Szukając jakiś ciekawych ramek wypatrzylem rame firmy Mac Mahone, bardzo mnie zaciekawila, looknijcie i ocencie.
Tak apropo, czy ktos wie jaki to jest system?
Z tego co widze to jest to jeden zawias + buzery, tylko po coz ich az tyle? Moze po to zeby produkt byl latwo rozpoznawalny i w miare originalny niemniej jednak ja tego nie kupuje.
p.
To ze jedno zawias to widze, tylko myslalem ze jakies ulepszenie klasycznego 1 zawiasa.
Sadzicie ze te elementy pośredniczące nie wpłyną na poprawe pracy 1 zawiasa?
Elementem pośredniczącym możesz zmienić jedynie przełożenie, lub jak w tym przypadku umiejscowienie dampera.. Pracę niby w jaki sposób ma zmienić ?? Jedno zawias, to jedno-zawias..
Jak nabierze luzów, to będzie się dodatkowo tłukło, więc i zmieni pracę zawieszenia - na głośniejszą.. Będziesz wiedział kiedy i że pracuje
Już bardziej mi się ten podoba:
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
Artur typy od treka tłumaczyly, ze tak mozna wlasnie sterowac zachowaniem sie zawieszenia. Dobrze pkty obrotu zrobisz to nawet pedalowac moze niezle. Nie ma co ramy odrzucac od razu.
Oba kolory bardzo ładne - ciekawe chociaż w porównaniu do reszty ram, jedynie nowy Spec anodowany mi sie spodobał.
Szkoda tylko ze w tym Mac Mahone nie ma główki na 1.5 no i jak narazie wagi nie widziałem - a to wszystko zmienia. No i interesujacy bedzie jej glowny dystrybutor:)
Spaced > cały czas mnie to intryguje, ale jakim cudem oni chcą sterować zachowaniem zawieszenia jeśli wszystkie elementy są założone w określonej pozycji ? Bo jak można przestawić to ok ale to nie w czasie jazdy. W sumie można zmieniać jedynie składowe sił i przełożenie i to właściwie wszystko
Steel2 nie w trakcie jazdy tylko w procesie projektowania. Akurat to jest słowo w słowo wyjete z wywiadu z naczelnym susp. projektantem u treka wiec to nie moja opinia tylko.
A skladowe sil i to jak sie rozchodza to w sumie dosc wazna sprawa. Nie tylko umieszczenie dampera i głownego pktu obrotu. - Ciekawi cie to tak to do nich napisz. Ja tak zawsze robie :P
Spotkałem się już z opinią, że można zmieniać krzywą ugięcia w jednozawiasach. Co do etapu projektowania to się zgodzę. Tyle, że to takie samo działanie jak zmiana łączników w VPP czy zmiana przełożenia.
Steel2 ale w vpp jestes bardziej ograniczony przez łaczniki - kierunek ich obrotu i długosc (czyt. to do obejmuje patent). Po prostu w 1 zawiasie jest latwiej to robic niz w virtualu gdzie w polowie przypadków wychodzi ci vp-free :P
czytam to mi się płakać chce ze śmiechu takie głupie pytania Tylko PO CO <hahaha> jak to po co? żeby był inny system zawieszenia każdy chce być oryginalny i siły które działają bardziej się rozchodziły po kościach i nie dawały w dupę tak głównej konstrukcji sami byście wymyślali nowe systemy zawieszenia jak wszystkie ramy miały takie same !! chcieli wprowadzić nowy system to wprowadzili i już. PROSTE I LOGICZNE !!
tyle jest jedno zawiasów ze skąplikowanym systemem zawieszenia.Najprostszy to chyba jest w canondale gemini dh a potem sie robia schodki ( Bez urazy Michał) i juz kazdy chce cos udoskonalić
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)