Poziom na forum...

mosbergus
Kontakt:

Poziom na forum...

Post autor: mosbergus »

Dzisiaj tak siedzę męczy mnie po sobocie z nudów przeglądam jedne z pierwszych
postów na tym forum (2004r). Z zasady regularnie odwiedzam dh-zone i porównując poziom użytkowników 4 lata temu a dziś jest o wiele lepiej, a nieraz narzekamy że ktoś głupi topik walnie, czasami się po kimś pojedzie już z nerwów itp, sami wiecie jak to tutaj bywa :) ale porównajcie sobie to co było wcześniej, dla przykładu

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=1068

Tasz to normalnie małpi gaj był a nie forum :roll: tu chyba nikt nie mógł o nic zapytać ani odpowiedzieć :roll: Całe forum wyglądało jak kiepski offtopoc na forum klasowym podstawówki... jak się przyglądniecie to nie zaprzeczycie... Pozdr
Be free...
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

ten temat jest bardzo pouczający :lol: drop co to jest
Xard
Kontakt:

Post autor: Xard »

Wszystko się zmieniło przez BikeAction i czas. 3-4 lata temu dh-zone był głownym forum rowerowym, wszyscy rowerzyści walili tutaj. Poza tym wtedy był jeszcze trochę inny poziom forów - wiele dzieci dostało neostradę za to, że zdało egzamin z podstawówki do gimnazjum i napinali na forum. Przez 3 lata powtarzanie "szukaj" "www.google.pl" i tak dalej zrobiło też swoje.
[S] Manitou Stance Static 80mm, koło BFR24" 48H, 14mm, bdb stan. na PW pisać
maro_donald
Kontakt:

Post autor: maro_donald »

hahaha, ale chaos tam panował! Dobrze, że to już przeszło i jest jakiś tam poziom.
http://www.pinkbike.com/photo/6610569/
http://www.flickr.com/photos/marekufnal/
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

taa, jak widzę tematy typu: zniszcz komuś marzenia albo niepowtarzalny kolor ramy albo tuning duro poraz 124432875 to mnie naprawdę krew zalewa.
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

Nie zgadzam się że niby poziom sie poprawił, "zniszcz komuś marzenia" też mnie załamał ale jak widać poziom forum to podstawówka i temat twardo sie trzyma zwiększając ilość postów. Kiedyś dużo łatwiej było zadbać o porządek, gdy była mała ilość ludzi... parę lat temu. A może to ludzie bardziej dbali o ład i tworzyli ciekawszy klimat forum.

A obecnie jeżeli "lepiej" to i tak jeszcze dużo do zrobienia aby forum było .... zaczynając od zwiększenia ilości modów (niektórzy w ogóle nie odwiedzają strony), uporządkowania sprzętowni itp itd do konsekwentnego banowania, usuwania nie aktualnych tematów, nie potrzebnych postów itd
wiem wiem łatwo mówić 8)

np. używając opcji szukaj często trzeba sie przedrzeć przez tone zbędnych postów aby przeczytać coś związanego z tematem, same tematy też są bardzo ch^& nazywane przez co utrudniają poruszanie na stronie - a osoby które mogą je poprawnie nazwac mają to w pompie... tak więc nie dziwi mnie że ludzie porzucają tą opcje, przeczytają parę razy że mają używac szukaj aż w końcu ktos i tak odpowie, oczywiście można by często sprawdzić dręczący problem w 'sprzętowni' tylko że tam też braki jak cholera...... takie blędne koło :lol: i tak gdy ktoś chce użyć szukaj zanim przeczyta i znajdzie odpowiedni wątek czyta parę postów o treści szukaj / google itp

w samej sprzętowni też nie fajnie gdy ludzie dają "1" bo komponent przeznaczony do mtb czy enduro połamał sie będąc używany w szeroko pojętym FR

wg mnie teraz jest tu małpi gaj jeżeli można nazwać tak chaos.
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Dxx postów głupich jest duzo ale jak ktoś na pytanie co jest lepsze napisze - i tak sobie tego nie kupisz (jak mi sie np. kiedys przydarzyło jeszcze na starym koncie) to po prostu zarwie niezle kiedy w dawnych czasach przyznawanu takiemu delikwentowi racje.

Zreszta widze, ze masz głownie uwagi do sprzentowni. To nie jest element forum. Moderatorzy nie maja tam kontroli i jest to element strony niezalezny od forum. Zreszta takie wałki dzieja sie tez na mtbr i nic na to nie ma co poradzic. Recenzje trzeba czytac na forum. Moim zdaniem jest lepiej bo wlasnie czesc dzieciarni przewalila sie na inne fora (a najlepsze jest to, ze ci którzy zanizali poziom uwazaja, ze modnie jest jechanie, ze dhz jest głupi :P )
maro_donald
Kontakt:

Post autor: maro_donald »

Dxx Nie no, forum jest o wiele lepsze niż było, np. odpowiedź na "co to jest drop?" była drop=drop, albo jeszcze lepiej drop=gap, pomijając inne bezsensowne odpowiedzi, no to już nie przesadzajmy, że jest tak źle. Może potrzeba trochę porządku, ale jakoś to idzie. Aczkolwiek powtarzające się tematy + tak zwane tematy z dupy do przyjemnych nie należą. Zawsze możesz ich nie czytać :)
http://www.pinkbike.com/photo/6610569/
http://www.flickr.com/photos/marekufnal/
matDH
Kontakt:

Post autor: matDH »

Ehhh...

Jestem na forum od samego początku jeszcze przed faceliftingiem miałem konto dlatego wszyscy mają konta od 2004 roku bo kazdy musiał założyć nowe. Kiedys to forum miało klimat i atmosfere, było bardzo wąskie grono ludzi którzy sie znali i można było otrzymać pomoc i rózne informacje na forum. W tym momencie wiekszość przeniosła się na forum BA. Nie da sie porównać tego co sie tutaj teraz dzieje do tego co sie działo 4 lata temu. wtedy wracało się ze szkoły aby szybko wejsc z podnieceniem na forum i zobaczyc czy nikt nic nowego nie napisał.

pozdro.
www.pinkbike.com/photo/1927184
Spaced
moderator
Kontakt:

matDH to może i dobrze bo to troche niezdrowe podejście było... Ja jednak wole wtedy coś zjeść i na rower :P
matDH
Kontakt:

Post autor: matDH »

na forum juz nie ma takich godnych użytkowników jak "jem_skwarki" Ubaw przynajmniej był!
www.pinkbike.com/photo/1927184
mosbergus
Kontakt:

Wiele się nie mam prawa wypowiadać na to jak było kiedyś bo jestem tu nowy jakoś może od czerwca 2007... Nie sądziłem że topik wzbudzi takie emocje ;)

Zgadzam się że jest trochę niedociągnięć na forum (właściwie stronie bo jak napisał Spaced to brocha adminów) jak np. giełda... Tematy "zniszcz komuś marzenie" itp są w off topick'u więc chyba źle rozumiecie taką nazwę (może zmienić na polskojęzyczną wersję :lol: ). Choć nie ukrywam że tematy mogły by być bardziej ambitne ale skoro ludziom się podoba...to dlaczego nie ? Ja na miejscu adminów wogle bym refresh forum zrobił wywalając konta nieaktualne od jakiegoś czasu, powywalał część tematów itp... a jeżeli chodzi o osobowości typu "jem_skwarki" to niestety nic nie poradzimy że goszczą u nas swoim zaszczytem... może coś się zmieni... pozdr :roll:
Be free...
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Poziom jest ******* i chyba będzie :) i jak cos sie tyczy poziomu to zawsze podaje przykład dużej kultury forum xc-zone. Sztywne zasady i się wszystko trzyma jak należy. Moim zdaniem to jest wzór naśladowania. Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

Spaced nie chce się i Cię zagłębiać w moje uwagi co do forum i tak to za dużo nie zmieni a trzeba by trochę czasu spędzić pisząc :wink:
Co do sprzętowni jeżeli "lepiej" wg Ciebie szukać danych info/recenzji na forum to po co ona w ogóle jest?? Wiem że to nie element forum ale mogło by pomóc, nie było by trzeba po raz enty zakładać tego samego tematu o tą samą część... tak mi sie wydaję.

bikerman sztywne zasady bardzo by się przydały... ale to nie od nas zależy.

mosbergus
"Tematy "zniszcz komuś marzenie" itp są w off topick'u więc chyba źle rozumiecie taką nazwę"
I panu dzięki że jest w off topie. Ale doskonale podkreśl poziom forum o którym tu mowa.
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Spaced
moderator
Kontakt:

Dxx ja szczerze jestem wrogiem kazdej sprzetowni. MTBR tez sie sprawdza gównianie. Najwyzsze noty zbieraja biki najpopularniejsze bo najbardziej bezkrytyczni sa fanboje, którzy o jezdzie wiedza mało. Taki sam prosty człowiek moze zepsuc opinie dobrej maszynie z tylkko kilkoma recenzjami bo on zna tylko najwyzsza i najnizsza ocene. Widze na mtbr, ze najwyzsze noty maja biki duzo gorsze od rzadszych modeli, które kupuja ludzie wiedzacy czego szukać.

Zaleta forum jest to, ze jak ktos walnie głupia recenzje to mozna to zweryfikowac czytajac komentarze pod nia innych uzytkowników. Sprzetownia nie ma takiej weryfikacji wiec wygraja popularne Glory czy V10 nad rzadszymi ramami jak Canfield, Commencal czy Nicolai. Opinie w sprzetowniach na wszystkich forach jakie znam sa czesto po prostu głupie.
mosbergus
Kontakt:

Swoją drogą sztywne zasady ok ale też z głową bo forum powinno być miejscem przyjemnym i luźnym a nie 3 rzeszą. pozdr
Be free...
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

Jak ktos pisze, ze tutaj jest porzadek i poziom sie poprawil to wejdzcie na forum Pentaxa:

http://manufactura.home.pl/p-pl/index.php

Tam to jest dopiero przyjemna atmosfera, hydepark to hydepark, reszta na temat.
I nikt nikogo nie obraza.
Ale to chyba wynika ze specyfiki tematu, w podstawowce nikt nie bedzie sie zajmowac fotografia na troche wyzszym poziomie (i drozszym).
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Dxx sztywne zasady należą do wladz forum ;) a myśle, że jak by zajebać kilka banów to ludzie zaczeli by się zastanawiać co pisza.
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

prawda jest taka, że moderatorzy nic nie dadzą na forum, przy natłoku głupich ludzi i tak na forum będzie burdel, wniosek jest taki, że za poziom odpowiadają użytkownicy fora, a nie moderatorzy i admin.

W ogóle wg mnie idealne forum powinno być bez modów i cenzury, za to z ludźmi na poziomie, niestety tutaj jest za dużo gównarzerii i taka opcja nie wchodzi w grę.
ODPOWIEDZ