Idioci na AlLLEGRO ? Skąd ?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
To ja trafiłem idiotę z wysyłką. Twierdzi, że wysłał ( potwierdzenie ma ).
Żądam potwierdzenia wysłania - ma zepsuty skaner ( żądam czegokolwiek nawet zdjęcia potwierdzenia z komórki - cisza ). Zgłaszam sprawę do Allegro i żądam zwrotu pieniędzy. Koleś twierdzi, że nie czuje się odpowiedzialny bo on wysłał, ale potwierdzenia nie ma, bo wysłał zwykłym priorytetem. I jeszcze ma czelność twierdzić, że on jest ok, a ja mogłem odebrać i teraz mu wmawiać, że nie odebrałem.
Oczywiście sprawa trafi na policję ( bo co prawda tylko 200 zł, ale koleś wkurzył mnie na maxa. Zapłaciłem za przesyłkę poleconą oczywiście ).
Na dodatek ja mam punktów 96 na allegro ( w tym jeden neutral ) a koleś ma 7 pozytywów.
I on się nie czuje, a że nie ma dowodów, co tam. Ma świadków, że wrzucał do skrzynki.
Żądam potwierdzenia wysłania - ma zepsuty skaner ( żądam czegokolwiek nawet zdjęcia potwierdzenia z komórki - cisza ). Zgłaszam sprawę do Allegro i żądam zwrotu pieniędzy. Koleś twierdzi, że nie czuje się odpowiedzialny bo on wysłał, ale potwierdzenia nie ma, bo wysłał zwykłym priorytetem. I jeszcze ma czelność twierdzić, że on jest ok, a ja mogłem odebrać i teraz mu wmawiać, że nie odebrałem.
Oczywiście sprawa trafi na policję ( bo co prawda tylko 200 zł, ale koleś wkurzył mnie na maxa. Zapłaciłem za przesyłkę poleconą oczywiście ).
Na dodatek ja mam punktów 96 na allegro ( w tym jeden neutral ) a koleś ma 7 pozytywów.
I on się nie czuje, a że nie ma dowodów, co tam. Ma świadków, że wrzucał do skrzynki.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
-
- Kontakt:
W granicach rozsądku, napewno większość. osobiście zdarzyło mi sie kilka razy dogadać się ze sprzedającym żeby zakończył aukcje przed czasem po osiągnięciu ceny minimalnej.KaKTuSSS pisze:ciekaw jestem ile z osób wypowiadających się w tym topiku składa takie propozycje na allegro Wink
Rozwalają mnie ludzie którzy nie bardzo wiedzą co sprzedają i nie bardzo orientują się w cenach, sprzęt używany to sprzęt używany, często gęsto jest tak "w ubiegłym roku zapłaciłem 1000zł sprzedaje za 850zl" a dystrybutor proponuje 900zł
jak dla mnie zwyciezcami sa ci, ktorzy sprzedaja duro triple i pisza ze trzeba zmienic uszczelki / dolac oleju... widzialem tez jednego ktoremu olej lecial z tego amorka (tak napisal).... Smile
Moze akurat go modyfikował??
Skąd wiesz? Ja swego czasu też triple miałem, ale zrobiłem go tak, ze nawet tłumienie miał i nawet chodził, jako tako, ale chodził i to się liczy... Nie wszystkich od razu stać na jakies Marzocchi, albo cokolwiek "normalnego"...
Zaraz pewnie napiszesz, ze trzeba było jedno-polke kupić, fakt, trzeba było... ale ja np. gdy go kupowałem byłem kompletnym laikiem w tej dziedzinie i przy wyborze kierowałem się tylko i wyłącznie wyglądem....Dopiero z upływem czasu zrozumiałem o co w tym chodzi, wtedy, nie mając kasy, starałem sie zrobić go jak najlepiej...
Pzdr.
[b][s] Norco 63 165mm - 2006, 66 rc2x 150mm - 2006,
2x D321/Cn/Novatec/Funn[/b]
2x D321/Cn/Novatec/Funn[/b]
nic sie nie stalo. jeszcze dam ten link mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi ale jak myslicie, czy znajde cos lepszego do dh w tej cenie? http://www.allegro.pl/item356039844_ram ... egro_.html 

A ja wam powiem ze jak coś kupuje na allegro udaje takiego przymula np kupiłem korba hussefelt(stan celujący)+ napinacz soho i suport truvativa dh coś tam za 110 zl xD
Ale jak sprzedaje części to mnie krew zalewa sprzedaje draga a jakiś typ jak tylni trójkąt chodzi nie załapałem wiec jakoś pogadałem i wynikło z tego ze sie pytał o damper zal i tyle damper w sztywnym zal
Ale jak sprzedaje części to mnie krew zalewa sprzedaje draga a jakiś typ jak tylni trójkąt chodzi nie załapałem wiec jakoś pogadałem i wynikło z tego ze sie pytał o damper zal i tyle damper w sztywnym zal