budowa skateparku porady
budowa skateparku porady
Cześć chce zaciągnąć waszej rady panowie i tak jak w temacie chcemy rozwijać swoje umiejętności i mieć skate park byliśmy parę razy u burmistrza ale wiecie jak to jest pogadał pogadał i zapomniał (mówił że chce konkretów) nie wiecie jak to jest czy unia jakoś dofinansuje taką inwestycję jak to jest prawnie itp. i jak to było w Białymstoku z garażem czy to riderzy sie tym wszystkim zajmowali czy inicjatywę przejęło miasto i ile taki fajny skate park może kosztować ?? Zgóry dzięki
street to wszystko (-(-_(-__-)_-)-)
www.techramps.com poczytaj sobie, sa tam tez wskazowki i porady a projekty za free robia.
crazy bop ja jestem z myszkowa, nie daleko od zawiercia i u nas też byliśmy u burmistrza, miał się odezwać i nic. Kolega napisał do tych z techramps i przysłałi mu projekt skateparku za 48 tys. zł bo za tyle chciał. Ale na fajny skatepark to trzebaby co najjmniej 2 razy tyle. Noi pójdziemy z projektem do burmistrza i zobaczymy co powie. Napisz do nich żeby ci zrobili projekt ( do jakiej kwoty itd.) bo naprawde fajnie robią i za free. Pójdź do burmastera i walcz
Trzeba być pozytywnie nastawionym. A co do tej unii to nie wiem.

to znaczy my juz mamy co ludzaco podobnego do skate parku ale on jest zrobiony od niechcenia z dupy ze sie tak wyraze kumpel juz napisał do tych z tech ramps i mamy projekt tylko ze nie bylismy u burmistrza bo sie boimy ze nas wysmieje za 200 tys zrobili nam
wiec chyba jeszcze raz im damy do jakiejs kwoty okreslonej.... a jak u was zrobia skate park fajny to przynajmniej gdzies blisko bede mial fajny skate park i bedziemy jezdzic do was

Powiem Ci tak, jak miasto chce to wybudować to wybuduje....ale jak nie ma chęci to nie ma bata. Zajmowałem sie w swoim mieście projektem sk8parku. Było dofinansowanie z unii, były spotkania, narady. Zrobiłem projekt który konsultowałem z firmą techramps. Zmieściłem sie nawet w budżecie jaki miałem do dyspozycji. Było gotowe wszystko: miejsce, hajs, projekty, umowy. Jak ostatnim razem zaszedłem do UM to sie dowiedziałem, ze dziwnym trafem budżet został przekazany na inne cele i nie wygląda na to żeby cokolwiek miało powstać. U nas w mieście były organizowane pokazy o nazwie "free trickz" które polegały na tym, że zwoziliśmy" palety oraz inne przeszkody na głowny plac miasta i "pokazywaliśmy" na czym to polega. Organizowane przy tym były pokazy graffiti i inne brakedancy i wszystko ze sobą ładnie współgrało i dało rezultat na inicjatywe o nazwie "skate park" . Tak to mniej więcej wygladało. Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
crazy bop eee fajny przecież u nas jak wogóle zrobią to też taki z dupy wzięty bo za 50k to takie gówno będzie. Nie wiem dokładnie co tam w tym projekcie jest bo go na własne oczy nie widziałem ale kolega mi mówił że taka uboga wersja skate parku. Podobno jedna rampa kosztuje 13k. Ale byle żeby coś było...... 

Tylko jest jeszcze jeden problem ja mam napisane Zawiercie ale ja mieszkam obok Zawiercia do Zawiercia chodze do szkoły tak napisałem żebyscie mniej wiecej wiedzieli gdzie mieszkam a mieszkam w Łazach :d i podejrzewam ze na taki sk8park nie bedzie stac gminy
wiec mam pytanie do bikermana jak to jest z ta unia ile procent całej kwoty sie dostaje wkładu z uni ??

crazy bop tego sie tak nie liczy. Miasto dostaje dofinansowanie z unii np. na rozwój sportu i UM rozdziela hajs na poszczególne potrzeby i wtedy to UM decyduje ile hajsu masz wrzucic w ten projekt. Dlatego idzcie do UM i ustalcie spotkanie na którym byście przedstawili mniej więcej projekt, czego oczekujecie, ile co kosztuje itp. Jak pozatwierdzają projekty ( o ile sie zainteresuja tym ) to zacznął się najwieksze schody czyli działanie. To tak w mega skrócie. Jak chcesz coś wiecej sie dowiedzieć to pisz na gadu
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !