full face motocrossowy
full face motocrossowy
*Full face motocrossowy*
. Wydaje mi sie ze taki kask to dobra alternatywa dla 661 czy bella. Na allegro nowki sa po 250zl. Tylko maja malutko otworów wentylacyjnych.Ja jak przez 10 minut skakalem w takim na hopkach(pozyczylem od kumpla) to potem mialem cala glowe mokra;/ . Pewnie chroni podobnie jak full face rowerowy, tylko wydaje mi sie ze te motocrossowe sa mocniejsze i sztywniejsze niz rowerowe, przez to przy mocnej glebie moga nie peknac i nie przyjac wiekszosci udezenia. No wlasnie jak to jest?
. Wydaje mi sie ze taki kask to dobra alternatywa dla 661 czy bella. Na allegro nowki sa po 250zl. Tylko maja malutko otworów wentylacyjnych.Ja jak przez 10 minut skakalem w takim na hopkach(pozyczylem od kumpla) to potem mialem cala glowe mokra;/ . Pewnie chroni podobnie jak full face rowerowy, tylko wydaje mi sie ze te motocrossowe sa mocniejsze i sztywniejsze niz rowerowe, przez to przy mocnej glebie moga nie peknac i nie przyjac wiekszosci udezenia. No wlasnie jak to jest?
Ja mamff rowerowo/mx wazy 1.5kg nie ma otworow wentylacyjnych, ale nie czuje tego az tak bardzo- moze dla tego, ze zakladam go tylko na zjazd?? na hopach jeszcze go nie testowalem. Ja jestem z niego bardzo zadowolony bo dobrze lezy mi na glowie i jest na pewno bezpieczny bo normy mx sa bardziej surowe niz DH.
-
- Kontakt:
250 za kask do mx do smieszna cena człowieku, nawet tego na glwoe nie zakładaj. Jak Dobrze poszukasz, to mozesz znalezc kask agv rc 5 za ok. 400 zeta, ktory naprwde dobry jak za ta cene. A poza tym wiadomo, ze kaski mx sa lespze od dh - mocniejsze, lepiej chronia, wygodniejsze, a do troche wiekszej wagi mozna sie przyzwyczaic!
jezdzilem najpierw w mx AGV a teraz mam giro madmax2
i tak:
MX:
+ chyba lepiej chroni
+ma miekksza wysciolke
+mniej sie rysuje
+jest tanszy...
- wygladasz jak kosmita
-gotuje sie czaszka
-jest ciezko na glowie
-zle sie oddycha (przynajmniej w AGV i Osbe)
podsumowujac kask raczej do zjazdu i to nie za dlugiego :)
jak nie masz kasy to kup mx zawsze mozesz go dobrze sprzedac bo nie traca na wartosci duzo....
i tak:
MX:
+ chyba lepiej chroni
+ma miekksza wysciolke
+mniej sie rysuje
+jest tanszy...
- wygladasz jak kosmita
-gotuje sie czaszka
-jest ciezko na glowie
-zle sie oddycha (przynajmniej w AGV i Osbe)
podsumowujac kask raczej do zjazdu i to nie za dlugiego :)
jak nie masz kasy to kup mx zawsze mozesz go dobrze sprzedac bo nie traca na wartosci duzo....
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Bananos piszesz troszke dziwne rzeczy, bo:
- agv nie ma w kolekcji jednego kasku, wyzsze modele sa drozsze od madmaxa;
- czaszka sie nie gotuje,a gwarantuje Ci, ze zjezdzalem po zjazdach ktore mialy po 10 km i wiecej i wcale nie bylo mi goraco, byla dobra wentylacja;
- jak kosmita? Hmmm... Nie wiem, skad Ci to przyszlo do glowy;
- a na glowie nie jest ciezko. Oczywiscie zalezy to od modelu, ale mysle, ze za kase wydana na madmaxa mozna kupic porzadny kask do mx, a roznica w wadze nie jest duza. Szczegolnie biorac pod uwage kaski wykonane z kompozytow i takich innych:)));
Pozdro
- agv nie ma w kolekcji jednego kasku, wyzsze modele sa drozsze od madmaxa;
- czaszka sie nie gotuje,a gwarantuje Ci, ze zjezdzalem po zjazdach ktore mialy po 10 km i wiecej i wcale nie bylo mi goraco, byla dobra wentylacja;
- jak kosmita? Hmmm... Nie wiem, skad Ci to przyszlo do glowy;
- a na glowie nie jest ciezko. Oczywiscie zalezy to od modelu, ale mysle, ze za kase wydana na madmaxa mozna kupic porzadny kask do mx, a roznica w wadze nie jest duza. Szczegolnie biorac pod uwage kaski wykonane z kompozytow i takich innych:)));
Pozdro
ej Haski ale patkos pyta o kask za 250 wiec nie schodzcie z tematu na kaski za 550 & more, more
co do kasku mx za taka cene sie oplaca, lepszy taki niz jezdzic bez kasku i odkladac 500 na kask i sie rozjebac
co do ciezaru to w tych tanszych modelach na glowie to tak bardzo nie ciazy - no moze pierwszy dzien, a pozniej to tylko czuc jak sie wypierdolisz ze ciagnie glowe w dol (za to chroni bardzo dobrze - mialem 2 gleby i sie trzyma)
co do kasku mx za taka cene sie oplaca, lepszy taki niz jezdzic bez kasku i odkladac 500 na kask i sie rozjebac
co do ciezaru to w tych tanszych modelach na glowie to tak bardzo nie ciazy - no moze pierwszy dzien, a pozniej to tylko czuc jak sie wypierdolisz ze ciagnie glowe w dol (za to chroni bardzo dobrze - mialem 2 gleby i sie trzyma)
jak ja dlugo jezdze to i z pod orzecha pot sie leje. niektorzy sobie smigaja w lato w ff i ledwo co sie spoca...
co do kasku do mx to predzej przy glebie ci glowe urwie z kaskiem niz kask peknie albo cos takiego.
na ubieglorocznych niewydarzonych targach w katowicach obczailem spoko kask do mx acerbisa. kosztowal cos kolo 400 i wazyl gdzies okolo 1400g.
co do kasku do mx to predzej przy glebie ci glowe urwie z kaskiem niz kask peknie albo cos takiego.
na ubieglorocznych niewydarzonych targach w katowicach obczailem spoko kask do mx acerbisa. kosztowal cos kolo 400 i wazyl gdzies okolo 1400g.
kojot jesli chodzi o pekanie kaskow mx to w sytuacji krytycznej peknie i nic Ci sie nie stanie... wentylacja w kasku mx zaczyna sie od 30 km/h w gore bo do takich predkosci sa przystosowane...
madmax... jest tani w porownaniu z kaskami AGV z gornej polki...
Haski ( :P ) czaszka sie nie gotuje,a gwarantuje Ci, ze zjezdzalem po zjazdach ktore mialy po 10 km - w stylu sida:P
MX rzadzi!!!
madmax... jest tani w porownaniu z kaskami AGV z gornej polki...
Haski ( :P ) czaszka sie nie gotuje,a gwarantuje Ci, ze zjezdzalem po zjazdach ktore mialy po 10 km - w stylu sida:P
MX rzadzi!!!
www.hcfr.pl !!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=280035 ff do MX rzadza!!! A ten byl tanszy od Mad Maxa i jest jak na razie najwygodniejszym ff jaki w ogole mialem na glowie.