Budowa Hop
Budowa Hop
Witam miałbym prośbę do wszystkich abyście udzielili mi porady jaka będzie najlepsza skocznia dla roweru dual dirt/street z drewna czy z ziemi? i oczywiście od czego mam zacząć budowę
Prosiłbym o szybką odpowiedź ponieważ dnia 19.05.08(sobota) chce zacząć budowę a przeglądałem forum i nic ciekawego nie znalazłem ;/ aha i jeszcze jedno chce wybudować hop'e na swojej działce ;] nie w żadnym lesie :P Z góry thx za pomoc

Czekam na mojego dual'a ;/
jesli hopa ma byc na twojej dzialce to zakladam ze nie jest to las, wiec jedyna sluszna hopa bylaby dirtowa. Poniewaz ziemie sobie wyprofilujesz a z drewniana bedzie ciezko. BTW hopki/wyskocznie/wybicia
z drewna sa budowane zwykle w lasach, na duzych traskach gdzie osiagasz duza predkosc. Wtedy hopka z drewna nie wybija cie do gory co by bylo dosc niebezpieczne :P tylko lecisz sobie swobodnie do przodu(oczywiscie tez do gory ale nie tak jak na dircie) i najczesciej w dol
ps. chyba pomoglem

ps. chyba pomoglem

no jak to ma byc na dzialce to przydalby sie jakis rozped, ale to zalezy od uksztaltowania twojej dzialki. Jak bedziesz mogl uzyskac odpowiednia predkosc to zacznij myslec o "sciezce" po ktorej masz najechac na hopke. Poprostu powinna byc wmiare rowna. Co do wygladu samej hopy to nie ma co pisac. Sam musisz ja odpowiednio wyprofilowac i oddac kilka skokow testowych. Najlepiej poogladaj zdjecia takich hopek.
Pozdro
Pozdro