Maślakologia :)))

Worg2000
Kontakt:

Post autor: Worg2000 »

KefirQn pisze:ej a pajaki sraja ?
AdamekZ hehe, masz racje. Lepiej zeby tematow tego typu nie bylo na tym forum :mrgreen:
Pharaun.ojP!!
Kontakt:

Post autor: Pharaun.ojP!! »

mam takie pytanko czym się rózni nalepka od naklejki :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :?
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

nalepkę się nalepia, a naklejkę nakleja ;p

gość powiedział, że w jego mieście wszyscy są kłamcami. Jest kłamcą, czy nie?
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Jaca pisze:gość powiedział, że w jego mieście wszyscy są kłamcami. Jest kłamcą, czy nie?
To jest tzw. paradoks klamcy. Klamie ze klamie, czyli mowi prawde, czyli jednak klamie, czyli... Rzecz nie do rozwiazania w sumie ;).
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

"kłamca zawsze kłamie" ;)

1.Czy psycholog tak na prawdę wie co dzieje się w naszej głowie czy to tylko jego teoretyczna wiedza ? Chodzi o to że umysł człowieka jest czymś czego nie można zważyć ani zmierzyć więc jeżeli psycholog powie "jest pan zboczony" ale jak bardzo ? w jakiej skali ? Gdzie zaczyna się np. zboczenie,a gdzie się kończy ? Co o tym sądzicie ?

2. Czy zdążymy na Euro 2012 ? :D
Be free...
Skyline GT
Kontakt:

Post autor: Skyline GT »

1. To jest wiedza teoretyczna.
2.Uważaj bo tak xD.

Ja mam pytanie skąd wziął się Bóg jeśli on niby stworzył ziemię????
Frrytkiii
madmaxorr
Kontakt:

Post autor: madmaxorr »

Skyline GTto samo pytanie mnie gnebi ;) slyszlem że Bóg już był i tyle tak mi katechetka powiedziała

jeszcze mnie jedna gnębi : Jak Maryja mogła być zawsze dziewicą ? :lol:
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

madmaxorrzaplodnienie in vitro
FraQ
Kontakt:

Post autor: FraQ »

hahahahahaha. Wtedy to chyba jeszcze nie było...
kar0l
Kontakt:

Post autor: kar0l »

Sam moment zapłodnienia jakoś mogę sobie wyobrazić, ale jak mogła nie stracić dziewictwa rodząc Jezusa?

Jak wygląda piekło? Czy są tam cierpienia duchowe, fizyczne, a może jedne i drugie?

Jak wygląda czyściec? A może moje teraźniejsze życie to czyściec poprzedniego? Trochę ta teoria na reinkarnacje wchodzi.

Jak wygląda niebo? Podobno jest się tam wiecznie szczęśliwym. Czy to oznacza, że jeśli sie tam dostane to będę mógł robić to co teraz bardzo lubię? A może do nieba dostają się tylko ludzie, dla których jedyną przyjemnością jest modlitwa i przyjmowanie sakramentów, więc będąc w niebie ciągły, namacalny kontakt z Bogiem będzie im dawać szczęście?

Ciekawi mnie jeszcze, czy w moim otoczeniu (np. sąsiedzi) jest jakaś osoba opętana. Może nie każde opętanie jest tak silne, że można je zauważyć.

A wracając do przewijającego się tematu o rozpoznawaniu kolorów, to wydaje mi się że wytłumaczeniem może być koło barw i przechodzenie z jednej barwy w drugą. Daną barwę można utworzyć tylko z konkretnych kolorów, przy zachowaniu odpowiednich proporcji.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Co do wszechswiata - Nie da sie dotrzec na jego koniec. Nawet teoretycznie. Wszechświat (teoretycznie) jest nieskończony - albo inaczej - ma granicę w nieskończoności. Więc tak czy inaczej nie sposób tej granicy "znalesc" ani do niej dotrzec.
A tu się mylisz. Wszechświat ma konkretny wymiar, który cały czas się powiększa. Oczywiście kwestia przyjętej teorii ( w bajki o bogu nie ma co wierzyć, za to teoria wielkiego wybuchu ma dużo więcej sensu ).
Inną kwestią jest pojmowanie granic wszechświata i "zewnątrz" wszechświata. Czy możemy dotrzeć do końca ? Tu się nie mylisz, bo nie można, ze względu na zakrzywienia czaso-przestrzeni.

Postawię jednak inne pytanie. Przyjmijmy, że punk materialny zbliża się do prędkości światła, co w związku z tym się dzieje, co w momencie gdy osiągnie prędkość światła, a co gdy przekroczy ?

Wracając do wiary.
1. Czy można przyjąć, że Jezus był nawiedzonym masochistą ?
2. Skoro uczucie obcowania z bogiem można wywołać np chemicznie lub stymulując odpowiednie ośrodki mózgu to czy bóg jest ludzkim wymysłem ( ludzi upośledzonych ) ?
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

kar0l po co Ci wiedziec jak wyglada pieklo (o zlych rzeczach mam w zwyczaju nie myslec - obojetne o co chodzi np nie zamartwiam sie jak to bedzie jak mi sie korba kiedys zlamie podczas jazdy, nie mysle jak to bezdie i co sobie rozwale), nad niebem tez sie kiedys zastanawialem czy maja jakies fajne gory i tanie wyciagi, to bym se wzial sundaya jak sie kiedys dorobie.

co do osob opentanych to jakos nie wierze w opetania, ja bym jednak wolal zeby opetani siedzieli w jakis zakladach gdzie mozna by im pomoc, a nie zeby straszyli dzieci po osiedlach. wiec mam nadzieje ze ani ty ani ja nie mam w najblizszym otoczeniu opetancow.
Sokół
Kontakt:

Post autor: Sokół »

Steel2 pisze:Postawię jednak inne pytanie. Przyjmijmy, że punk materialny zbliża się do prędkości światła, co w związku z tym się dzieje, co w momencie gdy osiągnie prędkość światła, a co gdy przekroczy ?

Najprawdopodobniej taki punkt przemieni sie w czystą energię. Ciekawa jest teoria na temat cząstek, które poruszają się z prędkością większą niż prędkość światła, czyli jakby poruszały się w czasie wstecz, czego pojąć za bardzo nie mogę :P

Co do Jezusa.
Adolf Hitler przekonał parę milionów Niemców do swojej wizji świata, więc Jezus mógł przekonać żydów, że jest synem Boga. Wszystko zależy od charyzmy umienia ludziom wcisnąć kitu :P
marekowczarek
Kontakt:

Post autor: marekowczarek »

dlaczego większość zwierząt nie ma futra/owłosienia wokół odbytu a człowiek jest łysy a koło dupy ma chaszcze?? :D
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

hehe niewiem dlaczego

Ja mam dwa pytanka co oznacza skrót: BTW i ^^ ??
marajan
Kontakt:

Post autor: marajan »

bo zwierze se dupy papierem nie wytrze więc mu nie dali włosów. A człowiekowi dali to se wyciera
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Dobra został mi jeden skrót do odgadnięcia co znaczy to coś : ^^ :?:
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

BTW - by the way - przy okazji

^^ - myślę, że to mało poprawna forma od happy
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Zaku_Krk
Kontakt:

Post autor: Zaku_Krk »

Apropo snów to często tak mam ze chwilke przed przebudzeniem czuje sie tak jakbym sie krecił tak baaaaardzo mocno i strasznie sie tego boje i zaraz po tym otwieram oczy jestem caly spocony zmeczony i zestresowany (nieraz wstaje na rowne nogi)
ODPOWIEDZ