full face motocrossowy

patkos
Kontakt:

full face motocrossowy

Post autor: patkos »

*Full face motocrossowy*
. Wydaje mi sie ze taki kask to dobra alternatywa dla 661 czy bella. Na allegro nowki sa po 250zl. Tylko maja malutko otworów wentylacyjnych.Ja jak przez 10 minut skakalem w takim na hopkach(pozyczylem od kumpla) to potem mialem cala glowe mokra;/ . Pewnie chroni podobnie jak full face rowerowy, tylko wydaje mi sie ze te motocrossowe sa mocniejsze i sztywniejsze niz rowerowe, przez to przy mocnej glebie moga nie peknac i nie przyjac wiekszosci udezenia. No wlasnie jak to jest?
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

Ja mamff rowerowo/mx wazy 1.5kg nie ma otworow wentylacyjnych, ale nie czuje tego az tak bardzo- moze dla tego, ze zakladam go tylko na zjazd?? na hopach jeszcze go nie testowalem. Ja jestem z niego bardzo zadowolony bo dobrze lezy mi na glowie i jest na pewno bezpieczny bo normy mx sa bardziej surowe niz DH.
Dirt-Jumper
Kontakt:

Post autor: Dirt-Jumper »

Musisz wziąć pod uwage czy sie dobrze w nim śpi. Ja mam 661 ful comp i nie da sie w nim wogle spać. Próbuje od ponad pół roku i nic - nie mogłem zasnąć tylko nieprzespane noce. Lepiej kup sprwdzony kask abyś mógł spokojnie spać
patkos
Kontakt:

Post autor: patkos »

ale smieszne, hahaha boki zrywac
aRamus
Kontakt:

Post autor: aRamus »

ty ale to niejest śmieszne ...
ja tesz się borykam z tym problemem...
słyszałem że w że w belraptorze sie da usnąć.
http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=995
Haski
Kontakt:

Post autor: Haski »

250 za kask do mx do smieszna cena człowieku, nawet tego na glwoe nie zakładaj. Jak Dobrze poszukasz, to mozesz znalezc kask agv rc 5 za ok. 400 zeta, ktory naprwde dobry jak za ta cene. A poza tym wiadomo, ze kaski mx sa lespze od dh - mocniejsze, lepiej chronia, wygodniejsze, a do troche wiekszej wagi mozna sie przyzwyczaic!
bananOs
Kontakt:

Post autor: bananOs »

jezdzilem najpierw w mx AGV a teraz mam giro madmax2
i tak:

MX:
+ chyba lepiej chroni
+ma miekksza wysciolke
+mniej sie rysuje
+jest tanszy...

- wygladasz jak kosmita
-gotuje sie czaszka
-jest ciezko na glowie
-zle sie oddycha (przynajmniej w AGV i Osbe)

podsumowujac kask raczej do zjazdu i to nie za dlugiego :)
jak nie masz kasy to kup mx zawsze mozesz go dobrze sprzedac bo nie traca na wartosci duzo....
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Kiedyś przez cały dzień brykałem w MX-owym kasku. Następnego dnia nie mogłem ruszyć głową! Takie miałem zakwasy. Oczywiście po prau dniach to przejdzie a i kaptury se poprawisz. ;-) IMHO jednak na dłuższą metę to jest słabe rozwiązanie.
Dirt-Jumper
Kontakt:

Post autor: Dirt-Jumper »

A jak ze spaniem????? dobrze sie spi w tym kasku????
damianbiker
Kontakt:

Post autor: damianbiker »

a co do otworów wentylacyjnych to zawsze można wziąść wiertareczke udarową i porobić jakie wloty świerzego powietrza ;-)
Zks !!!
Haski
Kontakt:

Post autor: Haski »

Bananos piszesz troszke dziwne rzeczy, bo:
- agv nie ma w kolekcji jednego kasku, wyzsze modele sa drozsze od madmaxa;
- czaszka sie nie gotuje,a gwarantuje Ci, ze zjezdzalem po zjazdach ktore mialy po 10 km i wiecej i wcale nie bylo mi goraco, byla dobra wentylacja;
- jak kosmita? Hmmm... Nie wiem, skad Ci to przyszlo do glowy;
- a na glowie nie jest ciezko. Oczywiscie zalezy to od modelu, ale mysle, ze za kase wydana na madmaxa mozna kupic porzadny kask do mx, a roznica w wadze nie jest duza. Szczegolnie biorac pod uwage kaski wykonane z kompozytow i takich innych:)));
Pozdro
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

ej Haski ale patkos pyta o kask za 250 wiec nie schodzcie z tematu na kaski za 550 & more, more

co do kasku mx za taka cene sie oplaca, lepszy taki niz jezdzic bez kasku i odkladac 500 na kask i sie rozjebac

co do ciezaru to w tych tanszych modelach na glowie to tak bardzo nie ciazy - no moze pierwszy dzien, a pozniej to tylko czuc jak sie wypierdolisz ze ciagnie glowe w dol (za to chroni bardzo dobrze - mialem 2 gleby i sie trzyma)
chryst
Kontakt:

Post autor: chryst »

mam kask mx i jestem bardzo zadowolony, waga jest do przyjecia ,mieciutko w srodku, fakt mniej otoworow wentylacyjnych a czaszka mi sie nie gotuje ,zreszta bani sie poci w kazdym kasku mniej czy wiecej potem cie to wali....
kojot
Kontakt:

Post autor: kojot »

jak ja dlugo jezdze to i z pod orzecha pot sie leje. niektorzy sobie smigaja w lato w ff i ledwo co sie spoca...

co do kasku do mx to predzej przy glebie ci glowe urwie z kaskiem niz kask peknie albo cos takiego.

na ubieglorocznych niewydarzonych targach w katowicach obczailem spoko kask do mx acerbisa. kosztowal cos kolo 400 i wazyl gdzies okolo 1400g.
kurzy
Kontakt:

Post autor: kurzy »

mam i rowerowy i motocrossowy kask ( 661 full bravo i LAZER ) i w jednym i w drugim łeb sie poci..........do wagi sie przyzwyczajasz po 3 dniach............gleby zdecydowanie lepiej chroni kask motocrossowy
<KuRzY>
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

kojot jesli chodzi o pekanie kaskow mx to w sytuacji krytycznej peknie i nic Ci sie nie stanie... wentylacja w kasku mx zaczyna sie od 30 km/h w gore bo do takich predkosci sa przystosowane...

madmax... jest tani w porownaniu z kaskami AGV z gornej polki...

Haski ( :P ) czaszka sie nie gotuje,a gwarantuje Ci, ze zjezdzalem po zjazdach ktore mialy po 10 km - w stylu sida:P

MX rzadzi!!!
www.hcfr.pl !!
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=280035 ff do MX rzadza!!! A ten byl tanszy od Mad Maxa i jest jak na razie najwygodniejszym ff jaki w ogole mialem na glowie.
ODPOWIEDZ