Trudne początki na ExtremeBits

Wooyek
Kontakt:

Trudne początki na ExtremeBits

Post autor: Wooyek »

Problem: strona cały czas pokazuje "Connectable: No!".

Jak sobie z tym poradzić?

W FAQ wyczytałem tylko o port forwarding'u, ale korzystam z sieci osiedlowej i nawet nie wiem, na jakim routerze (i ogólnie jestem lama jeśli chodzi o zagadnienia sieciowe)...
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

też tak mam cały czas, ale ssie mi ładnie, polecam utorrent do ściągania.
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
avg
Kontakt:

Post autor: avg »

Ja tez mam tak jak Krakus_dh i wszystko gra i buczy. Wiec nie przejmuj sie
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Wooyek to torrenty spowalnia minimalnie. I tak prawie zawsze mi szło na maxa (1.5 mB/s). Przydatne jest to wtedy jak chcesz uploadowac tylko bo inaczej zezwolenia nie dostaniesz.
Jak bardzo chcesz, a nie masz routera w domu, który ci to blokuje to po prostu popros swojego providera zeby ci odblokował port wykorzystywany przez torrenta (utorrent ma chyba 27780). No chyba, ze masz tez cos w domu ale to dosc proste z jest z guidami z port forwarda.
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Dzięki za odpowiedzi. W takim razie nie będę się tym przejmował ;) Wprawdzie jest coraz gorzej, a nie lepiej (teraz pokazuje mi w uTorrencie "Brak polaczenia", mimo że na firewallu ma pełny dostęp), ale transfer w obie strony działa.

Download przyzwoicie, a upload z maksymalną prędkością... zabójcze 20kB/s (taka sieć...). Gdyby nie Karma, to bym mógł tylko na bana czekać ;)

Spaced => Swoją drogą to Ty mnie "zmusiłeś" do rejestracji na EB (*musiałem* mieć Czech Around) ;) ;)
ODPOWIEDZ