Ramka do Enduro ?
Co racja to racja... Giant z nieznanych mi powodów nie uznał mi reklamacji ramy Giant AC Team, która swojego czasu kosztowała 4499zł z damperem swinger 4-way. Cóż... Rama za 4500zł pęknięta z dwóch stron główki, na "poprzeczce" wachacza (x2) i na prawym ramieniu wachacza (wokół)... Nie wystarczyło do uznania reklamacji... Trochę się po tym zdażeniu zniesmaczyłem do Gianta, ale kusi mnie troszkę do Reigna X. Jak wykazuje się podobna pracą do Gianta Trance to czemu nie...
gg: 4709451
wg mnie to sie nie nie zgadza :3,143k4r2 pisze:Podliczylem sobie cenowo jak to wszystko wyglada i za nomada musialbym liczyc 4,9 rama + damper ok 600 = 5,5 + ewentualna anoda = 6000 zl co daje 2 ramy rune, covert, preston itd itd
rune to 4000 za za rame z najprostrzym damperem
covert i preston 3650 rowniez z najtanszym
wiec nie 2 razy wiecej niz nomad z anoda ktorej nie musisz wszak brac. co do nomada do podejrzewam, ze przyszlym roku pojawi sie nowy model , z nowymi hakami i moze wiekszym skokiem.
jeszcze o giancie http://www.pinkbike.com/video/4550/ -pewnie dobije tym inne propozycje

sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
Wydaje mi sie ze dosyc dokladnie opisalem system uznawania gwarancji u Gianta w poprzednim poscie tego tematu, ale widze ze co poniektorzy tego nadal nie rozumieja...
Sam oddawalem rame do reklamacji u gianta i wiem dokladnie jak to wyglada, nie uznali mi i doskonale sie z nimi zgadzam gdyz powiedzieli mi dokladnie co zrobilem ze rama sie zlamala- jaznowidze??? nie sadze.
Ale fakt jest niezaprzeczalny, ze z dostepnoscia rowerow z wyzszej polki a takze ram jest ciezko w sezonie jak i poza nim.
A tak poza tym z tego co czytam szukasz samej ramy. Roweru owszem nie ma teraz w kraju, lecz rama Reign X.0 w rozmiarze "M" i "L" jest na dzien dzisiejszy dostepna
wiec nie wiem kto ci podal inne informacje
Hmmm.... ale powiedz Ty mi szczerze co robiles na rowerze poskladanym na tej ramie?re5pect pisze:Co racja to racja... Giant z nieznanych mi powodów nie uznał mi reklamacji ramy Giant AC Team, która swojego czasu kosztowała 4499zł z damperem swinger 4-way. Cóż... Rama za 4500zł pęknięta z dwóch stron główki, na "poprzeczce" wachacza (x2) i na prawym ramieniu wachacza (wokół)... Nie wystarczyło do uznania reklamacji... Trochę się po tym zdażeniu zniesmaczyłem do Gianta
Sam oddawalem rame do reklamacji u gianta i wiem dokladnie jak to wyglada, nie uznali mi i doskonale sie z nimi zgadzam gdyz powiedzieli mi dokladnie co zrobilem ze rama sie zlamala- jaznowidze??? nie sadze.
Ale fakt jest niezaprzeczalny, ze z dostepnoscia rowerow z wyzszej polki a takze ram jest ciezko w sezonie jak i poza nim.
A tak poza tym z tego co czytam szukasz samej ramy. Roweru owszem nie ma teraz w kraju, lecz rama Reign X.0 w rozmiarze "M" i "L" jest na dzien dzisiejszy dostepna

http://www.endura.pl
To co jest na filmie to raczej nie to o co chodzi w tym topicu, topick'ujeszcze o giancie http://www.pinkbike.com/video/4550/ -pewnie dobije tym inne propozycje