uwaga na turnera

exbikerman

uwaga na turnera

Post autor: exbikerman »

Niejaki yoshio ogłasza się na giełdzie a zapewne wkrótce allegro o sprzedaży nowej ramy Turner dhr.
Lecz ta rama nie jest nowa a używana i to zużyta bo sprzedawca dodawał zakatowany wachacz jako dodatek. Ta jedynie przemalowana i obklejona nowymi naklejkami. Wiem to z opisu giełdy amerykańskiej skąd ją kupił:

Frame has new powedercoat, new main bearings, new needle bearings and new shock bushings and reducers.
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

a masz jakis link do tej aukcji ? amerykańskiej ? moze Coś wiecej napiszesz skoro wiesz
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

zgłoś to do allegro, oni już coś z tym zrobią
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
exbikerman

Post autor: exbikerman »

Y0SHI0
Kontakt:

Post autor: Y0SHI0 »

Witam,tutaj Yoshio,nowy wlasciciel ramy,mam WIELKA prosbe do "exbikerman" zeby albo zastanowil sie co pisze albo nei pisal jesli nei do konca wie o co chodzi!!! ok? rama jest bezposrednio od TURNERA,jego fabryki w USA,a nie z garazu w domu.Jak sobie przeczytasz to rama miala "warranty issue" czyli uszkodzenie lub wade spowodwana przez producenta!! zostala odeslana do nich i poprawiona!!wszystko poza przednim trojkatem jest NOWE!! a ze wyszla od producenta,z fabryki to mowie ze wszystko jest NOWE ,jak tez doczytasz dalej "is stronger than a normal stock frame" !! Wiec wybacz ale pisanie ze jest zakatowana itp to nawet nei jest przesada z Twojej strony,zastanow sie co piszesz.A pozatym wachacz jest z innego Turnera,odsylajac rame do fabryki odsyla sie ja w calosci!!zapraszam na gg,maila itp,ja nie sciemniam.Wesolych Swiat
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Y0SHI0 pisze:Jak sobie przeczytasz to rama miala "warranty issue" czyli uszkodzenie lub wade spowodwana przez producenta!! zostala odeslana do nich i poprawiona!!wszystko poza przednim trojkatem jest NOWE!!
Czyli jednak nie wszystko jest nowe, przedni trójkąt to nie jest od taki sobie duperel.

Jasiek, była już tutaj kiedyś afera z Tobą i ramą Specialized w roli głównej, wtedy w końcu wyszedłeś na człowieka uczciwego (przynajmniej ja tak to odebrałem), ale sam fakt może Ci nasrać w papierach, jeżeli będziesz sobie pozwalał na takie niedomówienia.

Y0SHI0 pisze:jak tez doczytasz dalej "is stronger than a normal stock frame" !!

każdy sprzedający ramę spawaną, albo po gwarancji coś takiego pisze, by zachęcić do kupna. Nie zmienia to faktu, że rama była używana i powinno to być zaznaczone.

Mokrego Jajka!
Y0SHI0
Kontakt:

Wtedy to byla inna sytuacja.ale jak zobaczysz w opisie rama ma nowy wachach,a nie przedni trojkat,a uszkdozenie dotyczly Warranty issue,czyli wady ramy a nie uszkodzenia przez wlasciciela,rama nei byla spawana itp,wtedy sie ramy w USA nawet nei sprzedaje,pozatym Turner i kazda inna firma ma program wymiany ramy itp,oni nei spawaja,tylko wymieniaja na NOWE,jesli cos by bylo nie tak np z przednim trojkatem,zostal by wymieniony na nowke,tutaj bylo cos z wachaczem,stad jest totalnie nowy,jakies pytania pisac na gg,maila itp,zapraszam
Jeszcze raz Wesolych
Y0SHI0
Kontakt:

Ogloszenie na DH juz poprawione,wiec nie ma problemu,oczywiscie chetnie sam ja sobie zostawie:) pozdrawiam
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

exbikerman troche przesadzasz.
Y0SHI0 troche nagiał prawde ale stan jest "prawie" nowy bo naprawde jak rama poszła do turnera na gware to oni oddali ja w stanie idealnym bo maja tam u siebie swira na pkt. Customer Service.
czarek0223
Kontakt:

Post autor: czarek0223 »

exbikerman - zajmij sie swoimi sprawami.

jak zwykle...czlowiek chce sprzedac jakas czesc, a jakis cep na forum bedzie pisal nie wiadomo co..., co z tego ze rama miala wymieniony wachacz.
co ciebie to obchodzi?

jesli sprzedawca dobrze opisal przedmiot, to po co takie tematy ?
tylko antyreklame normalnym ludziom robicie.
co innego jesli sprzedawca rzeczywiscie pisze nieprawde, to zwracam honor i popieram cos takiego...

przestancie z ta antyreklama. jak ci cos nie pasuje w aukcji, to napisz do goscia... napewno sprostuje sprawe. jesli nie to byc moze jest oszustem. jesli tak to ok i nie potrzebne sa takie tematy jak ten.

nie odwoluje sie do tego konkretnego przypadku tylko do wszystkich..

pozdrawiam zarowno nierozgarniete dzieci jak i reszte na forum :)
dh-misiek
Kontakt:

Post autor: dh-misiek »

Dobra dajcie juz spokój exbikerman chciał dobrze, moze po prostu źle przeczytał opis i potem takie pierdoły wychodzą.Typowy przykład braku czytania ze zrozumieniem i tyle, bo teraz coś czuję ze wszyscy zaczniecie po nim jechać.
FrEeRiDe :)
Y0SHI0
Kontakt:

Nie mam nic do "exbikerman" ale co racja to racja,zrobic syf na necie jest latwo,a odkreca sie jak pewnie wiecie troche dluzej!! Duzo osob u mnie kupuje,i wszyscy wiedza ze nei robie szopki,gdybym robil i jeszce sie z tym oglaszal to sam bym sobei dal nagrode w stylu nagrody Darwina :) mam nadzieje ze to tylko nieporozumienie,opis juz poprawilem na DH zone zeby nie bylo niedomowien,a tak swoja droga to ona nie jest na aukcji:) bo juz sie troche zaczelo przekrecac ze jest.Wiec jeszce raz Wesolych Swiat,pozdrawiam i zapraszam
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Wszystko się wyjaśniło, temat uważam za zamknięty ;)
Zablokowany