Amortyzator do "czołgu" fr/ dh

MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

Każdy ma swoje własne zdanie i jezdzi na tym co mu sie podoba.
Mam jeszcze jedno pytanie czy jest mozliwa wymiana sterówki w monsterze 2003 bo mam na oku jednego ale tamta jest zdecydowanie za krótka a ja nie przepadam za mostkiem zintegrowanym(oczywiscie chodzi mi o wymiane w profesjonalnym zakładzie, kumpel wymienial ostatnio rurke w boxxerze wiec monster to chyba nie problem?)

A dh a opisie napisałem bo lubie pojezdzic po trasie(nie to zeby na północy polski były góry czy cos :) ale nie mam zamiaru pózniej odchudzac bajka bo ktos przejedzie trase o kilka sekund szybciej niz ja, zresztą co miałem napisac xc? :D
Monx
Kontakt:

Post autor: Monx »

Jak to nie ma byc takie prawdziwe DH i nie zależy Ci na wadze to Monster.
Nothing else.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Monx no to spoko. Po prostu wielu ludzi sie sugeruje goleniami i mysli, ze mocny, a na scianki i to pokretlo ludzie sporo moich znajomych narzekalo (po rozwaleniu :P )

MacGyver przejedz sie na lżejszym biku to zrozumiesz po co ludzie biją mase ;)
Monx
Kontakt:

Ja rozumiem, do dzisiaj mnie śmieszy zachwyt qmpla nad amortyztorem z Tesco, który się zwał ZOOM bodajże i miał lagi z 5cm.

"Patrz jaki genialny!!! On się nigdy nie złamie! Nie do zabicia!"

Nie no padłem wtedy. :D
No i ten wspaniały skok 3cm...
:D

Sory za offtop ale musiałem. :P
MacGyver
Kontakt:

Spaced jezdziłem i to na kilku i rozumiem po co jest wylajtowanie rowerka ludzie trzymają rowery w domu na 10 piętrze a do windy rower nie wchodzi to wiadomo ze lekki musi byc:D
I bardzo prawdopodobne ze za sezon czy dwa przesiąde sie na cos lekkiego i bede mial te 888 z przodu ale monstera i tak nie sprzedam, ba bedzie wisiał na scianie nad łózkiem :)

to jak z tą sterówka da sie zmienic?
Monx
Kontakt:

Z tego, co wiem to Monster jest cały rozbieralny.
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

MacGyver panie czolgisto, przeciez u was nad tym morzem i zalewem to plasko jak... po co panu taki amor ? nie lepiej 1 polke dobra niz starego zapoconego dziadka monstera??
Be free...
Monx
Kontakt:

A czemu nikt nie wspomniał o Dorado DH? :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Monx bo poza tym, ze bylo drogie nie bylo super. Lepiej brac juz travisa moim zdaniem.
Monx
Kontakt:

Nie no ja wszedłem na temat Dorado dla żartów. :D
Przecież wiadomo, że to się nie nadawało w zasadzie do niczego.
Tu za słabe, tu za ciężkie...
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

mosbergus pisze:nie lepiej 1 polke dobra niz starego zapoconego dziadka monstera??
kolega wyraznie napisal ze nie interesuja go zadne jednopolki ani boxxery i inny sprzet dla anorektykow... ;)

Polecam Monstera 03 (w gore), za 1,5k kupisz naprawde zadbanego i amor bedzie sluzyl dlugo. Pojezdzisz i przezyjesz swoje a potem sprzedaz, albo nie:) Jezdzilem na monsterze 2 lata i ani razu mnie nie zawiodl, charakterystyka pracy mi bardzo odpowiadala no i ta bezawaryjnosc. Klasa.

2 tyg temu sprzedalem, i obecnie czekam na stratosa s8 ultra(2006r), jeszcze nie wiem czy to byla dobra decyzja... sie okaze za tydzien:)

pozdrawiam
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
Spaced
moderator
Kontakt:

Monx nie no mocne dosc bylo - szczególnie wersje dla pro z podwójną górną półką ;) Rennie wiem, ze mial taka w swoim yeti ;)
Monx
Kontakt:

alek_fr jak popatrzyłem na Twój rower w podpisie to zrobiłeś źle.
A kolega, który założył temat co w końcu zadecydował?

Spaced O_o o tej wersji nie słyszałem.
Spaced
moderator
Kontakt:

Byl na ebayu niedawno wlasnie rower Renniego z czasów jego wygranych do kupienia ;)
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

Monx jak cos mi nie spasuje to wroce spowrotem do monstera, zobaczymy. s8 to tez kawal sprzetu, widzialem kiedys bika z takim konfigiem jak moj i wlasnie mial zalozonego stratosa i bardzo mi sie podobalo. Co do pracy to podobno kapitalna, no i sztywnosc wieksza sporo niz w shivie. Pozatym bede mial cale zawieszenie stratosa - przod i tyl:)
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
MacGyver
Kontakt:

Monx jeszcze sie nie zdecydowałem w 100% ale w konkursie prowadzi monster a zaraz za nim jest stratos z tym ze na nim nigdy nie jezdziłem i nie wiem z czym to sie je zabardzo. moze ktos sie dokladniej wypowiedziec o tym widle?

to wie ktos jak to jest z tą wymianą sterówki?
Monx
Kontakt:

Da się Monster jest rozbieralny.
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

MacGyver, co do Monstera to moge sie wypowiedziec jako byly posiadacz rocznika 2001. Wedlug mnie genialny amor - praca przecudowna (ten kto mowi ze 66, 888 ladnie pracuja, nie siedzial nigdy na Monsterze :) ), sztywnosc z kosmosu, kolo nie drgnie nawet na kamieniach wielkosci telewizorow, czy zakretach przy 80 km/h ;). No i wytrzymalosc - troche u mnie przeszedl, a to w koncu 7-mio letni amor! Sprzedalem go w rownie dobrym stanie jak kupilem, niestety, gdyby nie problemy z kregoslupem, mialbym go dalej, ale zdecydowalem sie troche wylajtowac rower (teraz jest Boxxer, ale i nie latam tak jak kiedys...).

Sterowka w Monsterze nie jest wymienna, ale w Gregorio, Ando i innych lepszych serwisach rowerowych zapewne to zrobia.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Spaced
moderator
Kontakt:

morthias siedzialem ;) BTW. Rocznik 01 nie mial SSV?
ODPOWIEDZ