Sćiąganie szwów

Aki007
Kontakt:

Sćiąganie szwów

Post autor: Aki007 »

Siema
Po nieprzyjemnej glebie na biku(prędkość niezauważone dziecko kierownica w bok i gleba> noga krwawi do domu>do szpitala>szycie(4 szwy)

Mam pytanie czy można samemu ściągnąc szwy? Pytanie pojawia sie dlatego że lece do Egiptu i tam nie wiem czy oni mi sciagną? A jak sie to robi i co trzeba kupić do tego?
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Pewnie, że możesz. Potrzeba nożyczki ( najlepiej chirurgiczne ) + nie wiem jak się to nazywa fachowo, ale takie kleszcze z ząbkami ( z blokadą jak się zaciśnie, w sumie podobne do nożyczek ) + woda utleniona ( ewentualne coś więcej do odkażania ) i jedziesz.

Odkażasz narzędzia i miejsce ze szwami, Przecinasz szew po jednej stronie supełka i ciągniesz za supełek aż wyjdzie. Proste, łatwe i mało przyjemne, ale nie boli

Jak się boisz, to każdy lekarz Ci to zrobi ( nawet w egipcie :)
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Ja bym samemu nie ryzykował. Miałem kilka razy szwy, i przy ściaganiu lekarz tylko spryskał to miejsce jakimś srodkiem odkażającym i poprostu odkarzoną pensetą (lub czymś poodbnym) wyciągał bez żadnego znieczulenia.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Tam nie ma praktycznie ryzyka. Jedyne co możesz skopać, to zrobić to brudno. Z głowy sam wyciągałem i to naprawdę nie problem.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
paczek_26
Kontakt:

Post autor: paczek_26 »

Po złamaniu nogi pechowym też sobie sam ściagałem ... żadnego problemu z tym nie ma wystarczy penseta , nożyczki i coś do odkażenia...
http://allegro.pl/show_item.php?item=394744345
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

ja podobnie jak Steel2 tez wyciagalem sobie szwy z głowy i nic sie nie stalo...tylko woda utleniona i po sprawie bo po szwach zostaja malutkie dziurki jak po igle od strzykawki...i zagoi sie w 2dni taka ranka malutka...

jak ja wyciągałem sobie szwy to mialem uczucie takiego jakby swedzenia albo smyrania w środku tej ranki przez która przechodzil szew... ale po wyciagnieciu nie czulem nic juz...

wiec kolego woda utleniona nozyczki i cos do zlapania szwów i jedziesz :D
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Aki007
Kontakt:

A znacie jakiś bardzo mocny środek na odkarzanie moze byc na recepte??
A w aptece mozna kupi taka pensete i nozyczki lekarskie jednorazowe jak maja w przychodniach/szpitalach itp.

jade do egiptu prawda i jak z kąpaniem w wodzie kiedy będe mógł

ja p### taki problem zaj### dziecko
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

Ja miałem 3 szwy na głowie i sam sobie je powyciągałem, uczucie wbrew pozorom przyjemne :) chyba że jestem nie normalny ale lubię je :) Musisz tylko dobrze skropić wodą utlenioną :) ew poświęć ją wcześniej :) Nic nie będzie Ci się działo, jeszcze na nodze... Tylko ściągnij w terminie te szwy bo inaczej może być babranina. A jak Ci się coś stanie to co z tego ? Od tego są później lekarze :lol: Wal i sie nie bój ! Pozdr i powodzenia :)

:arrow: "Nic nam nie zaszkodzi bo jesteśmy młodzi !" :twisted:
Be free...
Jaca.natka
Kontakt:

Post autor: Jaca.natka »

W Egipcie nie radze bo sam widzialem i moge potwierdzic - tam jest troche "INNA" sluzba zdrowia ( z akcentem na troche). A woda slona w ciul wiec raczej z kompania nici - chyba ze lubisz bol :PP ablo jakas gume na to zalozysz (taka jak np. na twarz do nurkowania jak sie ma pekniety bebenek czy cos tam... (Kawalek detki xD ?? ))
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

ja z reki jak sciagalem 2 szwy to nawet nie odkarzalem, odcielem supelek i wyciagnelem :P zadna filozofia
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
Aki007
Kontakt:

A jaki robic opatrunek wystarczy gazik i plaster czy trzeba cos mocniejszego

kiedy mode wejsc do wody
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

Nie wejdziesz do wody to jest najlepsze :) Bo będzie w chu... piekło po 1, po 2 rana ci sie spapra, chyba ze owiniesz sobie taśmą jakąś chociaż wątpię żeby się nie odkleiła ;)
Be free...
qunick
Kontakt:

Post autor: qunick »

ja jak mialem szwy na ryju to mi mama sciagala delikatnie palcami ... i jakos zyje... w sumie to nawet nie bolalo xD
ODPOWIEDZ