UWAGA PUŁAPKI !!!

wojtec
Kontakt:

UWAGA PUŁAPKI !!!

Post autor: wojtec »

sprawa wyglada nastepujaco -
jak codzien jade na miejscowke sobie pojezdzic zazwyczaj wchodze na szczyt skrotem omijajac wszystkie przeszkody, zakrety itd. ale dzis postanowilem sobie przejsc cala trase od dolu w gore patrzac co by tu poprawic w polowie trasy nagle zaczepilo mi sie cos o daszek od kasku patrze co to kur...a a tu zylka zawiazana na wysokosci szyji od drzewa do drzewa jakis skurw..syn zajeba..ny zastawil pulapki zjerzdzajac w dol tracy nie mam mowy tego zauwarzyc wchodzac wyzej znalazlem jeszcze 2 zylki zawiazane w ten sam sposob .
temat ogolnie ku przestrodze...
zdarzylo sie wam cos podobnego czy tylko u mnie jakis ****** zastawia pulapki na riderow ogulna schiza bo teraz z czego bym nie chcial zjechac to najpierw muse to dobrze sprawdzic ...
mam nadzieje ze to tylko jednorazowy wyglup jakiegos bezmuzga ... :evil:
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

No to już przesada troche. Jak by ta "żyłka" była metalowa to spokojnie mogła by zabić :shock: Weźcie się z ekipą zaczajcie gdzieś w krzakach i "wytłumaczcie" kolesiowi że tak się nie robi :shock:
gg: 4709451
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Mi kiedys jakies jelopy drewniana hope chcialy ukrasc na opal pewnie ale jak sie okazalo, ze sie jej rozebrac na czesci nie da bo dobre gwozdzie, a ciezka jak cholera to ja porąbali siekiera zebym przypadkiem z niej wiecej nie korzystal...
lipski
Kontakt:

Post autor: lipski »

Ostatnio Paweł Matuszyński (Zumbi) miał identyczny przypadek na Wierchomli !! Tyle, że on chyba miał "szczęćcie" na stalową linkę trafić, bo go z roweru ściągło..

Mi się wydaje, że to bardziej pułapki na chłopaków co na MX'ach po lasach śmigają.. Sa bardziej nielubiani od nas...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Artur moze to pastuch elektryczny byl zwyczajnie? Ja tak na wiercho stracilem opone wlasnie.

BTW. Ty czasem jeszcze z gg korzystasz? ;)
lipski
Kontakt:

Post autor: lipski »

Norbert owszem, ale wieczorkiem.. W pracy nie mam czasu.. Odezwę się wieczorem :mrgreen:

Co do "pastucha" : Kto hoduje Lamy w lesie na Wierchomli :mrgreen:
bajbus911
Kontakt:

Post autor: bajbus911 »

wojtec skąd jesteś?
ADDyFG
Kontakt:

Post autor: ADDyFG »

- no właśnie napisz moze na ktorej miejscowce miales niespodzianke...bo takie ostrzezenie to wiesz:P
http://img165.imageshack.us/img165/2029/beztytuuwm8.png
wojtec
Kontakt:

Post autor: wojtec »

mieszkam niedaleko kielc , a miejscowka jest raczej malo znana jezdzi na niej zaledwie pare osob ... wiec spokojna glowa ...
a co do zylki to miala z 1mm grubosci wiec raczej nie na mx-a
:shock: tożto zamach na moje zycie niech tylko dorwe sprawce :evil:
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

o :lo:l :lol: Kurde co sie w tej Polsce dzieje ludzie chyba ocipieli , jak mozna takie cos zrobic przeciez to jest chore taka zyłka idzie zabic :? :!: :!: :!: :!:
dragon44
Kontakt:

Post autor: dragon44 »

Niedaleko mnie koleś na motorze tak zginął, leciał przez las i trafił na metalową linkę na wysokości pasa, chyba nie muszę kończyć...

Kiedyś jak łaziłem po lesie (byłem na grzybach), było to z dala od cywilizacji, to znalazłem kilka wnyk. Jedna to była stalowa żyłka od drzewa do drzewa, na wysokości głowy i pośrodku miała taką pętle o średnicy 20-30cm. Inne były niżej ale również stwarzały zagrożenie dla ludzi/zwierząt. Oczywiście je ściągnęliśmy i zabraliśmy
gg: 701107
Slopstyler
Kontakt:

Post autor: Slopstyler »

Sory... Ale sk******nstwo. Dobrze, że u nas na trasach tak nie robią bo byśmy leżeli w grobach. :/ Przyczajcie sie na kolesia. Siedźcie nawet cały dzień! ****** musi ponieść kare! :evil:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

szczerze to nic nowego, tak samo na crossowców zastawaiją skur.wiele. ja już z pół roku jak ide pojeżdzić to wchodze trasą jak moge albo przynajmniej ide i ogladam miejsca gdzie coś mogłoby mnie zaskoczyć. Nieraz jakieś gałęzie ludzie wywlekają czy butelki rzucają, kamienie jakieś, chciałbym tkaiego skurwie** dorwać, telefon tu i tam, 10 minut ktoś jest i wtedy się liczymy
http://dhcyc.pinkbike.com
ziemniak
Kontakt:

Post autor: ziemniak »

u nas w grodzie Kraka tez sie działo; linki, gwożdzie powbijane w korzenie itp itd, narazie cisza i oby tak było dalej. Rada nie harpaganic na dzien dobry tylko wychodzac sprawdzic trase i po krzyku
www.mud-brothers.com
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Bez jaj z tymi żyłkami to juz przegięcie!!!! Szkoda słów...
To u nas na miejscówce rożne rzeczy sie działy ale jeszcze nie wpadli na pomysł z żyłką :P
Na naszej miejscówce hopy, gapy z drewna długo nie bedą od razu rozpierdzielą nawet gdy robimy nowy odcinek traski i gdy pare drzewek stoi na na przeszkodzie to je wytniemy, a na drugi dzień juz nie ma po nich śladu... :P Był taki okres że ścinali nam dośc duże drzewa stojące koło traski i później męcz sie z tym... pozpierdzielane hopy itp. masakra.
Az pewnego dnia gdy kopaliśmy na miejscówce zobaczyliśmy paru gości kręcących sie po trasce (miejscowi debile) wpadliśmy z rydlami siekierami do nich i ich nieźle skur... I do końca nie wiem czy to oni rozwalali ale od tamtej pory większych problemów nie mamy:P
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
krystian1991
Kontakt:

Post autor: krystian1991 »

Ludzie powinni się leczyć, albo u siebie w pokoju pozakładać takie pułapki
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Zylki, linki stalowe, drut kolczasty ( nie taki, co ma pozawijane kolce, tylko taki co ma ostrza ), dechy wpoprzek przybite do drzew. Nawet kiedys na chopie wykopali wilczy dol...

Mozliwe, ze jak juz wspomniano, czesc z nich byla przygotowana na mx'owcow.

Nie wiem, skad w ludziach tyle nienawisci do mx. Ja uwielbiam motory a sporo naszych kolegow na mx mialo lub ma tez rower.

Kiedys na torze 4x latal u nas gosc na 125 i robil to tak czysto, ze ani na chwile nie sypnal piachem spod kola... Mial czucie gosciu.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Shawnphono3
Kontakt:

Post autor: Shawnphono3 »

Nienawiść sie bierze stąd że jedni latają na torze, biorą motor na przyczepke i uzywają go zgodnie z przeznaczeniem albo chociaż w głębokim lesie gdzie nie ma ludzi, a inni latają po ścieżkach gdzie chodzą rodziny z dziećmi, kozaczą przed duperami, kurzą i hałasują... w sumie to sie ludziom nie dziwie, tylko szkoda ze nikt nie wpadnie na to że zamiast rozwieszać drut mozna pisać jakies petycje żeby zrobili tor do MX czy coś takiego.....Wiem bo sam to przerabialem milion razy jak jeszcze latalem na moto i nienawiść ludzi sięga nawet zorganizowanymi obławami : )
dzwońcie pod 0-700 i pytajcie o bolida
serek1990
Kontakt:

Post autor: serek1990 »

U nas na miejscówce.. "Dorota" jakiś miły pan załatwia swoje potrzeby na Hopie badz przed na trasie... wiec jak się w to wiedzie można nie miło pachnieć..
http://serekdh.pinkbike.com/album/Azonic/ = My Bike
ODPOWIEDZ