BOXXER WORLD CUP OSZUST

mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

Tez mialem okazje wspolpracowac z Konradem, jest bardzo uczciwym sprzedawca. W momencie kiedy nie mogl mi wyslac amora ktorego zamowilem w terminie zaproponowal mi mnostwo alternatyw. A na pewno by nie robil afery z niczego bo to do niego nie podobne. TK lepiej bys sie dogadal i zwrocil kase a nie robisz uczciwego czlowieka w bambuko i sobie tez narobisz dodatkowych problemow...
Demo 8 2010 BoXXer Race
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

dzieki ludzie... a co do TK dogadac sie pewnie nie dogadamy, on sam wybral.. Sprawa na Policji w toku, jak amortyzator wroci odbieram go, robie zdjecia, dodaje do akt.

Na temat tk nie bede sie wyrazal bo szkoda slow, naprawde ciezko trafic na kogos takiego.

Pozdro
zuczek09
Kontakt:

Post autor: zuczek09 »

Ja również dołanczam sie do tematu . Z Kondradem robiłem troszke interesów i pare razy zamienialismy sie i niegdy nie było problemów. Zawsze towar dochodził na czas i wyglądał tak jak miał wyglądac i był zawsze w 100% sprawny. BikerJG Jest uczciwym sprzedawca. A z "kiełem " z Rybnika robiłem tez interesy a dokładnie 1 i ostatni. Kupiłem od niego Damper Fox dhx5.0 wszystko było ok tyle że na tłoku miał 2 takie kropki które były obiciami od kamienia przypuszczam i tego nie powiedziała a również nie powiedział tego że damper jest zapowietrzony. Nie rozdmuchałem tej sprawy bo sam przeserwisowałem dhx i wszystko grało i co najwazniejsze damper nie puszczał oleju a te ryski nie niszczyły uszczelek i było ok, ale fakt zatajenia był. Co do boxxerów :) że sie wyraże pan Kieł nie ma pojęcia o sprzęcie zawsze wszystko sprzedaje i kupuje rozjeb*** i to jakoś naprawia a sprzedaje jako nowe. Podaje przykład : orange 223 pęknięty wachacz i rama przemalowana na biało, orange 224 różnie przemalowana na biało z naklejkami GBR, Boxxer który kupił Kondrad ma na bank inna lage bo odrózna sie kolorem , przypuszczam ze jest to Team przerobiony na WC a ta jasniejsza laga to jest z WC innego przypuszczam że starszego. Nie chce nikogo obrażac ale : kieł to oszust i tyle . a Kondrad właściewie zrobiłeś że zgłosiłes to na policje a gówniażowi należy sie jeszcze pożądne manto. Aaaa i miałem 4 boxxery :) Ride,team 2007, Wc 2007, wc 2009 i żadne sie nie pocił ani nie puszczał grama oleju dosłownie żaden nie mial nawet wilgotnej lagi :) A może moje były wadliwe ????? jak myślicie ???? Buahahahahahhahahahahahah
http://www.pinkbike.com/photo/4738594/
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Witam,

Postanowiłem zabrać głos, jednak całkowicie bezstronnie :)

1) Faktycznie, na focie z allegro boxxer ma różne kolory lag. Wg.mnie to jest składak ...

2) Mimo to, chciałbym zobaczyć fotki do Konrada z JG abyśmy mogli obiektywnie ocenić kto ma racje ....

3) Konradzie, pisanie "mój znajomy jest rzeczoznawcą" jest głupie, ponieważ rzeczoznawca od samochodów nie może się wypowiadać w kwestii rowerów ! Z autopsji znam przypadek, kiedy kolesia jeżdżącego na szosówce wartej ok. 15 000 zł potrąciła kobita samochodem i rower został całkowicie rozwalony. Ponieważ nikt z PZU nie zgadzał się z tym czego żądał rowerzysta (chciał 15 000zł),na biegłego został powołany pracownik sklepu rowerowego. który wycenił rower na 16k. (Wartość nowego w sklepie wynosiła ok 20k, a ten miał ledwo kilka miesięcy)

4) Interesuje mnie pan TK aka Kieł. Wiele tu piszecie o jego WAŁACH ale nikt nie przedstawił żadnego dowodu... nawet linka do tematu w którym to byłoby dyskutowane ...
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

faktycznie teraz widac na tych dwoch fotkach ze ten boxxer ma dwie inne lagi... co za *****...
http://mrshaper.pinkbike.com/
sir ktos
Kontakt:

Post autor: sir ktos »

Jak najbardziej motomysz ma racje !!!! ale nie zgodzie sie z kwestia ze skladak bo z tego co mi wiadomo byly przypadki w 888 ze byly 2 rozne odcienie lag!!!! a 2 shermany, nixony, boxxery 2k4 wychodzily z przebarwieniami na lagach. jest prawo by byly rozne odcienie poniewaz jest to anoda nakladana w kadziach z kwasem za pomoca elektrod wystarczy ze doslownie lerzalo chwilke dluzej i zmienia barwe cos wiem o tym bo mialem satysfakcje ogladac te procesy z bliska i sie uczyc

Po 2 wszyscy gadaja a nikt winy nie udowodnil. Nie wiem pokazcie cos zeby byly fakty jakies dowody a nie domysly czy czyjes slowo. Slowo w tych czasach nie jest nic warte takie jest moje zdanie licza sie fakty.

Po 3 jezeli on sie zapiera przy swoim ze to bylo sprawne i nawet moze wziasc to na serwis niczego nie udowodnisz !!!! takie jest niestety polskie prawo przedmiot jest uzywany a np: ty mogles nie wiem zmienic uszczelki i powiedziec ze sa zniszczone a byly sprawne . Tak to jest kupujac zeczy uzywane i to jest twoje ryzyko niestety mozesz liczyc tylko na to czy sprzedawca jest uczciwy i miec taka nadzieje takie jest przynajmniej moje zdanie. Jestem w tej sprawie obiektywny a nie co jak niektorzy nie znajac oceniaja czy ma wine czy nie.
sir ktos
Kontakt:

aaa i jeszcze jedno ktos pisal ze amor nie ma prawa cieknac po serwisie niestety ten ktos jest w bledzie jak najbardziej MA PRAWO nawet przez 1 tydzien. poniewaz uszczelki i slizgi sa smarowane smarem i dodatkowo moze byc cos takiego jak nadmiar oleju wtedy uszczelki wyzygaja nadmiar i samoczynnie sie uszczelnia. Z kad to wiem ???? a wiem bo pracowalem pewien okres na serwisie i MRUTBDG moze to potwierdzic jego 888 tez chwile ciekly jak zmienialem mu olej pozniej przestaly moj boxx tez zygal pare dni a teraz nic suchutki :)[img] a i jeszcze jedno kitow nie mozesz wcisnac ZE KARTON byl mokry poniewaz posiadasz 2 pary uszczelek olejowa i kuzowa a watpie zeby byly tak roz*** zeby zalaly paczke jak by zalaly to ty chlopie bys nie mial nic oleju i bys napisal ze ma rozj** tlumienie jak tam wchodzi okolo 160ml nie pamietam dokladnie :) Pzdr Kleszczu :)
BikerJG
Kontakt:

przeczytajcie ludzie caly temat, boxxera nie mam w domu, zostal odeslany, byl caly zalany, o lagach nie wiedzialem bo sie nie przypatrzylem, POZA tym boxxery 06 mialy inny odcien lag, w tych samych rocznikach nei bylo takich defektow...

Poza tym boxxer na zdjeciu nie ma prawie rys, a tamten byl obklejony gdzieniegzie tasma izolacyjna czy cos w ten desen... Caly poobijany...

A co do rzeczoznawcy to powie mi jak sprawa wyglada, jak to sie wycenia itd, nie bedzie mi tego wycenial tylko powie co i jak, tak samo jak rozmawialem disiaj ze znajomym policjantem. Moja mama skonczyla prawo (jest komisarzem skarbowym) i tez wiele ma sie dowiedziec....

Boxxer wyglada jak zlom a nie amortyzator. ZROZUMCIE w koncu.

Zdjecia podesle odrazu jak paczka wroci, a pewnie tak bedzie, bo sprzedajacy do inteligetnych nie nalezy i sam powoduje to iz bedzie mial kupe klopotow. Narazie staram sie o zawieszenie jego kata na allegro (nie ma 18 lat poza tym jest oszustem)
BikerJG
Kontakt:

a co do smarowania, wiem o tym, ale TO BYL OLEJ, KARTON ZALANY ZADKIM OLEJEM nie smarem, ludzie co wy wogole piszecie... Amortyzator ma do wymiany uszzcelki, slizgi oraz dolne golenie cale poobijane, a no i laga tez nieoryginalna... Czy to zbyt malo zeby zadac zwrotu?

A co do twoich domyslow, to komu wierzysz? kolesiowi ktory sprowadza ludzia sprzet z usa, ma samych zadowolonych klijentow, mial tyle sprzetu ile ty przez cale zyci nie bedziesz mial, czy komus kto kilka razy probowal oszukiwac, sprzedaje cos w stanie "idealnym" co wyglada jak zlom?

I wiem co widzialem ciolku, sprawe rozstrzygnie policja, nie ja, i ja juz sobie poradze zeby sprzedajacy byl adekwatnie do czunu ukarany...
Widac ze znasz pana tk, bo co za osoba bronila by kogos takiego?? Zrobie zdjecia i sie przekonasz, a karton byl mokry, czy wierzyz czy nie twoja sprawa.
sir ktos
Kontakt:

Jesli nazwales mnie ciolkiem to jestes zwyklym tepym Ch...., dzieckiem wydymanym przez Ojca ale i nadal tyle ci powiem bo jestem z BDG i nie mam z nim nic wspolengo :] a sprzetow mialem duzo i to bardzo duzo ???? jak na mnie ;] ludzie z BDg wiedza. A gdybys jak to mial napisany KARTON ZALANY OLEJEM !!!!!!!!!!! to bys nie mial TLUMIENIA ****** chyba ze masz cierne !!!!!!!!!! teraz to mnie dojebals a jak ktos ma pojecie o budowie amora to napewno zgodzi sie ze mna.
sir ktos
Kontakt:

A co do twoich domyslow, to komu wierzysz? kolesiowi ktory sprowadza ludzia sprzet z usa, ma samych zadowolonych klijentow, mial tyle sprzetu ile ty przez cale zyci nie bedziesz mial, czy komus kto kilka razy probowal oszukiwac

Z tego co tu napisales wnioskuje ze sprowadzasz sprzet z USA to jezeli masz takie dojscia to dlacego zakupiles amor uzywany w polsce !!!!! smiech na sali jak z usa bys mial duzo taniej a wiem bo kumple akurat zajumija sie ta branza DOBRE !!!!! to co teraz napisales
BikerJG
Kontakt:

chlopaku dolar kosztuje 3zl!! nei jak kiedys 2zl, zastanow sie zanim napiszesz, mam prosbe do Ciebie... podnies reke do gory, zacisnij piesc i jeb*** sie w glowe xD

Poza tym amortyzator nie byl dla mnie, i potrzebowalem go szybko, gdyby nie to moze zassal bym z chin etc. Pozdro
Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

Taki OT... będzie ostrzeżenie ??
Wiesz co...wszystko się wyjaśni jak zobaczymy foty :)
Tu się toczy tylko dyskusja...która raczej nie ma wpływu na przebieg sprawy :)
dyskutujemy, osadzamy według tego co wiemy... ale to taka zabawa...a na prawdę to oni miedzy sobą rozgrywają :)
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
BikerJG
Kontakt:

sir ktos uwazaj co piszesz... Nie masz pojecia jak wyglada budowa amortyzatora, karton byl mokry (kilka kropli) a golen cala zalana... to nie jest normalne, nie chce mi sie juz pisac..

AMORTYZATOR NIE JEST ZGODNY Z OPISEM I ZDJECIEM

Jestem na 101% pewien ze znacie sie z tk... Moze nie jest towim sasiadem ale znac sie znacie. Zdziwi sie gosciu jak zobaczy ten moj "blef" na kartce w skrzynce :]
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

toczy sie dyskusja ale takie osoby jak sir ktos nic nie wnosza do tego tematu, pisza tylko to co im do tych pustych łbów dojdzie. żałosne... żałosne...
http://mrshaper.pinkbike.com/
sir ktos
Kontakt:

nooo nie wiem jak wylgada budowa amora HMMMM mialem zacznijmy WLASNE 888rc, jrt, Monster 2k4 - Mx cardriges, boxx 2k3 2k4 2k5, drop off triple, 150, Judy xl, Saso, a serwisowalem takie amory jak 66 shreman, stance, pike - w pracy i nie mam pojecia jak jest zbudowany amor :D a ja ci powiem tak okej ja sie pierdolne piescia w leb ale ty nadstaw swoje 4 literki ocju i on cie rowniez pierdolnie jak nie zapmnie only FOR FUN poprostu jak ja cos mam nie zgodne jade do niego do domu i po sprawie a nie PODNIECAM sie jak ty i oskarzasz innych o zmowe DOROSNIJ CHLOPCZKU mnie ogolnie jeb... twoja sprawa wypowiedzialem sie na temat obiektywnie co jest mozliwe a co nie a ty zaczales niestety ublizac innym *****
ScorpionBHT
Kontakt:

Post autor: ScorpionBHT »

Witam ,Tak sie składa że swego czasu miałem kontakty z Sławnym Kłem, moge 100% potwierdzić że jest to oszust najgorszego gatunku, co więcej niewychowany gnojek który potrafi tylko obrażać niemając żadenj konstuktywnej oborny. Przykłady:
Sławetny oragne 223: Kiedy ja miałem takiego chciał odemnie odkupić wachacz bo jego był pęknięty, w efekcie pospawał wachacz przykrył neopranem i udawa że funkiel nówka.
Co do tego boxxera ja go pamiętam jeszcze z czasów jak go "składał" to że lagi są różne to juz widze zauwżyliście tyle że one nie sa tylko z różnych modeli ale także różnych lat, amor jest używany długo, fotka z aukcji jest jeszcze jak kieł miał demo 9 a to było bardzo dawno więc i fotka musiała być stara bardzo bo to demo to juz dawno kto inny ma. W 100% popieram BikerJG ,
Uważam że jedyna metoda na tego gościa to pogadać z jego rodzicami bo on jest bardzo cwany na odległość, swego czasu bardzo mi nabluzgał sam już nieapmiętam oco , ale od kiedy to zrobił to jakimś dziwnym trafem niepojawił się na zawodach na których byłem ja..( kozak przez internet). Co do jego wałów to nie jedyny , kolejny to był orange patriot , rama całkowity złom , pospwał pomalował i sprzedał jako z pęknięciami tylko w 2 miejscach a w rzeczywistosci było ich chyba 6 co zreszta jest opisane w negatywnym komentarzu na jedynm z jego wielu kont. Osobiście gościa strasznie niecierpie i chciałbym żeby w końcu ktoś utemperował tego cwaniaczka. Pozdrawiam Biker i Zastowsuj wszystkie możlwie środki aby odzyskać kase bo ten boxxer to jest naprawde składak.
Ride Agressive...Be Progressive...
sir ktos
Kontakt:

wnosza wnosza wlasnie bo jak bys mial zalany KARTON OLEJEM to bys mial niedobor oleju i by ci negatywny skok stukal na wyjsciu a kolega nic nie wspomnial o tlumieniu lecz zalany olej kartonem wez to na logike co ty myslisz ze masz tam 0.5L oleju jak monster ???? a o pracy nic nie wspomnial chodzilo mi o jedna zecz ze nie mogl byc zalany i tyle a wy cos insynujecie
TK
Kontakt:

Post autor: TK »

BikerJG teraz, za to co tu napisałeś, nie ma możliwości zwrotu, kropka. Mamusia skończyła prawo? u mnie cała rodzina prawo skoczyła i sie tym nie chwale. Miałeś tyle sprzętu? widać jesteś rozpieszczony. Grozisz mi rodzicami na gadu, a później mówisz ile to masz lat.. Odsyłasz mi widelec odrazu po odebraniu a pozniej groźisz straszysz ze przyjedziesz i nie wiadomo co mi zrobisz, w końcu nie przyjeźdzasz . Nie wiem kim ty jesteś, ale z tych postów i z tego co czynisz wnioskuję ze jestes ******. Ciesze się, że jest grono osób, które patrzy na sprawę obiektywnie, dziękuję.

ps. amortyzator od nowosci miał 2 lagi z troszke innymi odcieniami, nawet joda takie ma, co to tego ze uszczelki pluja olejem to nie prawda, po prostu wypuszczają nadmiar oleju i smaru, tyle. Potwierdza sie tylko zdanie innych o użytkowniku bikerjg "lamus rozpiszczony przez rodziców" nawet na pinkbike dostalem taka wiadomość ; ]
[S]2x yeti 4x roz. s i l
Zablokowany