Budowa Hop

Dracers
Kontakt:

Budowa Hop

Post autor: Dracers »

Witam miałbym prośbę do wszystkich abyście udzielili mi porady jaka będzie najlepsza skocznia dla roweru dual dirt/street z drewna czy z ziemi? i oczywiście od czego mam zacząć budowę :) Prosiłbym o szybką odpowiedź ponieważ dnia 19.05.08(sobota) chce zacząć budowę a przeglądałem forum i nic ciekawego nie znalazłem ;/ aha i jeszcze jedno chce wybudować hop'e na swojej działce ;] nie w żadnym lesie :P Z góry thx za pomoc
Czekam na mojego dual'a ;/
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

jesli hopa ma byc na twojej dzialce to zakladam ze nie jest to las, wiec jedyna sluszna hopa bylaby dirtowa. Poniewaz ziemie sobie wyprofilujesz a z drewniana bedzie ciezko. BTW hopki/wyskocznie/wybicia :) z drewna sa budowane zwykle w lasach, na duzych traskach gdzie osiagasz duza predkosc. Wtedy hopka z drewna nie wybija cie do gory co by bylo dosc niebezpieczne :P tylko lecisz sobie swobodnie do przodu(oczywiscie tez do gory ale nie tak jak na dircie) i najczesciej w dol :)

ps. chyba pomoglem :)
Dracers
Kontakt:

Post autor: Dracers »

ok ale jeśli już mam budować hopke z ziemi to od czego mam zacząć? czy mam robić od razu do nich jakiś podjazd czy coś w tym stylu....
Czekam na mojego dual'a ;/
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

no jak to ma byc na dzialce to przydalby sie jakis rozped, ale to zalezy od uksztaltowania twojej dzialki. Jak bedziesz mogl uzyskac odpowiednia predkosc to zacznij myslec o "sciezce" po ktorej masz najechac na hopke. Poprostu powinna byc wmiare rowna. Co do wygladu samej hopy to nie ma co pisac. Sam musisz ja odpowiednio wyprofilowac i oddac kilka skokow testowych. Najlepiej poogladaj zdjecia takich hopek.

Pozdro
ODPOWIEDZ