Marzocchi Z1 SPORT
Marzocchi Z1 SPORT
Witam!
Posiadam w/w amortyzator w który został wyposażony mój NS CORE 2.
Amortyzator ma 160mm skoku, regulacje naprężania wstępnego i szybkość odbicia.
Ostatnio zauważyłem, iż amortyzator wydaje dziwny trzask przy odbijaniu, znajomi twierdzą, iż winą mogą być tłumiki, lecz nie wiem jaka jest prawda.
Prosiłbym o radę techniczną.
Pozdrawiam
Posiadam w/w amortyzator w który został wyposażony mój NS CORE 2.
Amortyzator ma 160mm skoku, regulacje naprężania wstępnego i szybkość odbicia.
Ostatnio zauważyłem, iż amortyzator wydaje dziwny trzask przy odbijaniu, znajomi twierdzą, iż winą mogą być tłumiki, lecz nie wiem jaka jest prawda.
Prosiłbym o radę techniczną.
Pozdrawiam
Pociesze cię miałem podobna sytuacje w moim starym z150 jeździłem mimo to i nikt ze znajomych(ani forumowiczów
) nie wiedział co to jest . Okazało sie dopiero gdy korona dopenkala sie całkowicie. Po rozebraniu amora okazało sie ze w tłumiku hscv jest spora dziura zrobiona prawdopodobnie przez sprężynę która znajduje sie w środku kartusza. jeśli to co ty masz to to co u mnie to znaczy ze masz"1 stadium" czyli prawdopodobnie kartusz zaczyna sie rozpadać od środka
Ale nie załamój sie 2 takiej sytuacji jak u mnie jeszcze nigdzie nie widziałem :pp

Ale nie załamój sie 2 takiej sytuacji jak u mnie jeszcze nigdzie nie widziałem :pp