeł :]
Spaced
moderator
Kontakt:

Trzeba było mówic, ze psytrance od razu ;) Z gatunku to raczej tylko Hallucinogena słucham no ale nie jestem wkrecony mocno. Ogarne, może podejdzie. Na razie na topie jest u mnie Amon Tobin - Supermodified.
Jaca
Kontakt:

Hallucinogen współtworzy Younger Brother :] ale to bardziej Psychedelic Chillout, niż trance.

wracając do tematu - z gangsterki: Scarface, z wyścigów itd: Vanishing Point, The Blues Brothers, The Wraith, Bullitt...

I jeszcze kultowy (choć odbiegający od tematu) The Evil Dead, wszystkie części :]
Zygier
Kontakt:

the evil dead smieszne jest:P pamietam jak z kumpel na dzialke przywiozl i ogladalismy;p smiech na sali;p
Co do horrorow wole takie ktore oddzialuja na psychike a nie totalne maskary rzezie itp. bardzo lubie Klatwe chociaz japonskiej nie bylem w stanie obejrzec z kumplami czy the amitivile czy jakos tak. bardzo fajny horror^^
ale odbieglem troche od tematu(sorx)
nie moge z tego tematuxD
Spaced
moderator
Kontakt:

Zygier już dawno sie z tego ogólny filmowy zrobił wiec jaki problem? I tak wszystkiego na raz nie sciagnie, a inni sobie popolecaja stuff.
Amitivile moim zdaniem to był straszny crap. Z dobrych klimatycznych Horrorów to przypomina mi sie na razie tylko event horizon. A co do rzeźni to filmy klasy B z lat 70 i 80tych to naprawde jest klasa. Reanimator albo włoskie horrory Fulciego, Argento. No i jeszcze jest pare cieższych dla prawdziwych fanów gatunku ale od poziomu absurdu łeb potrafi rozboleć już tam (vide. Ilsa czy Invasion of the blood farmers)
Jaca
Kontakt:

Event Horizon też dobry, naprawdę miał klimat.
Z klimatycznych filmów jeszcze Wirus z Donaldem Sutherlandem, którymś Baldwinem i Jamie Lee Curtis

Jak chcesz obejrzeć klasykę, to jeszcze Cannibal Holocaust (może nie taki wspaniały, ale mający złą sławę). Specyficzny film...

Z dziwnych - Vanilla Sky, tani koniec, ale sam film wciagający.

Co do filmów klasy B - rzeźnia, ale sztuczne to, nawet nowiutkie grindhouse'y, trzeba lubić takie filmy.

Nowy Halloween - dobry film, stary, to jednak stary, ale ten też warto obejrzeć. Dawno nie oglądałem tak ponurego filmu bez żadnej nutki optymizmu i z takim mrocznym udźwiękowieniem (koniecznie trzeba oglądać z dobrym nagłośnieniem), az mi sie pierwszy Terminator przypomina. Niekoniecznie straszny, ale przytłaczający mrokiem.
Spaced
moderator
Kontakt:

Wirus niezły. Zreszta tam bodajże jakas polska aktorka grała.
Cannibal Holocaust(jest w ogóle jeszcze 2 czesc, i zombie holocaust) ma niby zła sławe ale jak sie juz wkrecisz to jakos tak nie rusza. Zwłaszcza, ze to nie jest film gore. Gore sie tam przewija ale jest w nim sporo fabuły etc. Zła sława jest głownie dlatego, ze ludzie uwierzyli, że film jest naprawde(niektórzy, w tamtych latach był dość realistyczny). Z takich filmów to jeszcze Jest day of the woman aka. I spit on your grave ale jeszcze nie oglądałem to wypowiadać sie nie moge(w ogóle ostatnio robie sobie przerwe bo jednak troche trzeba nabrać kultury bo paru takich maratonach ;) )

Vanilla mi sie bardzo podobał, znacznie bardziej od Hiszpanskiego orginału(dziwne bo ten reżyser z reguły robi lepsze filmy).

A nowy halloween był moim zdaniem absurdalnie głupi. Mam wrażenie, że Rob Zombie za bardzo chciał odtworzyc klimat orginału i cos nie wyszło. Powinno być albo tak psychodelicznie jak w jego innych filmach albo tak głupio jak w jego grindhousowym trailerze (chociaz opcja z chowaniem sie do wanny była dobra ;) ).
Ogólnie fajnie sie oglada filmy Tarantino i Rodrigueza jak sie zna odniesienia. W grindhousie nabierało to fajnego smaczku
A filmy klasy B nie sa fajne, ze wzgledu na rzeźnie. Jakos szczególnie mnie nie jaraja filmy ala guine pig. Raczej chodzi mi o totalnie absurdalne kino jak własnie Story of Ricky, Ilsa the she wolf of the ss czy Shogun Assasin.
Teraz czeka na mnie turecki egzorcysta, Lady snowbload i CHUD (wykasowałem jak ****** i musze od nowa sciągać).

BTW. Jaca nie znasz jakiegos dobrego trackera z B movies? Bo tych od wysokiej kultury jest sporo ale cos tego złego brakuje.
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

ale sie temat rozpędził. nie zdążę tego wszystkiego pooglądać :D :D :D

Czas Serferów coś kojarze, możliwe że oglądałem :wink: dysk mam 160 do połowy pełny czyli jeszcze 80 gb wolne
Zygier
Kontakt:

Vanilla sky tez bardo lubie, jeden z moich ulubionych filmow.
jeszcze bardoiz mi sie podobal efekt motyla chociaz pierwsze wrazenie po filmie milem takie"dziwny film".
Mi tam zabardoz nie rpzeszkadza ze temat wszedl na taki tor przynajmniej w lutym zalacze torrenty i znow zaczne sciagac pelno filmow:P
ostatnio mialem taka manie na komedie mlodziezowe(nieiwem jak je okreslic)
naprzyklad going the distance bardzo mi sie podobal ubaw po pachy :D nazwalbym go filmem moich wakacji;]
nie moge z tego tematuxD
Spaced
moderator
Kontakt:

Jak młodzierzowe filmy to dazed and confuzed teraz sciagam. Chociaz to troche powazniejszy film to jednak podobno komedia ;
A Efekt motyla to dla mnie podobno jak donnie darko to troche taki lekkostrawny pseudo-inteligentny film. Pomysły nawet niezle ale nie wykorzystane do konca ale dzieki temu filmy byly proste i zyskały popularność u ludzi z reguły nie ogladajacych filmów wymagajacych myślenia (no offence, mi tez sie efekt troche podobał ale jestem pefekcjonista i nienawidze niewykorzystanych pomysłów).

artin.van.bruyen nie narzekaj, ja mam na liscie tak na luzie 50-100 filmów tylko nie wiem jak to upchne skoro z 375gb zostało mi moze z 10 :P
ODPOWIEDZ