Korba...
Znalazłem lepsze rozwiązanie i wiem, że Shimano jest sprawdzone, bo mój kumpel, który dość dobrze jeździ katował najzwyklejsze stare Alivio przez kilka lat 4 metrowe dropy i nic. Z tego co wiem Hone to odpowiednik LX. A LX to naprawdę dobra korba. No i Hone dostanę za 300 zł z supportem Hallowtech II, który też jest zarąbisty z tego co widziałem i jeździłem na nich. Tak więc biorę taki zestawik:
Korba: Shimano Hone
Support: Shimano Hallowtech II
Zębatka: Dartmoor Sting, 36 zębów, czerwona
Napinacz: Dartmoor Tracko
Klamki: Avid Speed Dial 7
Manetka: Deore LX (dzięki za radę Bombell, bo dużej różnicy w cenie nie ma)
Mam zamiar sobie odkręcić zębatki z Hone i wsadzić tą Dartmoor. Oryginalnie Hone ma, albo za duże, albo za małe. I piszę to dlatego, że chciałem się spytać czy będzie się dało przykręcić tą zębatkę do Hone ? A może LX lepsze ? Ale raczej nie bo to podobno jest to samo inaczej pomalowane i wybiorę Hone jeżeli nie ma różnicy bo jest ładniejszy. Proszę o odpowiedź czy będzie grała ta zębatka z Honem ?
Korba: Shimano Hone
Support: Shimano Hallowtech II
Zębatka: Dartmoor Sting, 36 zębów, czerwona
Napinacz: Dartmoor Tracko
Klamki: Avid Speed Dial 7
Manetka: Deore LX (dzięki za radę Bombell, bo dużej różnicy w cenie nie ma)
Mam zamiar sobie odkręcić zębatki z Hone i wsadzić tą Dartmoor. Oryginalnie Hone ma, albo za duże, albo za małe. I piszę to dlatego, że chciałem się spytać czy będzie się dało przykręcić tą zębatkę do Hone ? A może LX lepsze ? Ale raczej nie bo to podobno jest to samo inaczej pomalowane i wybiorę Hone jeżeli nie ma różnicy bo jest ładniejszy. Proszę o odpowiedź czy będzie grała ta zębatka z Honem ?
jedynie mialbym watpliwosci co do korby i suportu. Zalezy tez od twojego stylu jazdy. Moze niech sie wypowiedza uzytkownicy. ja tam mam zaufanie do mojego starego hussefelta. Nie jedno w swoim zyciu widzial, dropy, sciganki, street czy dirt a trzyma sie elegancko. Ale to zalezy tez od egzemplarza mi sie wydaje.
-
- Kontakt:
ja mam support dartmoora harrdbarr i szczerze polece, wytrzymal 1,20m na plaskie (glupi bylem), loty po 5-6 w dal, do tego schody i mam go dalej juz 2 rok a niewaze malo.
A zebatka moze nie grac, moja nie grala z dartmoora rebela do truvativa, roznica moze 1 milimetra. co firma to inne robi.
A zebatka moze nie grac, moja nie grala z dartmoora rebela do truvativa, roznica moze 1 milimetra. co firma to inne robi.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
mrutbdg Może jest szerokie i głębokie... Jak nie wiesz co to za klamki to milcz. Ja od siebie za .|. nie polecam klamek avida - mają piekielnie kijowe śruby - zrywają się główki niszczą gniazda, rwią gwinty - totalne badziewie, a potem takie kosztują połowe ceny nowych klamek. Teraz mam Deore LX i jestem zadowolony ;] Więc, jak jeszcze nie kupiłeś klamek to bierz lepiej Deore. Ja miałem te Avidy z BB5 i powiem szczerze, że teraz hebel lepiej chodzi niż z tymi Avidami. Co do korby, suportu i napinacza, to teraz jeżdżę na secie z Reactem, Hard-barrem i Prodigy Profess. Jak na razie wystarcza mi ten zestaw - napinacz spełnie oczekiwania, no może przydała by się rolka na łożysku, ale i bez tego da się żyć. Suport - fajnie się kręci, nie łapie luzów, spoko. Co do korby - mam ją prawie rok i dotąd byłem zadowolony, lecz gdy przyszło do montażu w nowej ramie i regulacji napinacza, zauważyłem, że jest krzywa i lata na bok o ok 1 - 1,5mm w każdą stronę. Trochę to utrudniało regulację, ale dałem rade i się udało. Na razie nic z tych rzeczy nie planuje zmieniać bo jestem zadowolony ;] Może kiedyś korbe....