ROMET - powrót?????

Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Steel2 pisze:Nie ważne, zachwycajcie się w spokoju dalej.
Mam wrażenie że gdybyśmy wszyscy krytykowali tą ramę byłbyś jedynym co by ją wychwalał. Zawsze pod prąd, nie ważne czy kryje się za tym jakiś sens czy nie.

I nikt tu się nie zachwyca samą ramą bo w istocie nikt jeszcze na niej nie jeździł. Z tego co się doczytałem to wszyscy są po prostu !!nastawieni!! pozytywnie w stosunku do niej. I bardzo dobrze, optymiści mają w życiu lepiej...
Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

No tak...się też wypowiem...wizualnie ramka mi się podoba...
Zawieszenie...wyjdzie w praniu :) na tym trza się po prostu przejechać...
Nom...na zumbi w pl tez masz gwarę :) ale co z tego jak od ludzi z elity słyszałem ze gwara też nie zawsze jest różowo :)
Steel2 jest moim zdaniem w tym temacie realista... kto wie czy gdzieś w konstrukcji nie ma słabego punktu?? czy coś takiego...co z tego ze ktoś jeździł na DC?? jak to jest ROMET i obniżenie pakietu zapewne pociągnęło za sobą niewielkie zmiany zawieszenia...ale zawsze jakieś. Poczekajcie aż ktoś to złamie :) bo to na pewno pęknie, kiedyś na pewno...a czasem wystarczy jedna pęknięta zęby ludzie mówili ze pęka, ze do dupy :) Na razie to moim zdaniem rama ładnie wygląda...reszta wyjdzie w praniu :)
utros
Kontakt:

Post autor: utros »

szkoda ze nie chodzi bardziej o to: Polacy nie gesi i swoje ramy maja...

Steel2 co do jezyka, czemu nie mowisz w jednym z europejskich jezyków??przeciez jak ramy z Europy i Usa sa lepsze to jezyki tez moga byc!!?? :twisted:

szkoda ze nie jezdzisz wloskim Fiatem...no bys musial sie go pozbyc bo w ponad 85% jest polski...zreszta ciekawe co bys powiedzial na ta rame jesli by miala naklejke chociazby orange albo santy:>

... tu chodzi o to zeby rozwijac rodzima produkcje/marke(i to klasyk!!) chyba nie??cieszcie sie ze jest wogole ktos taki komu sie chce to robic!!!

no ale jednak sa tacy ktorzy wola dac kase komus obcemu niz swojemu
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Ależ mówię 2-ma.

Wisi mi gdzie to produkują. Widziałeś, że gdzieś się tego czepiam ?

Fiata nigdy nie kupię i to z zupełnie innych przyczyn.

A moją zapłacę temu kto wyprodukuje ramę mi odpowiadająca. I nie będę się oglądał gdzie jest produkowana, pod warunkiem, że spełni wszystkie moje wymagania.

Forów nie daję tylko dlatego, że to polska produkcja. A nauczony doświadczeniem ( np Duncon, NS itp, czy przykład ( nie mój) Zumbi ) ) powinienem raczej ostrożnie podchodzić do producentów z naszego kraju. Mimo to podchodze neutralnie. Na siłę pomagać rodzimej produkcji też nie zamierzam.
Uważam, że moje podejście jest jak najbardziej racjonalne. To ja jestem potencjalnym klientem i moje wymagania musi oferowany produkt spełnić. I zapewniam Cię, że miejsce produkcji nie należy do moich wymagań.

Piać z zachwytu nie będę ( jak to niektórzy już czynią ) i tak długo dopóki nie poznam całości zagadnienia pełnej oceny ramy się nie podejmę. Na razie jedyne o czym mogę powiedzieć to to, że mi się rama wizualnie nie podoba ( ale to kwestia gustu ). I czy miała by naklejkę Santy, Orange'a czy Intense'a nie zmieniło by mojego zdania.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

Moim zdaniem użytkownik Steel2 jest jednym z najbardziej racjonalnych i porządnych użytkowników tego ów forum, w większosci postów ma podobne zdanie jak ja, tak jak i tutaj... Koleś nie jest typem kogoś kto "mówi co wie", tylko jest kimś kto "wie co mówi" i to jest właśnie to, czego brakuje większości użytkowników. Oby więcej takich!

Odnośnie ram romet poczekajmy troszke aż będzie coś więcej wiadomo na ich temat.
Pozdrawiam

p.s
Steel2 pisze:Fiata nigdy nie kupię i to z zupełnie innych przyczyn.
Nigdy więcej Magneti Marelli;)
gg: 4709451
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

re5pect tez sie z reguły ze Steelem zgadzam ale nie widze tych zachwytów, ktore on w tym temacie wypatrzył. Jak to sa zachwyty to ludzie kazda nowa rama sie zachwycaja.
A co do faworyzowania polskich ram to ma to troche zalet(przynajmniej potencjalnych) bo jednak bliski kontakt z firma, teamy w kraju i sponsoring bedzie u nas, a nie gdzies za granica ;) Do tego wielu ludzi dalej lubi kupowac w pl, a tania rama z kraju to dla nich dobre rozwiazanie bo nie musza liczyc na szalone ceny dystrybutorów. Nie rozumiem do konca potrzeby kupowania w pl ale nie bede ludzi zmuszał do zamawiania za granica.
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

utros pisze:szkoda ze nie chodzi bardziej o to: Polacy nie gesi i swoje ramy maja...
sorry za OT ale chyba nie zrozumiałeś się mój drogi z Rejem, W oryginale chodzi o to że nasz język nie jest 'jaki?' - 'gęsi' a nie o to że Polacy to gęsi. W takim wypadku Twoja parafraza jest bezsensu.

Wracając do tematu gdzieś wyczytałem że Romet wypuści tez jednozawiasa w stylu signa/freedom, czy ktoś ma więcej info?
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

re5pect pisze:p.s
Steel2 napisał:
Fiata nigdy nie kupię i to z zupełnie innych przyczyn.

Nigdy więcej Magneti Marelli;)

Fiat dobro !! Mam Maree 2.4 JTD i jestem bardzo happy - nie rozumiesz waszych uprzedzeń :) Diesel 2.4 130hp i spory moment a pali w mieszanym 7L z klimą <ok>

Taki mały offtop ;)
ReplaY
Kontakt:

Post autor: ReplaY »

Steel, to jasne, że jeśli ktoś się zachwyca ramą widząc ja tylko na zdjęciu, to zachwyca się tym, co na fotografii wypatrzy. Tu akurat można kilka istotnych rzeczy dostrzec, a mając doświadczenie "w tyłku" z różnymi konstrukcjami mniej więcej wiesz, czego się spodziewać.

Nie gasił bym solenizantowi świeczek na torcie, gdy sto lat śpiewają. Emocje i tak ulegną weryfikacji dopiero, jak wyjdzie produkt finalny. Póki co jest fota, całkiem niezła, rama na focie też daje radę i wsio OK. Napisz sobie Intense na naklejkach, to może łatwiej przełkniesz dowolną histerię o dowolnej ramie.

Pomyślałby kto, że jeszcze kiedyś mógłbym kupić dziecku Rometa...
www.foesracing.com
cypox
Kontakt:

Post autor: cypox »

pelicancan, napinacz trochę nie teges wyregulowany ale to szczegół :) będzie lepiej i lepiej, razem z kolegą M. i P. mocno pracujemy nad szczegółami.
Załączniki
pelicancan.jpg
pelicancan.jpg (173.05 KiB) Przejrzano 1882 razy
zawodowy zapaleniec rowerowy
uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

Kiedy te rowery mają byc dostępne?
cypox
Kontakt:

stalówka, tutaj minimalizm ponad wszystko:)
Załączniki
butterfly.jpg
butterfly.jpg (172.1 KiB) Przejrzano 1876 razy
motomysz
moderator
Kontakt:

cypox

No i tak stalówka mnie powala. Bardzoo ciekawie sie prezntuje. O geo sie nie martwie :)
Mój typ na 2gi rower :) O ile cena będzie dobra :D

kIEDY POZNAMY CENY I DOKŁADNE SPECYFIKACJE ??
utros
Kontakt:

Post autor: utros »

Krakus_dh moze i jest bez sensu ale chodzilo mi o to ze polacy tez maja cos swojego a nie siorbią to co nam zaoferuja polscy dystrybutorzy i producenci-nie polscy...

co to ot Gęganie gesi, kazdej, jest takie samo czyli idzie podciagnac: polacy nie musza miec tego co ma np Francja(etc...)
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

w ogóle długo romet czekał na wejście na dość szybko (jakby nie patrzeć) rozwijający się rynek kolarstwa ekstremalnego, ale to dobrze - dalszy rozwój = dalszy spadek cen sprzętu i poprawa jego jakości.

a streetówka, jak na nią patrzę... kiedyś nie robiono całych rowerów typowo do streetu, gdzie nawet przewód hamulcowy jest pociągnięty tak, żeby można było pokręcić kierownicą.

...i jeszcze obowiązkowe OCHY i ACHY! ;)
bobnh
Kontakt:

Post autor: bobnh »

częściami w tych 2 sztywniakach się nie jaram ...
http://bobpl.pinkbike.com/
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

Steel ja sie zachwycam tym fullem bo to romet i tyle.

Mam nadzieje ze jesli chodzi o jakosc to nie bedzie to samo co Arkusy (pracowalem w serwisie i skladalem te rowery - koszmar).

I jeszcze jedno nie oczekujcie ze rama bedzie tania. Niestety niska cena i "swietna" jakosc to chyba tylko w biedronce.
Pure Freeride
motomysz
moderator
Kontakt:

Jaca pisze:a streetówka, jak na nią patrzę... kiedyś nie robiono całych rowerów typowo do streetu, gdzie nawet przewód hamulcowy jest pociągnięty tak, żeby można było pokręcić kierownicą.
Ty się nie ciesz za bardzo ;) , jak rower przychodzi do sklepu w pudełku to jest rozłożony. Jeśli nie będą dokładać zdjęcia jak poprowadzić przewód to 3/4 "sklepikarzy" będzie ciąć ten przewód albo puszczać go w jakiś głupi sposób...

bobnh i wg. mnie dobrze, rower ma się sprzedawać ... dobrze wiesz, że 90% riderów nie kupi gotowego sztywniaka z półki za 4tys zł, większość, w tym i Ty! woli taki sprzęt poskładać samemu na takich częściach jakie im pasują.

Taki konfig. streetówki, wg. mnie GWARANTUJE niską cenę, i dobrą bazę do rozbudowy. Możesz sobie spokojnie dalej upgrejdować rower po swojemu. Mi się ten konfig bardzo podoba. Gdybym się decydował to amor wylatuje, na jego miejsce coś sensowniejszego i mam zacny drugi rower :)

Takie moje odczycie ...

:!: :!: :!: KOLEGO CYPOX - KIEDY POZNAMY CENY :!: :!: :!:
cypox
Kontakt:

cenniki pojawią się niedługo, cierpliwości

pozdrawiam
ODPOWIEDZ