Giro Switchblade- pomozcie znalezc.
Giro Switchblade- pomozcie znalezc.
Witam
Od dluzszego juz czasu szukam tego kasku i jakos nie za bardzo mi to wychodzi. W PL brak (ktorys sklep mial na stronie - ale nie na stanie).
Poszukiewania zawezylem do Europy. Jakby czasem ktos robil paczke z USA to bym sie podpiac chcial.
(PS. Met Parachute i Casco Viper mi nie proponujcie)
Od dluzszego juz czasu szukam tego kasku i jakos nie za bardzo mi to wychodzi. W PL brak (ktorys sklep mial na stronie - ale nie na stanie).
Poszukiewania zawezylem do Europy. Jakby czasem ktos robil paczke z USA to bym sie podpiac chcial.
(PS. Met Parachute i Casco Viper mi nie proponujcie)
Giro Switchblade nie jest już produkowany od kilku lat. Odpuściłbym sobie jego kupno, zresztą firma wycofała go również ze względu na konstrukcję szczęki niebezpieczną dla zdrowia - pęknięta mogła uszkodzić twarz. Odradzam.
Sam jeździłem w Switchblade, zamieniłem go na Remedy, a na lżejsze wycieczki zabieram kask dirtowy.
Jeśli koniecznie chcesz jeździć w fullface'u, zależy ci na dobrej wentylacji i niskiej wadze, ale Met i Casco ci nie odpowiadają, to chyba jedyny najbliższy produkt, który mógłby ci pasować to kask Specialized Deviant Carbon. Jest drogi, ale bardzo dobrze wentylowany i dość lekki jak na FF.
Sam jeździłem w Switchblade, zamieniłem go na Remedy, a na lżejsze wycieczki zabieram kask dirtowy.
Jeśli koniecznie chcesz jeździć w fullface'u, zależy ci na dobrej wentylacji i niskiej wadze, ale Met i Casco ci nie odpowiadają, to chyba jedyny najbliższy produkt, który mógłby ci pasować to kask Specialized Deviant Carbon. Jest drogi, ale bardzo dobrze wentylowany i dość lekki jak na FF.
Junior/G3R
www.g3riders.com
www.g3riders.com
Dokładnie, mój kolega sie o tym przekonałyoonior pisze:pęknięta mogła uszkodzić twarz. Odradzam.
http://www.gkkg.pl/photogallery.php?photo=627
przyłączam się do tematu bo sam miałem nie miłą akcję w 2004 roku:/ postanowiłem sobie zrobić kolczyka w brodzie i musiałem z nim jezdzić bo jeszcze sie goiła rana więc go nie wyciągałem,jezdziłem wtedy w Switchbladzie(taki fajny niby moro;p) aż zaliczyłem centralnego faceplanta:/ skończyło się to rozciętą wargą i dziąsłem..musiałem ściągnąć kolczyk niestety ale dalej jezdziłem w tym kasku dopóki nie pękł mi w 3 miescach na czole (przy otw.wentylacyjnych) od następnego faceplanta na skałkach;p NIE polecam!hehe
Jedyny plus tego kasku że ten mini daszek sie odczepiał przy glebach a nie pękał;p
powinni takie coś robić w kaskach do DH:D
Jedyny plus tego kasku że ten mini daszek sie odczepiał przy glebach a nie pękał;p
powinni takie coś robić w kaskach do DH:D
dobrze sie czujesz? Gość pisze, że chce kupić, nie wie gdzie bo tych kasków praktycznie nie ma, a tak sie składa że mam do sprzedania, to co mam nic sie nie odzywać, a on ma dalej szukać? to nie jest popularny towar, którego jest pełno na allegro, albo co druga osoba na forum ma. Pomyśl na drugi raz, to nie boli.
michal.z
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=8537 od czegos wkoncu stworzyli prywatne wiadomosci co nie?
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=8537 od czegos wkoncu stworzyli prywatne wiadomosci co nie?
easy panowie easy,,, bez prywatnych wycieczek i nie robcie offtopica
Moj kumpel w nim jezdzil i bardzo sobie chwalil konstrukcja budzaca o wiele bardziej zaufanie niz met parachute. Oficjalnie wolalbym normalnego fulla albo cos odkrytego. Takie mixy to nic dobrego bo gdzies jednak jest utrata wytrzymalosci ..
Moj kumpel w nim jezdzil i bardzo sobie chwalil konstrukcja budzaca o wiele bardziej zaufanie niz met parachute. Oficjalnie wolalbym normalnego fulla albo cos odkrytego. Takie mixy to nic dobrego bo gdzies jednak jest utrata wytrzymalosci ..
n0 ridE n0 fUN
W czasach kiedy Giro Switchblade był zaprojektowany i sprzedawany, nikt jeszcze nie słyszał o "enduro"podnietek pisze:A potrzebne mi to jest do tego do czego zostal stworzony. Enduro.

Nie wiem, czy jeszcze gdzieś kupisz ten kask, ale ponawiam moję opinię - rozejrzyj się za Deviantem Carbon (najlżejszy i najlepiej wentylowany, pełnoprawny kask fullface), ew. zostaje ci jeździć w kasku przeznaczonym do enduro - czyli kasku bez szczęki (typu Xen itp.).
Udanych zakupów!
Junior/G3R
www.g3riders.com
www.g3riders.com