kurczenie metalu w zimnie....

SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

nie wiem jak duży to luz, jak minimalny to najlepiej punktakiem napunktować os w miejscu gdzie wchodzi łożysko aby weszło na ciasno.
Miałem lekki luz na ośce w dabombiem, przez poprzedniego właściciela i to że nie zmienił łożysk od razu jak dostały luzu (a ogólnie jeździł na g.... za 1zł) oś się lekko wytarła i łożysko wchodziło za lekko. Po tym zabiegu lekko pomogłem mu trafić na miejsce, a o żadnych luzach nie ma mowy.

Jakby co - ten sam patent stosuje się np przy wałach napędowych w kombajnie :)
Tam podpatrzyłem kiedyś. A skoro tam się nadaje to praktycznie wszędzie się nada.
(w przeciwieństwie do niewspawywania wału i szlifowania jak to niektórzy "fachowcy" uskuteczniają :] )
BIG_boy
Kontakt:

Post autor: BIG_boy »

a co ze starym patentem na puszce aluminiowej ale ona pewnie tez sie ugniecie po jakims czasie<<<to zawsze dzialalo>

puszu888
Kontakt:

Post autor: puszu888 »

chodzi ci o ta oske łącząca wachacz z ramą?? jesli tak to zadzwon to krossa. na ich stronie jest numer. zrobiłem tak jakies 3 miesiace temu i przysłali całkiem za free nowa oś razem z łozyskami.... nawet za przesyłke nie płaciłem :) nie pytali tez czy jest gwarancja itd. jedyne koszty to $$ za rozmowe :)
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

puszu888 i czy to pomogło i wyeliminowało luzy?? ;] dzięki za rade
puszu888
Kontakt:

Post autor: puszu888 »

pomogło:) w koncu przysłali całkowicie nowy zestaw łozysk + oska. zostaje zmontować, porządnie skrecić i mozesz zapomnieć o jakich kolwiek luzach :lol:
jesli bedziesz miał jeszcze jakies problemy to na pw gg:1542210
ODPOWIEDZ