Trasy w Bieszczadach

szaryy
Kontakt:

Trasy w Bieszczadach

Post autor: szaryy »

Czy sa,jak tak to gdzie dokladnie,trasy dh/fr w bieszczadach ?. wiem, ze sa obok puławy ale po 3 razach tam chcialbym czegos innego sprobowac ....
Mroczny
Kontakt:

Post autor: Mroczny »

Hmm. W sumie jak masz dużo krzepy,wolnego czasu i nie potrzebujesz wyciągu to tam tras jest od pierona :D Ja raz byłem na jakimś szlaku turystycznym Komancza>Jeziora Duszatnyskie i wyjezdzalo sie w jakiejs wsi bodajże Cisnej . Pozniej sru z powrotem do Komanczy na nocleg :D Zjazdy boskie widoki boskie zmęczenei też Boskie. Noj pamietaj ze nie masz wyciagu więc rower do Enduro by się przydał. Więc trasa bardziej sie klasyfikuje Enduro. Byłem tam raz z kolesiami XC to oni mieli rowery przystosowane do takich rzeczy wiec spokojnie tam dawali rade podjechać, ja musialem pod wieksze górki prowadzić mimo iż mam sztywniaka a nie fulla 200/ 200. Ale na zjeździe to dostawali nieźle. :twisted: Oni musieli schodzić bo zjechać to by raczej sie tam rowerem do XC nie dało
Plusy:
Obcowanie z przyrodą
Dłuugaśna trasa ok. 30 km w jedną stronę np Komańcza>Cisna.
W Komańczy i Cisnej masz Nocleg jakbyś nie dał rady wrócić w tym samym dniu
Poprawia kondycje
Minusy
Brak wyciagu
Jak zrobisz tą trase 2 x w ciągu dnia to będzie wyczyn :D

Trase polecam dla ludzi którzy kiedyś tam jeździli XC i wiedzą jak podjeżdżać lub o dużej sprawności fizycznej :D

Pozdro
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

jak napisał przedmówca....trans w Bieszczadach jest w od cholery, ale...no właśnie.....praktycznie na wszystkie to wyciąg masz "z buta"......ale traski to fakt rewelacja są
szaryy
Kontakt:

Post autor: szaryy »

No niby troche tej krzepy jest .Jednakze wolałbym wyciag. Naprawde nie ma jakis w okolicy ?.. wystarczy jeden.. :mrgreen:
Da__FreaK
Kontakt:

Post autor: Da__FreaK »

ja w podobny sposob jezdze po beskidach:) wciagnie pod gorke, i heja na dol:) w maju tak zrobilem wraz ze swoja wspolraiderka trase z Szyndzielni przez Klimczok,Szczyrk i dalej przez Gawalas do Wisly:) najbardziej podobal mi sie zjazd kamienista droga zKklimczoka do Szczyrku i pozniej z Gawalasa zoltym do Wisly :) masakra:)...

spidi23
Kontakt:

Post autor: spidi23 »

Hej!

Dokładnie, tras mamy peeeełno - tyle, że bez wyciągów i urozmaiceń typu bandy, przeszkody, itp. - nie mówie tu o robionych przez Bikerów, naturalne oczywiście są, często bardzo ciekawe...

Jesli interesowały by Cię połoniny, czy choćby Tarnica - odradzam, straż leśna strasznie się czepia, a jesli sie nie zatrzymasz to będą gonić UAZ'em :wink: No chyba, że lubisz pościgi :D

Poza tym raczej w każdej miejscowości znajdziesz trasy - prymitywne, bo prymitywne, ale niektóre są całkiem spoko :)

Pzdr i jakby co, to słuzę pomocą, do "granicy" Bieszczad mam 3km, tereny dosc dobrze znam, wiec jakby trzeba było opisac - chetnie pomogę :wink:
[b][s] Norco 63 165mm - 2006, 66 rc2x 150mm - 2006,
2x D321/Cn/Novatec/Funn[/b]
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

marze o takim wyjeździe w bieszczady, żeby się wtargać na Tarnice, a później tylko 100% freeride... szkoda że w tym roku nie uda mi sie tego zrealizować ;/
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
D_Homer
Kontakt:

Post autor: D_Homer »

A ja w tym roku planuje taki trip w bieszczady :twisted: cos nad soliną zrobimy i wlasnie planujemy gdzies posmigac w okolicach połonin :D

spidi23 jakbysmy potrzebowali jakis wskazówek to sie odezwe ;)
domingo
Kontakt:

Post autor: domingo »

w bieszczedach musisz uważać na straż leśna, bo tam jest zakaz jazdy rowerem, można jeżdzić ale tylko po wytyczonych fragmentach i to XC
eMDe
Kontakt:

Post autor: eMDe »

Po bieszczadach jezdzi sie pieknie tylko trzeba miec kondycje - wszedzie pod gore :P Polecam Tarnice, zaliczylem 3 razy - 4h wpychania roweru hehe. Najprzyjemniejszy jest odcinek lesny - fajne kladki drewniane itp. Nalezy uwazac na straz lesna gdyz jest zakaz jazdy na rowerze.
spidi23
Kontakt:

Post autor: spidi23 »

Dlatego napisałem, że odradzam m.in. Tarnicę ze wzgledu na leśną... No ale ba, wrażenia z jazdy są, a jeśli masz jako taką kondyche to nie ma co się przejmować :D

eMDe pisze:wszedzie pod gore Razz

Heh, od drugiej strony, wszędzie z góry :) :) :)

Pzdr
[b][s] Norco 63 165mm - 2006, 66 rc2x 150mm - 2006,
2x D321/Cn/Novatec/Funn[/b]
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

babolfrnooooooo ja bym się na Tarnicę nie pchał...też mi się z niej marzy zjazd, ale na marzeniach pozostaje.....nie uśmiecha mi się dostać jebitnej kary za jazdę w tamtych okolicach....chociaż coś kiedyś mi się obiło o uszy że można na Tarnicę ale od strony ustrzyk górnych i taki sam powrót, ale już nie w stronę Wołosatego.....niech mnie razie czego ktoś poprawi jeżeli się mylę
eMDe
Kontakt:

Post autor: eMDe »

Dragon-kr i od str. Ustrzyk i od Wolosatego nie mozna.
Mnie 2 razy wpuscili bez problemu, w tym roku niestety musialem isc kawalek na przelaj zeby ominac budke z lesnikiem bo byl tam akurat dyrektor parku. Ogolnie polecam, nie ma sie czego bac (poza niedzwiedziami, wilkami itp :D )
pzdr
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

w momencie gdy się całą akcję zalegalizuje np. ogólnie dostępnym środkiem wspomagającym konwersacje 0.75 da się i w ustrzykach górnych przeprowadzić FR :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

Polecam przewodnik rowerowy Bikeboardu .

Ja już w tym roku zaliczyłem Otryt oraz Jasło (foty do obejrzenia w podpisie).

W planach mam Smerek, bukowe Berdo Polonine Carynska.
ODPOWIEDZ