Skrzyczne 17.04

terk
Kontakt:

Skrzyczne 17.04

Post autor: terk »

Witam

Obowiązki zawodowe ;-) sprawiają, że 17.04 będę w okolicach Szczyrku. Chętnie bym skorzystał z okazji i "skoro świt" wybrał się na Skrzyczne. Problem jednak w tym, że nigdy jeszcze tego nie robiłem (przynajmniej na rowerze). Szukam więc przewodnika, który nie tylko wskaże najbardziej optymalną traskę, ale też w razie czego zawiadomi pogotowie ;-). Kolejny problem to, że już o 11.30 muszę się zbierać do Żywca (istnieje możliwość powrotu do Szczyrku na 14.30, ale nie wiem czy to ma jeszcze sens). Więc jeśli komuś pasują takie godziny i w ogóle propozycja wspólnego skakania, to będę wdzięczny za odzew.
Jeszcze jedno - będę jechał z i do Krakowa własnym transportem, więc mogę też kogoś zabrać z drogi.
terk
Kontakt:

Post autor: terk »

W gre wchodzi tez Zar, nawet bardziej, o ile w czwartek jezdzi.
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

skrzyczne w remoncie.MOZE ruszy na weekend majowy.
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Rok temu była wtopa:) Niby wyciag miał ruszyć według informacji na stronie internetowej i telefonicznej (specjalnie dzwoniłem) w długi weekend majowy, niestety na mniejscu okazało się, że nie działa i tłumaczono się naglą awarią - co dziwne co jedna osoba z obslugi to inna wersja:) Radzę dokladnie wypytać w tym roku!!
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

Ze szczyrkiem jest b.ciezka kwestia.Generalnie uwaga do wszystkich:
JESLI BEDZIESZ BRUDNY TO GOSCIE NIE WPUSZCZA CIE NA KRZESELKO...nawet jesli babka wczesniej sprzeda ci bilet z usmiechem.Gener. w sczyrku jest masakra choc to najlepsza miejscowka w PL 8)
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

snizy pisze:wyciag miał ruszyć według informacji na stronie internetowej i telefonicznej (specjalnie dzwoniłem) w długi weekend majowy, niestety na mniejscu okazało się, że nie działa i tłumaczono się naglą awarią
Spędziłem całą zeszłoroczną (i tą rok wcześniej zresztą też) w Szczyrku i jakoś awarii wyciągu nie zauważyłem ;) Nie pomyliło Ci się coś?

BTW sam jestem bardzo ciekaw, kiedy wyciąg teraz ruszy. Miałem inaugurować sezon już jutro, a majówka już zarezerwowana... :/
snizy
Kontakt:

Wooyek pisze:Spędziłem całą zeszłoroczną (i tą rok wcześniej zresztą też) w Szczyrku i jakoś awarii wyciągu nie zauważyłem Wink Nie pomyliło Ci się coś?
nie pomyliło , w tamtym roku weekend tzw. majowy zaczął sie już 28 kwietnia i była informacja na stronie COS-u, że wyciąg na pewno ruszy:) niestety coś sie tam spartoliło, pamiętam, że był nawet o tym temat na dh-złomie, bo masa ludzi przyjechała wtedy do Szczyrku na długi weekend a tu taka wtopa.
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

O ile się nie myle, to w dlugi weekend był downill contest, co prawda, chyba 5, czy 6go, ale byłem tam wczesniej i wyciag smigal caly czas.
Swistakbb
Kontakt:

Post autor: Swistakbb »

Pamiętam jak sie wtedy zjebał wyciąg :D Tzn dolna stacja nie działała a górna tak. Ludzi przyjechala masa i albo wyprowadzali albo załatwiali sobie wywózki terenówkami , unohodami na góre :)
Born to ride , ride to die !
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

snizy, Swistakbb - ja byłem w Szczyrku od pierwszego do piątego maja 07 i wyciąg działał bez problemu, mam nawet zdjęcia z tego wyjazdu (robione z i na wyciągu, a jakże).

Poza tym "weekend majowy" zaczynał się 1-go maja, a nie 28 kwietnia (poniedziałek 30-go kwietnia był jeszcze dniem roboczym).

Więc może w kwietniu były jeszcze jakieś awarie, ale w ciągu *majówki* wyciąg działał.
snizy
Kontakt:

Wooyek aleś Ty upiedliwiy:) 2 i 4 maja również były dniami roboczymi - luknij w kalendarz to mozę Ci sie wreszcie rozjaśni o co chodzi:)
Wooyek pisze:Poza tym "weekend majowy" zaczynał się 1-go maja, a nie 28 kwietnia
a moza się zaczynał 5 maja skoro 4 maja był dniem czarnym!!!!
moze skończmy tą głupią rozmowę, bo obydwoje mamy racje, tylko patrząc z dwóch różnych punktów widzenia
piter krk
Kontakt:

Post autor: piter krk »

panowie a jak sie ma sprawa z tymi hakami na rower??działa już to??może niech sie chłopaki ze szczyrku wypowiedza.....
ODPOWIEDZ