V10 PEKA POMOCY !!!!!

piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Spacedto dosc proste-jesli ktos ich (mielca) nadzoruje i na biezaco sprawdza ich prace,to umieja dobrze i rowno spawac.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

Kondi_GK a wiesz dlaczego niema fot ty krosów ? bo każdy kto miał i mu sie połamała to wyrzucał na złom a nie robił zdjęć i wrzucał na jakieś serwery POZDRO
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
tanque
Kontakt:

Post autor: tanque »

sir ktos a niechciał bys sprzedąc tej ramki??
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

piotrex pisze:
Spacedto dosc proste-jesli ktos ich (mielca) nadzoruje i na biezaco sprawdza ich prace,to umieja dobrze i rowno spawac.
jak dla mnie spawy wyglądają jak mielec, szczególnie ich opaska na główce.
wątpię aby ktoś ich jakoś pilnował przy spawaniu (siedział z tyłu i lał po łbie :lol: )
ostatnio jak widziałem foty czegoś z mielca to spawy tez były ok, widocznie się powoli wyrobili ze starannością :]
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

SeraaX kolega realizowal swoj projekt w mielcu przed zakupem wlasnej spawarki.zrobil tam 5 prototypow.podczas procesu spawania codziennie byl w zakladzie i na biezaco komentowal postepy w spawaniu,dlatego ramki wyszly takie jak chcial.przy dwoch ostatnich juz wiedzieli czego kolega wymaga i rozmowa byla tylko jak przyjechal z planami i po odbior gotowej ramy.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
SeraaX
moderator
Kontakt:

piotrex ale na serio spawy mielec/ zumbi na zdjęciach różnią sie mało albo wcale :)
na pewno na tym co ja widziałem (coś ala sign/bullit)
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

SeraaX

chyba Ci się cytat pomylił :P nie ja napisałem to co przytoczyłeś :)

a przy okazji, ponaglam swoją prośbę! Skoro tylu z Was widziało połamane krossy to proszę o zdjęcie! jak żyję jeszcze tego nie widziałem i nie chodzi tu o żadne wywyższanie tej ramy. Jak już pisał Kondi_GK rama ma swoje wady - wiem bo mam, ale braku wytrzymałości nie można jej zarzucić :).
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

Moze sie chłopaki wyrobiły, ale jeszcze do niedawna o sypiących się Mielcach krąyły legendy. Nie wspominając już, że ramy potrafiły być krzywo zespawane, no, ale to zdarza się także w znacznie droższych konstrukcjach, ja mam ramę Brodie i glowna rura też idzie na ukos. Oczywiscie punkty mocowania korby, koła, siodła i główka są wcględem siebie prawidłowo zorientowne, ale elament je łączący niezacznie, ale ewdentnie idzie na ukos, więc i kilka razy tańszemu Mielcowi można wybaczyć pewne odchyły.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Digas tam czasem dizala "cytuj" :]
problem z mielcem był taki, ze dajesz projekt,a oni to robią.
(wystarczy popatrzeć na "cuda" w ich galerii)
jak projekt jest do d... to ramka pęknie i wcale nie musi być to wina spawów
Z tego co pamiętam koshmary nie pękały, a były z milelca
sir ktos
Kontakt:

Post autor: sir ktos »

a moge sprzedac ramke :) i caly rower tez moge pchnac wszystko zalezy ile zaproponujesz ;) a z tym krosem to moge wyslacfoto peknietego i z wykrzywionym wahaczem o 3cm na mufie :] bo zarznalem :] i jak ktos powiedzial odrazu go wyjebalem zrobilem tylko jedno zdjecie od tylu jak jest krzywy a tak miedzy nami :) to mialem ramke pospawana w mielcu ;) z projektu jak wejdziecie w moj link to sa i mielec i santa wlasnie ta obecna i tosa ktora poszla tydzien temu do szczecina Pzdr
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

juz zrobiliscie oftopic, a z tymi ogloszeniami na pw !
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Panowie można nawet Ferrari na relaksie skasować !!

...sporo połamanych było i będzie ...każdy rower ma swój czas ...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

a co do mielca do zdarza sie im krzywo spawac oj zdarza, na Ba jest foto nawet zumbi krzywo pospawanego w mielcu wiec...

eot
ODPOWIEDZ