Jak zdobyłem kase na pierwszy rower xD

ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

No, ale kase ktora macie jako "tygodniowe/miesieczne/kieszonkowe" dostajecie od rodzicow i tak w sumie nie przykladacie reki do zarobku na rower. Waszymi sponsorami są wasi rodzice.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Ja zarobiłem kase jak Rockefeller...

kupiłem jabłko za 1$, sprzedałem za 2$...
znowu kupiłem jabłko, tym razem 2szt - za te 2$...
sprzedałem 2 jabłka za 4$ i kupiłem 4 jabłka, które znowu sprzedałem po 2$ za sztukę...

...a finanse na rower dostałem w spadku po śmierci wujka od strony stryjka mojej babci:-)

a tak na poważnie; praca, praca, praca, czasem jakieś bonusy.

a ogolnie rozmnażałem "części" na takiej zasadzie:

-dostałem na urodziny rower OSCAR, sprzedałem pare czesci, kupilem inne lepsze, ale uzywane - potem sprzedalem caly rower i za kase kupilem lepszy, ale uzywany - i tak do dzisiaj. Sprzedaje cos i kupuje lepsze (ale uzywane), szukam czesci niezłych za małą kase - dobry sposob jak co sezon chcesz miec cos innego:-]
www.feel-free.pl
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Oj ciężka to była droga:) generalnie wcześniej to się polegało na pieniążkach od rodziców i innych gratisach (urodziny itp.), wiadomo kiedyś nie było tyle mozliwości dorobienia jak teraz, obecnie mozna choćby głupie ulotki roznosić. Na szczęscie ciężki okres szkoły i studiów minął i obecnie pracuję... teraz można sobie pozwolić praktycznie na co dusza zapragnie... niestety włączył sie ogranicznik, wiadomo dziewczyna wspólne plany, ślub itp. No ale w sumie nie jest żle, dorobiłem sie 2 rowerów odpowiednich do moich umiejętności i jestem very happy :) pierwszy sensowyny rower dostałem, co dziwne po młodszym (sic) bracie:) który wymienił sprzęt, mam ten rower do dzisiaj, w bardzo dobry stanie - mam do niego straszny sentyment.
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Pierwszy rower hmm, pewnie rodzice mi kupili. Taki trzy kołowy, czerwony, fajna sprawa :mrgreen:
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

Pracuję dla moskiewskiej mafii. Haracze, porwania, zabójstwa, przemyt narkotyków z Kolumbii, obracanie nielegalnym spirytusem, handel żywym towarem, zmuszanie do nierządu...

No i z tego jest hajs na rower ;)
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

powiedziałem że chce rower i mi kupili, tlyko powiedziałem żeby jakis drogi mi kupili
http://dhcyc.pinkbike.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Xxsin ja czyms takim po drabinie próbowalem zjechac :P Długo mnie plecy bolały ;)
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

prosta recepta: miej chlać w barach, mniej dziwek i innych rozrywek :D

i kasa sie sama znajdzie ! proste
viruss3000
Kontakt:

Post autor: viruss3000 »

Powiedziałem starszym że nie jadę na obóz , wycieczki i chcę porządny rower. I się udało :D
Spaced
moderator
Kontakt:

viruss3000 łamiesz reke i wyjazdów tez nie ma :P Kasa zaoszczedzona łatwa metoda :P Tylko niezbyt przyjemnie.

Korean_Boy wystarczy na tańsze dziwki sie przerzucic :P
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Spaced pisze:Korean_Boy wystarczy na tańsze dziwki sie przerzucic
Ew. takie z siusiakami.

Ja kupowalem tani sprzet, jezdzilem, sprzedawalem drozej, kupowalem lepszy, jezdzilem, sprzedawalem drozej itp. :)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Spaced
moderator
Kontakt:

morthias w sumie sie nie znam ale mam wrażenie, ze jako te bardziej rzadsze to beda raczej droższe :P Wiesz prawo rynku ;)

A co do pierwszego baja to powazny sprzet pierwszy to rower XC z włoch, który przejąłem po ojcu. Dalej go mam i pewnie niedługo fotke wrzuce.
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Spaced pisze:morthias w sumie sie nie znam ale mam wrażenie, ze jako te bardziej rzadsze to beda raczej droższe Wiesz prawo rynku
Ciekawa teoria. ;)))
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Fujibiker
Kontakt:

Post autor: Fujibiker »

Mój pierwszy rower(sztywniak) kupili mi moi rodzice bo jednak ciężko zarobić sobie an rower mając 14 lat ;) Obecny rower kupiłem za kasę ze sprzedanego bika, kasy z konfirmacji i jeszcze mi brakowało więc zbierałem u mnie na działce jabłka ok. 15 jabłoni i wiozłem to na skup, wywoziłem puszki aluminiowe, dogadałem się też z rodzicami, że będę im "pomagał" w prowadzeniu salonu optycznego no i tata mi wtedy dawał określoną stawkę ;)
http://www.team.hadronsport.com/
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Ja sprzedaje maryche na dzielni i mam z tego 500% zysku :) Do tego jeszcze dorabiam w mafii sycylijskiej to też jakiś grosz wpadnie, dlatego mnie stać...
chester
Kontakt:

Post autor: chester »

jak to mowia pieniadze leza na ulicy, wystarczy sie chciec ponie schylic,
noo..
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Nie kupilem zadnych czipsow ani nic slodkiego za swoje pieniadze przez 2 lata i w ten sposob ujezdzam konewke :wink:
Skyline GT
Kontakt:

Post autor: Skyline GT »

Najlepiej powiedzieć rodzicom że masz takie hobby mi się tak udało i powiedzieli że dołożą mi kasę na bike a teraz idę do roboty na ponad 2miesiące i będzie git :D:D
albo jak się ma znajomych co sprzedają trawę i tam poprosić żeby dali ci trochę i tam będzie 5 zł dla ciebie za 1 sprzedaną sztukę ma się znajomości to się wie :D
Frrytkiii
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

chestermnie to juz tak kregoslup napier... boli od schylania po te hajsy ze se dalem spokoj ;)
ODPOWIEDZ