Problem: strona cały czas pokazuje "Connectable: No!".
Jak sobie z tym poradzić?
W FAQ wyczytałem tylko o port forwarding'u, ale korzystam z sieci osiedlowej i nawet nie wiem, na jakim routerze (i ogólnie jestem lama jeśli chodzi o zagadnienia sieciowe)...
Trudne początki na ExtremeBits
Wooyek to torrenty spowalnia minimalnie. I tak prawie zawsze mi szło na maxa (1.5 mB/s). Przydatne jest to wtedy jak chcesz uploadowac tylko bo inaczej zezwolenia nie dostaniesz.
Jak bardzo chcesz, a nie masz routera w domu, który ci to blokuje to po prostu popros swojego providera zeby ci odblokował port wykorzystywany przez torrenta (utorrent ma chyba 27780). No chyba, ze masz tez cos w domu ale to dosc proste z jest z guidami z port forwarda.
Jak bardzo chcesz, a nie masz routera w domu, który ci to blokuje to po prostu popros swojego providera zeby ci odblokował port wykorzystywany przez torrenta (utorrent ma chyba 27780). No chyba, ze masz tez cos w domu ale to dosc proste z jest z guidami z port forwarda.
Dzięki za odpowiedzi. W takim razie nie będę się tym przejmował
Wprawdzie jest coraz gorzej, a nie lepiej (teraz pokazuje mi w uTorrencie "Brak polaczenia", mimo że na firewallu ma pełny dostęp), ale transfer w obie strony działa.
Download przyzwoicie, a upload z maksymalną prędkością... zabójcze 20kB/s (taka sieć...). Gdyby nie Karma, to bym mógł tylko na bana czekać
Spaced => Swoją drogą to Ty mnie "zmusiłeś" do rejestracji na EB (*musiałem* mieć Czech Around)

Download przyzwoicie, a upload z maksymalną prędkością... zabójcze 20kB/s (taka sieć...). Gdyby nie Karma, to bym mógł tylko na bana czekać

Spaced => Swoją drogą to Ty mnie "zmusiłeś" do rejestracji na EB (*musiałem* mieć Czech Around)