Osłony do Duro i rozkręcanie

MareKambo
Kontakt:

Osłony do Duro i rozkręcanie

Post autor: MareKambo »

Czy można gdzies kupić osłony na górne golenia do sr suntour duro 130. Wiem że są takie neoprenowe, np. lizard skins, speed stuff, ale ja szukam takich gumkowych, z gumy tak jak w tańszych suntourach, albo zalukajcie na mój podpis i będzie tam widać na amorze to o co mi chodzi.
Aha i przy okazji czy ktoś juz rozkręcał duro ? moze to głupie ale czy jak go rozkręce to wycieknie olej, albo cos takiego ?
Karpiel
Lokalizacja: Allenstein - Tak Sie Nazywal Olsztyn Za Czasow Prusow...
Kontakt:

Post autor: Karpiel »

czlowieku, takie oslonki sa obciachowe, montuje sie je w RST
duro ma specjalne uszczelki i nie potrzebuje takiego syfu, jak chcesz smigac po blocie to kup se oslone z neoprenu
Co Tak Tanio?
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
bicer
Kontakt:

Post autor: bicer »

jak chcesz takie oslonki to poszukaj po sklepach z motorami i czesciami do nich
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

gumowe oslony?? to smieredzi wiocha (bez urazy)

wez lizardy:)
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
MareKambo
Kontakt:

NO dobra, a jak go rozkręce to wycieknie mi olej albo cos innego?
Jeśli ktoś wie to jaki tam jest olej, jaka gęstość i w jakiej ilości ?
Scorpio
Kontakt:

Post autor: Scorpio »

Duro nie ma kąpieli olej. tylko posiada zamknięty kartusz w jednej z goleni ,nie pamiętam w której ,także żaden olej ci nie wycieknie ,no nie powinien.
MareKambo
Kontakt:

dobra a te osłony neoprenowe to one sa jakieś rozmiary czy cos ? mam duro 130 mm skoku i czy będzie dobrze ? czy cos trzeba skracać albo cos ? Jak kupie standartowe (np. lizardy albo speed stuffy) to mi obejmie całe górne golenie ?

Aha i co śmiało moge rozkręcać duro, nic mi sie na rece nie wyleje ? jakie moge miec problemy ?
endrju71
Kontakt:

Post autor: endrju71 »

Ja nie wiem po *** rozbierac amora. No chyba ze ktos chce zobaczyc co jest w srodku i tyle. Zupelnie co innego jak chce ktos wymienic olej.... a dobra niewazne...

A oslonki do duro to tez bym sobie kupil bo wiecznie sa brudne, zakurzone i wogole ******....
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=421713
gg: 934712
Lansu król
Kontakt:

Post autor: Lansu król »

zalezy co chcesz rozkrecic ... w prawej goleni na gorze masz korek pod ktorym jest olej z cienKA SPREZYNA a w lewej sprezyne gruba bez oleju ... ale to pod gornymi korkami jak z dolu rozkrecisz zeby zdjac golenie dolne to nic sie nie wyleje ani wogole nic sie nie stanie ja radze przesmarowac uszczelki jakims dobrym smarem bedzie lepiej chodzi ... i wylac troszke oleju zeby szybciej obijal ja tak zrobilem i chodzi miodzio ... bicz
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273129
cosin
Kontakt:

Post autor: cosin »

nie kupuj speed staffow!!! niezbyt sie trzymaja. ja polecam lizardy, mam je juz od roku w suntourze NS 130mm i spisuja sie bdb.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=454947
ODPOWIEDZ