Rozmiar zbroi Pro Pressure Suit

Maver
Kontakt:

Rozmiar zbroi Pro Pressure Suit

Post autor: Maver »

Witam

Chcialbym sie dowiedziec jak wyglada sprawa z rozmiarem tej zbroi. Wedlug tabelek wychodzi mi rozmiar M gdyz jestem dosc chudy (86 w klatce piersiowej i 76 w pasie, a mam 184cm wzrostu ), ale zastanawiam sie czy zboja nie bedzie zbyt krotka? Jak ktos uzywa takiej to niech napisze rozmiar i obwody.

Pzdr.
Maver
Kontakt:

Czyzby nikt nie uzywal tej zbroi?
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Co z tego, że jesteś chudy ?? Jesteś wysoki i na bank będzie za mała.. Ja mam 178cm, mam M-kę (nie pro, ale też 661) i wolałbym jakąś L-kę..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

Ja tez jestem chudy i mam 178cm i mam Lke, wszystkie siatki na mnie wisza a nie dolegają :wink: dlatego szykuje sie zmiana na M
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
Popek333
Kontakt:

Post autor: Popek333 »

ja mam 175 i mam brzucha trochę i mam L. Na mnie jest akurat ale nie wiem czy będzie za szeroka na Ciebie. Tak mi się wydaje. Więc bierz M
Maver
Kontakt:

Popek333 a rekawy masz troche za dlugie czy w sam raz? Bo przy moim wzroscie w m'ce moga byc za krotkie.
Maver
Kontakt:

Udalo mi sie przymiezyc m'ke, jednak nadal nie wiem czy nie wziasc l'ki. W m'ce zolw jest troche krotki, pas nerkowy jest za wysoko, rekawy w sumie dobre a barki mialem maksymalnie popuszczone i bylo ok. Kwestia jest taka o ile l'ka jest wieksza.
Maver
Kontakt:

Odswiezam temat, wkoncu zdecydowalem sie i kupilem ta zbroje w rozmiarze L. Dzis dotarla i pierwsze wrazenie to ze jest krotka. Otoz ochraniacz na klate konczy sie odrobine ponizej mostka, a pas nerkowy umieszczony jest mniej wiecej jak wolne zebra. Wiec teraz moje pytanie czy tak wynika z jej budowy (na zdjaciach widac ze znacznie krotsza od pressuresuit) czy jest poprostu za mala? Dodam, ze rekawy na dlugosc sa dobre, a siatki lekko luzne.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Ja mam tą zbroje w rozmiarze M, chudy 188cm'owy szkielet ze Mnie ale pasuje super, ochraniaczy są chyba tego samego rozmiaru we wszystkich modelach różnią się tylko wdziankiem (z kumplem na gg dogadaliśmy się że jego rozmiar xl teź sięga do podstawy szyi, a kończy na kości ogonowej), u Mnie mostek jest jakieś 2cm poniżej znaczku 661, a pas poniżej linii żeber (przed chwilą, specialnie przymierzałem)
Maver
Kontakt:

SegatiV pas nerkowy wychodzi ci jak zebra wolne, czyli ponizej splotu slonecznego?
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Tak, mniej więcej u podstawy żeber
ENDRIU
Kontakt:

Post autor: ENDRIU »

Odgrzewam temat zeby nie tworzyć nowego ;)

Zamierzam kupić zbroje Pressure Suit. Mam 96 cm w klacie i 92 cm w pasie. Wg rozmiaru ze strony 661, powinienem mieć L'ke. Ostatnio przymierzałem L'ke , S'ke (Pressure Suit) i M'ke(Pro Pressure Suit). L'ka była troche za duża bo ochraniacze na łokcie były luźne i przy upadku mogłyby się chyba zsunąć natomiast S'ka była na styk, tzn nie upijała mnie i ochraniacze były na swoim miejscu. M'ka (PPS) nie chciała się dopiąć a rozmiarowo odpowiada S'ce PS.

Jak myślicie, M'ka byłaby akurat?? Myślę trochę nad ta S'ka ale jak przybiorę trochę na wadze to już mogę się w nią nie zmieścić :/
Ride In Peace
Maver
Kontakt:

ENDRIU ja ostatecznie wziolem L'ke i szczerze nie zaluje, moze i jest siatka troche luzna, ale nie ma to wplywu na ochrone (mialem okazje przetestowac). Napisz jeszcze jaki masz wzrost poniewaz jest spora roznica w dlugosci zolwia
ENDRIU
Kontakt:

Wzrostu mam 182 cm.
Ty masz L'ke Pro Pressure Suit, dobrze rozumiem?? Ona ma rozmiar M'ki Pressure Suit. Jak przymierzałem L'ke Pressure Suit to nie tylko siatka była luźna ale i ochraniacze :/ Szkoda że nie mogłem przymierzyć M'ki Pressure Suit bo moze od razu bym się zdecydował.
Ride In Peace
Maver
Kontakt:

Tak, u mnie jest troche luzny ochraniacz na klate, ale swoje zadanie spelnia. Ogolnie przymierzalem M'ke i byla mi troche zbyt obcisla i za krotka (zolw i rece) dlatego wybralem L. Z tego co widze jestes szerszy ode mnie wiec biez L'ke, powinna byc idealna
ENDRIU
Kontakt:

Ale mówisz żebym brał L'ke Pro Pressure Suit czy Pressure Suit :)? Bo ja zamierzam kupic Pressure Suit i w niej właśnie M'ka odpowiada twojej L'ce ;) Poza tym L'ka Pressure Suit miała luźne ochraniacze na łokcie które jak złapałem to chodziły do przodu i do tyłu jak chciały :/
Ride In Peace
Maver
Kontakt:

No to m'ka, chociaz jak masz mozliwosc to doloz troche do wersji pro, ma znacznie lepsza wentylacje i nie wyglada sie w niej jak po sterydach :D
Krakos
Kontakt:

Post autor: Krakos »

ArthurGreen
ArthurGreen pisze:Co z tego, że jesteś chudy ?? Jesteś wysoki i na bank będzie za mała.. Ja mam 178cm, mam M-kę (nie pro, ale też 661) i wolałbym jakąś L-kę..

Eeeeee troche się załamałem jeżeli mówisz ze L byly by dla Ciebie w sam raz a masz 178 cm wzrsotu to jaki rozmiar bedzie dla mnie dobry jezli mam okolo 195 cm wzrostu ? Może Się okazać iż XL bedzie za mała ? :|
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3853780
ODPOWIEDZ