Cały hak a Sign fr 2.0
Cały hak a Sign fr 2.0
Witam, tak duzo mówi się o pękających hakach w signu fr 2.0 . dlaczego tak sie dzieje , i jak temu zapobiec?, prosze o odp które ułatwią mi życie 

szczerze... nic nie pęka bez przyczyny... hak sam w sobie nie ma prawa pęknąć... wina jest siedzącego na rowerze... W momencie kiedy lądujesz i naciśniesz na pedał... tak jak byś zaczął pedałować hak sie wyłamywuje... bo jeszcze przy zgięciu amora sie chyba napina łańcuch i do tego pedałowanie... i boom... to są moje własne odczucia bo mam signa fr 2... i ostatnio włąsnie przez przypadek nacisnąłem na pedał... i przerzutka w szprychach pozdro
Mam Signa od 4 miesiecy, mam przerzutke z dlugim wozkiem i dosc dlugi lancuch, cisne po pedalach jak glupi i hak nie pekl mi ani razu... Nie wiem co powoduje problemy z hakami, ale wydaje mi sie ze to ma cos wspolnego ze zlym ustawieniem napedu. Innej opcji nie widze.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
morthias dokładnie.
Albo za krótki łańcuch i przy zamykaniy zawieszenia ciągnie za hak, który w końcu pęka, albo za długi i lata jak żyd po pustym sklepie
ja mam signa (ramę, nie rower) od półtora roku i hak jest jeden, wciąż oryginalny.
Z dłużyszm wózkiem przerzutka mi się gieła, a hak nie
teraz na sorze 08 mam spokój z napędem, przy 60km/h po maksymalnych wybojach pracuje idealnie. Gdzie alivio i deore skakało jak głupie
Albo za krótki łańcuch i przy zamykaniy zawieszenia ciągnie za hak, który w końcu pęka, albo za długi i lata jak żyd po pustym sklepie

ja mam signa (ramę, nie rower) od półtora roku i hak jest jeden, wciąż oryginalny.
Z dłużyszm wózkiem przerzutka mi się gieła, a hak nie

teraz na sorze 08 mam spokój z napędem, przy 60km/h po maksymalnych wybojach pracuje idealnie. Gdzie alivio i deore skakało jak głupie
Dokłanie, jak mówi morthias.
Zdaje mi się, że za krótki łańcuch. Mój jest na tyle krótki, by był dobrze napięty. Jednak zauważyłem, że jak wykręcę damper i mam tył na największej koronce, to zawieszenie hamuje mi na łańcuchu. Po tym gdy to wiem - nie skaczę, ani nie zjeżdżam z 1 z tyłu. Jest jeszcze inna sprawa - mam Deore - owszem lata jak głupia, ale rozkłada naprężenia. SRAM jest dość sztywny i naprężenia idą zamiast na latanie - na hak. Podobno opona wciąga łańcuch, ale troche w to powątpiewam. Dlatego - polecam: miejcie dobrej długości łańcuch, napinacz się przydaje, no i nie za sztywna przerzutka. Pamiętajcie, by dobrze wyregulować napęd, bo ja nie wiem jak wam się te haki łamią - ja mam 2 zapasowe, po tych wszystkich legendach, ale ani razu żadnego nie użyłem
Zdaje mi się, że za krótki łańcuch. Mój jest na tyle krótki, by był dobrze napięty. Jednak zauważyłem, że jak wykręcę damper i mam tył na największej koronce, to zawieszenie hamuje mi na łańcuchu. Po tym gdy to wiem - nie skaczę, ani nie zjeżdżam z 1 z tyłu. Jest jeszcze inna sprawa - mam Deore - owszem lata jak głupia, ale rozkłada naprężenia. SRAM jest dość sztywny i naprężenia idą zamiast na latanie - na hak. Podobno opona wciąga łańcuch, ale troche w to powątpiewam. Dlatego - polecam: miejcie dobrej długości łańcuch, napinacz się przydaje, no i nie za sztywna przerzutka. Pamiętajcie, by dobrze wyregulować napęd, bo ja nie wiem jak wam się te haki łamią - ja mam 2 zapasowe, po tych wszystkich legendach, ale ani razu żadnego nie użyłem