GPS w razie kradzieży ?

mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

hmm o tym nie pomyślałem :) ale po tym jak dzisiaj widziałem polski napad na kantor: kolesie białe rękawiczki, giwera, zorganizowana akcja i w ogóle wszystko dopracowane no 0 śladów kolesie nie zostawili...ale zapomnieli ukryć twarzy i zarejestrowała ich kamera :lol: :lol:
Be free...
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

wszyscy znamy dźwięk wyjących syren w samochodach w nocy....ilu wygląda przez okno ?? był kiedyś taki filmik jak kolesie pokazowo kradli własne rowery w centrum dużego miasta, robili to ostentacyjnie i na przypale,jeden nawet podpinał się z diaxem do latarni aby ciąć na ulicy zabezpieczenie;) reakcja ludzi była identyczna - albo nic nie widzieli albo starali się udzielić pomocy :))

rower zostawiony aż się prosi o nowego właściciela, ja z zasady nie posiadam zapięcia, nie mam dylematu czy go zostawiac....wbijam wszędzie z bajem i luz ;)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
mosbergus
Kontakt:

Schodek Ja też nie mam zapięcia ale nie zawsze wszędzie chcą z bikiem wpuścić niestety. Hehe takiej kontrolowanej kradzieży można kiedyś spróbować ;) No ludzie są niestety obojętni :/ "lepiej żebym nic nie widział bo mnie będą ciągać po policji albo coś mi się stanie" :/
Be free...
HiPhO
Kontakt:

Post autor: HiPhO »

bodzio2k - też się uśmiałem z "nadajnika" gps :)
Pomijając fakt kosztów zakupu sprzętu, pozostają jeszcze koszta eksploatacji, które możnaby jakoś przeboleć w rowerze od 250 000 w zwyż :)(współżedne roweru muszą być wysyłane za pomocą sieci gsm - np sms co 20 sekund)
Kolejna sprawa, wystarczy taki rower z "nadajnikiem" GPS wstawić do piwnicy i cały misterny plan w dupe poszedł, bo sygnału gps w piwnicy nie uświadczysz, a jak piwnica dosyć głeboka to i gsm też nie dociera.

Co do samego patentu namierzania. Gadałem kiedyś z gościem, co mu ML'a podprowadzili. Pytam się czy wykupił usługę namierzanie. On na to, że tak. Ale ch...j mu po informacji, że ten samochód jeździ teraz po Moskwie, skoro nikt mu go z tamtąd nie przywiezie.

Wooyek
Co do wielkosci sprzetu i jego zasilania oraz ceny, to bez przesady. w rowerze wystarczy, zeby dzialalo to przez 20h - jesli w tyle nie namierzysz bika to mozna juz o nim zapomniec. kazdy kto zna sie na rezeczy zrobilby taki patencik o niwielkich wymiarach w cenie nawet ponizej 500pln
mosbergus
Kontakt:

kazdy kto zna sie na rezeczy zrobilby taki patencik o niwielkich wymiarach w cenie nawet ponizej 500pln

To może coś więcej na ten temat powiesz.
Be free...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

HiPhO bez przesady z kosztami eksploatacji. Nie trzeba tego smsami wysyłać. Raczej chodzi o takiego rowerowego LoJacka. Troche jeszcze technika pójdzie i pewnie bedzie sie to dało robić.

Schodek zapiecia warto uzywac gdy np. siedzisz w knajpie i masz rower 0.5m czy 1m od ciebie i wtedy jest gwarancja ze kiedy sie np. obracasz to ci nikt go nie wyciagnie szybko. Mozesz sobie spokojnie siedziec bo zanim koles je rozbroi to podejdziesz. Tak to jasne, ze nie zostawie nigdzie dłużej. Dla mnie rower jest jak brat ;)
ODPOWIEDZ