skrzyczne
-
- Kontakt:
Jasne, jasne, jak chcesz pojeździć to nie musisz przesiadać się na smrodzącego MX, wystarczy pojechać za górkę albo dwie do Czechów lub na Słowację!
Swoją drogą może powinni tym wsteczniakom ze Szczyrku dać jakiś medal, np. za najdłużej bronione standardy komuny albo dzielne stawianie oporu rozwojowi ruchu turystycznego?
Swoją drogą może powinni tym wsteczniakom ze Szczyrku dać jakiś medal, np. za najdłużej bronione standardy komuny albo dzielne stawianie oporu rozwojowi ruchu turystycznego?
- Kontakt:
meef, tego jest ok. 8 mega. Zrobiłem to i sobie leży w kompie, czeka na lepsze czasy. Właściwie, to z chęcią udostępniłbym to (przynajmniej mapę ok. 2 mega) do wglądu wszystkim jeżdżącym i zainteresowanym Szyndzielnią. Linia trasy powstała na podstawie wycieczek w teren. Mile widziana byłaby obiektywna krytyka pomysłu. Najchętniej wystawiłbym cały materiał, ale nie wiem za bardzo jak to zrobić. Może by tak kiedyś zebrać siły, olać "administracyjny beton" i zrobić sobie tą trasę. I byłoby tak, jak już jest gdzie indziej (zaiteresowani wiedzą gdzie - nie chcę pisać gdzie, bo nie wiem, kto to jeszcze czyta - może jakiś zielokawy w czapce z daszkiem). Ilekroć ktoś nam coś niszczył, powstawało na nowo jeszcze większe i mocniejsze. Może warto by założyć na okazję Szyndzielni osobny temat, dogadywać się między sobą i kopać, kopać, kopać....................... Pozdrawiam
Jest ryzyko, jest zabawa, albo piargi (gleba) albo sława
dhzwierzak - to Ty jesteś panem Tomkiem, autorem trasy, o którym była mowa w artykule Kroniki?
Wyślij plan proszę na http://rapidshare.com/ i zarzuć tu linkiem po skończonym wysyłaniu.
PS. Niezłe pseudotraski są już poniżej Szyndzielni...

Wyślij plan proszę na http://rapidshare.com/ i zarzuć tu linkiem po skończonym wysyłaniu.
PS. Niezłe pseudotraski są już poniżej Szyndzielni...
-
- Kontakt:
meef - Tak, to ja "pan :P Tomek". Siądziemy dzisiaj wieczorem z kumplem i wrzucimy co trzeba tzn. mapę i opis które poszły do planu zagospodarowania i zostały odrzucone przez ALP.
Piszesz - pseudotraski - liczba mnoga - czyli jest coś więcej oprócz podciągniętej do góry starej W.....(tej z rozebranym gapem)? (czasem tam zaglądam z bikiem). Jak znasz coś więcej to napisz, z chęcią bym po czymś innym pośmigał (ogólnie gdzie, dość dobrze znam masyw Szyndzielni).Pzdr
Piszesz - pseudotraski - liczba mnoga - czyli jest coś więcej oprócz podciągniętej do góry starej W.....(tej z rozebranym gapem)? (czasem tam zaglądam z bikiem). Jak znasz coś więcej to napisz, z chęcią bym po czymś innym pośmigał (ogólnie gdzie, dość dobrze znam masyw Szyndzielni).Pzdr

dhzwierzak tak, właśnie to "podciągnięcie" miałem na myśli (podciągnięcie dość hen hen w góre). Jak dla mnie można fajnie praktycznie z samej Szyndzielni zjechać odbijając z zielonego szlaku na przełęczy, potem trochę podpedałować i wio właśnie tam.
Btw, czy my przypadkiem się kiedyś na Błoniach nie spotkali pod parasolem gdy zbierało się na burzę? (byłeś z kumplami - big hit, octane i jakaś kona). Kojarzę że dość wartko o trasach gadaliście, dlatego tu pytam
Btw, czy my przypadkiem się kiedyś na Błoniach nie spotkali pod parasolem gdy zbierało się na burzę? (byłeś z kumplami - big hit, octane i jakaś kona). Kojarzę że dość wartko o trasach gadaliście, dlatego tu pytam

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
meff, dla Ciebie można tam tego roadgapa zrobić, i jeszcze mały cmentarz obok, żeby daleko zwłok nie wozić. A tak poważnie, to kwestie przecinania się tras zjazdowych ze szlakami turystycznymi, i co lepiej z innyi trasami zjazdowymi, dawno już zostały rozwiązane - Whistler etc. To jest tylko drobna kwestia techniczna poprowadzenia traski w rejonie skrzyżowania, oczywiście można i wariant roadgapem (tylko dla orłów) zrobić. Jeden warunek - takie ukształtowanie terenu i profil gapa, żeby żaden kandydat na orła pieszym na głowie nie wlądował.